Toskana

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

Toskana - ljetovanje u južnoj Toskani 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

već od 349 EUR

Jedna od najpoznatijih talijanskih regija nudi ljetovanje drugačije od uobičajenog. Osim pogleda na sunce i more, dobit ćete i pogled na Cortonu, Montepulciano, Pienzu, Bagno Vignoni, Perugiu, Orvieto, Sienu, San Gimignano, Arezzo, posjetiti otok Elbu i kupati se u Tirenskom moru u modernom ljetovalištu Marina di Grossetto.

Sve to uz sveprisutnu dozu talijanskog šarma i neponovljivog osjećaja za ukusno. Zaista, idealan godišnji odmor!

 • provjereni kvalitetni hoteli 3* u Chianciano Termama (hotel Posta 3* ili sličan)
 • autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje (razgled Cortone i Arezza uključeni u cijenu), kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja i cijene putovanja

... i dalje u ponudi ICT Putovanja → cijenu putovanja birate sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2024.

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

27.07. - 03.08.

349 eur

357 eur

365 eur

03.08. - 10.08.

349 eur

357 eur

365 eur

10.08. - 17.08.

349 eur

357 eur

365 eur

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Ukoliko program putovanja otvarate (gledate) na mobitelu/tabletu, klikom na “1.dan” otvorit će Vam se program putovanja prvog dana i tako dalje sve isto do zadnjeg dana.

Nakon programa putovanja po danima, u rubrici termini i rezervacija putovanja klikom na rezerviraj, otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku.

Zagreb – CORTONA – Chianciano Terme

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Cortonu, jedan od najslikovitijih gradova u Toskani. Ovaj grad postao je svjetski poznat po romanu, a kasnije i istoimenom filmu – „Pod suncem Toskane“. Umbri, a kasnije Etruščani i Rimljani, prepoznali su prirodni položaj brda za izgradnju utvrde i naselja. Gradić impresionira svojim strmim ulicama koje skrivaju srednjovjekovne i renesansne građevine, a prema legendama stariji je i od Troje. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili uživanje na toskanskom suncu. Nastavljamo do Chianciano Terme i smještaj u hotel. Noćenje.

Chianciano Terme: fakultativni izlet autobusom MONTEPULCIANO – PIENZA – BAGNO VIGNONI

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog izleta u čarobne gradiće južne Toskane, vožnja prekrasnim krajolikom Val d'Orcia uz čemprese, maslinike i vinograde koji ovo mjesto čine najljepšim dijelom Toskane. Prvi gradić koji ćemo posjetiti je pitoreskni Montepulciano, smješten na vrhu brežuljka kojeg mnogi smatraju gastronomskim središtem Toskane. Po dolasku šetnja labirintom uličica do samog središta gdje se nalazi: crkva San Biaggio – glavni trg (Piazza Grande) – gradska vijećnica – Duomo... Slijedi posjet jednom od seoskih domaćinstava i degustacija 2 vrste vina uz bruskete sa salamom i maslinovim uljem. Kraća vožnja do Pienze, dragulja Toskane koji ima jedinstvenu povijest. Papa Pio II (Enea Silvio Piccolomini) rođen je u Pienzi, koja se tada zvala Corsignano. Tijekom svoje kratke vladavine, angažirao najpoznatije arhitekte 15. stoljeća da u četiri godine njegovo skromno rodno mjesto pretvore u renesansni gradić, promijenivši mu ime u Pienzu. Njegov povijesni centar proglašen je UNESCO-vom svjetskom baštinom. Razgled gradske jezgre: palača Piccolomini – katedrala – palača Borgia... Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira; ne zaboravite kupiti ovčji sir Pecorino. I na kraju odlazimo do Bagno Vignonia, srednjovjekovnog gradića kojem se u središtu umjesto glavnog trga, nalazi veliki bazen termalne vode čija je ljekovitost poznata još od Rimljana čiji su ostaci vidljivi i dan danas. Njega je napravila poznata obitelj Medici koja je tu uživala u svim dobrobitima tople sumporne vode koja izvire iz vulkanskih stijena duboko ispod zemlje. Bazen više nije otvoren za javnost, no lijepo je mjesto za sjesti, uživati u čaši vina ili Aperola. Povratak u hotel. Noćenje.

Chianciano Terme – fakultativni izlet vlakom FIRENCA

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog izleta do Firence, glavnog grada Toskane u kojem se na svakom koraku nalazi neki spomenik. U Firencu idemo vlakom, to je najbolje opcija jer do samog centra dolazimo uz veliku uštedu u vremenu. Izlazak u centru grada, na postaji Santa Maria Novella i odlazimo u razgled gradskih znamenitosti u pratnji stručnog lokalnog vodiča: katedrala (Duomo) Santa Maria del Fiore – Krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – najpoznatiji trg Piazza della Signoria – palača Palazzo Vecchio, centar firentinske političke moći – Neptunova fontana – galerija Uffizi, jedna od najbogatijih svjetskih galerija po vrijednosti umjetničkih djela – Ponte Vecchio tj. Stari most, svjetski poznati most preko rijeke Arno i jedan od simbola Firence… U slobodno vrijeme prošećite do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale, ili se popnite i uživajte u pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo, naravno uz čašu chiantija (najpoznatije sorte toskanskih vina). Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se cantuccinima, toskanskom slasticom s bademima i hrskavom koricom... U poslijepodnevnim satima odlazak vlakom iz Firence i povratak u hotel. Noćenje.

Chianciano Terme: fakultativni izlet autobusom PERUGIA – ORVIETO

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog izleta do Perugie i Orvieta. Panoramska vožnja do Perugie, romantičnog gradića na brežuljku, koji Talijani zovu “škrinjica s blagom”. Perugia ima besplatne pokretne stepenice za kretanje unutar brežuljkaste utvrde i gradskih zidina. Odlazak mini-metroom od autobusa do središta grada i šetnja starim gradom: glavna ulica Corso Vanucci – trg Piazza IV Novembre – katedrala San Lorenzo čiji zidovi i svodovi slikama pričaju priču o povijesti –  fontana Maggiore iz 13. st. koja je vodu dobivala akvaduktom s planina – stepenište Le Scalette – palača Palazzo dei Priori – Etruščanski bunar... Slobodno vrijeme, preporučamo da posjetite trgovinu Perugina i kupite poznate Bacci čokoladice, jedan od omiljenih suvenira za poklon. Nastavljamo prema Orvietu, pitoresknom gradiću koji se smjestio na vrhu vulkanske stijene koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Do gradića se dolazi uspinjačom. U Orvietu se nalazi jedna od najljepših katedrala u Italiji, katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije. Iako je riječ o relativno malom mjestu, Orvieto je dugo bio dio Papinske države, a u 13. stoljeću ondje je vrijeme provodilo više poglavara Katoličke crkve, dok su ga drugi često posjećivali. No, osim po slavnoj katedrali, Orvieto je poznat i po velikom podzemnom kompleksu koji se proteže ispod gotovo cijelog grada (to je pravi grad s više od 1200 spilja i tunela) – palača Del Capitano del Popolo – ruševine etruščanskog razdoblja – utvrda Albornoz. Slobodno vrijeme za šetnju pitoresknim gradićem i uživanje u nevjerojatnom pogledu. Povratak u hotel. Noćenje.

Chianciano Terme: fakultativni izlet autobusom autobusom i brodom ELBA

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog izleta na otok Elbu – najveći otok toskanskog arhipelaga. Vožnja autobusom do Piombina te ukrcaj na trajekt i ugodna plovidba do Elbe u trajanju cca. sat vremena i stižemo u mjesto Portoferraio, glavno i najveće mjesto na otoku. Legenda kaže kako je otok nastao kada je iz ogrlice božice Afrodite pao biser dok je pokušavala doći do svojeg voljenog Erosa. Bistrina i plavetnilo mora, prekrasne plaže i vrhunska vina samo su dio onoga što Elbu čini jednom od najpopularnijih turističkih destinacija u regiji. Portoferraio je najveće mjesto na otoku koje je osnovao toskanski vojvoda Cosimo de Medici 1548. godine, gdje je izgradio fascinantan kompleks utvrda, brojne palače, crkve i šetnice koje ćemo obići. Otok je najviše proslavio francuski car Napoleon, jer je 1814. prognan na Elbu, i na njoj proveo 300 dana, nakon čega uspijeva pobjeći u Francusku i konačno biva poražen u bitci kod Waterlooa. U Portoferraiju se nalazi muzej njemu posvećen. Na Elbi je sve u znaku Napoleona. Šetnja i razgled pitoresknog gradića. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kupanje ili ručak. Povratak trajektom u Piombino i autobusom do hotela. Noćenje.

Chianciano Terme: fakultativni izlet autobusom SIENA – SAN GIMIGNANO

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog izleta u Sienu i San Gimignano. Siena je jedan od najvažnijih toskanskih gradova čija je povijesna jezgra uvrštena je na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine i predstavlja veliku pješačku zonu. Razgled grada: katedrala – gradska vijećnica – crkva San Domenico – veličanstven trg Piazza del Campo. Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Poslijepodne odlazak u San Gimignano, najljepši srednjovjekovni gradić Toskane s 14 od nekadašnjih 70-tak tornjeva zbog kojih se, budući je na brdu, vidi sa velike udaljenosti. Šetnja živopisnom gradskom jezgrom koja odiše duhom prošlosti. Gradić obiluje brojnim suvenirnicama, restoranima i vinskim podrumima. U slobodno vrijeme probajte neki od talijanskih specijaliteta u jednom od bezbroj restorana i uživajte u Vernacciju, kvalitetnom bijelom vinu koje je nadaleko proslavilo ovaj grad. Povratak u hotel. Noćenje.

Chianciano Terme – slobodan dan / kupanje prema dogovodu s voditeljem putovanja

Doručak. Slobodan dan u Chianciano Termama za odmaranje i uživanje. Kada se spomene Toskana, prve asocijacije su dobra hrana, izvrsno vino, brežuljci u svim nijansama zelene boje, čempresi, vinogradi, maslinici, srednjovjekovni gradovi ... vjerujemo da sigurno nećete reći “Toskana = sumporne terme”. Ali jesu, naime taj dio Toskane ima dugu termalnu povijest, a u svim milinama toćanja u toploj i ljekovitoj sumpornoj vodi uživali su već i Rimljani. Predlažemo da današnji dan provedete kao stari Rimljanji. Naime, u blizini (cca. 25 km) su mali sumporni bazeni Bagni San Filipo, popularni još od srednjeg vijeka, ispunjeni toplom sumpornom vodom. Nešto dalje (cca. 85 km), nalazi se najpoznatija sumporna atrakcija Toskane - Terme di Saturnia, kaskadni mali prirodni tirkizni bazeni koji su ispunjeni toplom sumpornom vodom koja na ugodnih 37,5 stupnjeva privlači veliki broj posjetitelja. Ili mogućnost cjelodnevnog izleta na kupanje u Marinu di Grossetto, ljetovalište smješteno uz obalu Tirenskog mora. Provedite dan u kupanju i sunčanju na prekrasnoj pješčanoj plaži dugoj nekoliko kilometara. Dogovor na licu mjesta s voditeljem putovanja oko odlaska na kupanje. Svakako treba uzeti u obzir da se do oba termalna kupališta vozi lokalnim cestama, do Saturnije je potrebno oko 2 sata, a do Marine di Grossetto oko 2,5 sata. Noćenje.

Chianciano Terme – AREZZO – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Arezzu. Grad leži u dolini gornjeg toka rijeke Arno i rodni je grad čuvenog pjesnika Francesca Petrarce i jednog od glavnih arhitekata obitelji Medici – Giorgija Vasarija, ali i mjesto gdje se nalazi najveći ciklus freski Piera della Francesce. Zahvaljujući svojoj zlatarskoj tradiciji, jedan je od najbogatijih gradova u regiji. Šetnja gradom: Fortezza – Piazza Grande – Palazzo delle Logge – Casa di Petrarca – crkva Santa Maria della Pieve – katedrala Duomo di San Donato – Palazzo del Popolo – Palazzo del Fraternita dei Laici. Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filmu Roberta Benignija „La vita e bella“, odnosno „Život je lijep“, Oscarom nagrađeni film. Kraće slobodno vrijeme za uživanje u „lijepom životu“ uz čašu chiantija ili sladoled. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim (noćnim) satima.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.

Termini i rezervacija putovanja

8 dana / 7 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 8 dana / 7 noćenja
 • hotel 3*, doručak
27.07.2024. - 03.08.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
349 EUR
03.08.2024. - 10.08.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
349 EUR
10.08.2024. - 17.08.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
349 EUR

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • cjelodnevni izlet u čarobne gradiće južne Toskane 25 eur / minimum 30 putnika (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, degustaciju (bruschette, vino, maslinovo ulje), sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • cjelodnevni izlet Firenca 25 eur / minimum 30 putnika (izlet uključuje: povratnu kartu za vlak, razgled grada u pratnji službenog lokalnog vodiča, prilikom razgledavanja Firence koriste se slušalice)
 • cjelodnevni izlet do Perugie i Orvieta 25 eur / minimum 30 putnika (izlet uključuje: prijevoz autobusom, prijevoz metroum u Perugi, kartu za uspinjaču u Orvietu, razglede prema programu, sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • cjelodnevni izlet na Elbu 50 eur / minimum 30 putnika (izlet uključuje: prijevoz autobusom i trajektom, razglede prema programu) – obvezna najava i uplata prilikom rezervacije putovanja
 • cjelodnevni izlet u Sienu i San Gimignano 25 eur / minimum 30 putnika (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • cjelodnevni izlet na kupanje 20 eur / minimum 30 putnika (izlet uključuje: prijevoz autobusom)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo jedna osoba) 176 eur
 • doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 eur, minimum 10 putnika
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 162 eur, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (izleti)

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u Chianciano termama (hotel Posta 3* ili sličan) – jedno od najpoznatijih termalnih lječilišta u Italiji s odličnom lokacijom za svakodnevne izlete i uživanje u nekim od najljepših dijelova Toskane. Chianciano terme očaravaju posjetitelje i svojom povijesnom gradskom jezgrom i toplicama, bogatim mineralnim ljekovitim vodama.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

ITALIJA – dobro je znati

Italija se prostire na oko 301 tisuću četvornih kilometara na jugu Europe, ima prepoznatljivi oblik čizme, a uključuje i dva velika otoka u Sredozemnom moru – Siciliju i Sardiniju. Graniči s Francuskom i Švicarskom na sjeverozapadu, s Austrijom na sjeveru, sa Slovenijom na sjeveroistoku, dok je od Hrvatske dijeli Jadransko more. Na njenom teritoriju nalaze i dvije neovisne države – San Marino i Vatikan – koje su potpuno okružene talijanskim državnim područjem. U geografskom smislu Italija se većim dijelom smjestila na Apeninskom poluotoku, čijom se duljinom proteže gorski lanac Apenini, a koji se na sjeverozapadu spaja s Alpama. Ovaj je prostor poznat i po vulkanima: ugaslom Vezuvu kod Napulja, aktivnoj Etni na Siciliji i obližnjem Stromboliju. U Italiji živi oko 58 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Talijani, glavni grad Rim smjestio se u središnjoj Italiji, ali se praktično prostire do obale Tirenskog mora. U Italiji se rado posjećuje i grad mode – Milano, Verona i Venecija, regija Toskana, te brojna skijališta u Alpama tijekom zimskim mjeseci.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke i transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 20 dana prije početka putovanja
 • garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »