Osnovne informacije

Tvrtka: IDEA CLUB TRAVEL d.o.o., turistička agencija
Sjedište tvrtke: Folnegovićeva 6d, 10000 Zagreb
Ured: 
Rapska ulica 69, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 8888 210, +385 1 8888 211
E-mail: info@ictputovanja.hr 
Radno vrijeme: ponedjeljak–petak 9:00–17:00 sati

Registrirano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod br.: Tt-17/567-4
Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu
MBS: 081074914
OIB:
89539669576
Temeljni kapital: 2.654,46 eur (20.000,00 hrk)
Pravni oblik: društvo s ograničenom odgovornošću
Osnivač/član društva: Kristina Tomić, jedini osnivač
Osoba ovlaštena za zastupanje: Kristina Tomić, direktor, zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Voditelj poslova: Kristina Tomić
Voditelj za zaštitu osobnih podataka: Kristina Tomić, telefon: +385 1 8888 210, E-mail: info@ictputovanja.hr 
Poslovna banka: KentBank d.d. IBAN HR5641240031199002947

Polica osiguranja od odgovornosti 13-0000014673 - ugovorna odgovornost organizatora paket aranžmana.
Polica osiguranja jamstva 13-0000014674 - ugovorna odgovornost turističkih paket aranžmana prema trećim osobama.
Police osiguranja su uplaćene kod HOK osiguranja - hrvatska osiguravajuća kuća d.d.

Nadležno nadzorno tijelo: Državni inspektorat, Šubićeva 29, 10000 Zagreb, Samostalni sektor turističke inspekcije, Trg Republike Hrvatske 8/I, 10000 Zagreb.

Upute o načinu podnošenja prigovora:
Obavještavamo cijenjene korisnike usluga da svoje prigovore mogu podnijeti putem e-maila: info@ictputovanja.hr. Odgovor na zaprimljeni prigovor, Agencija će ispostaviti u roku 15 dana od primitka istoga.
Postupak u svezi s prigovorom:
- odmah, na samome mjestu, putnik reklamira neodgovarajuću uslugu kod turističkog pratitelja odnosno predstavnika organizatora, a ako ga nema, kod izvršitelja usluga. Ukoliko putnik ne podnese prigovor na gore navedeni način, a konzumira uslugu, odriče se prava na odštetu. Putnik je dužan surađivati s turističkim pratiteljem ili s predstavnikom organizatora i izvršiteljem usluga u dobroj namjeri da se otklone uzroci prigovora. Ako putnik na samome mjestu ne prihvati ponuđeno rješenje prigovora koje odgovara uplaćenoj usluzi, organizator neće uvažiti naknadnu putnikovu reklamaciju niti na nju odgovoriti.
- ako uzrok prigovoru ne bi bio otklonjen, putnik s turističkim pratiteljem ili predstavnikom organizatora ili izvršiteljem usluga o tome sastavlja pismenu potvrdu u dva primjerka koju obojica potpisuju. Putnik zadržava jedan primjerak ove potvrde.
- najkasnije 8 dana po povratku putnik predaje pismeni prigovor prodajnom mjestu gdje je uplatio aranžman, te prilaže pismenu potvrdu koju je potpisao predstavnik i možebitne račune za dodatne troškove. Organizator će primiti u postupak samo potpuno dokumentirane pritužbe koje primi u navedenom roku od 8 dana. 
- organizator je dužan donijeti pismeno rješenje na ovaj prigovor u roku od 15 dana po primitku prigovora u prodajnom mjestu. Organizator može odgoditi rok rješenja pritužbe zbog prikupljanja informacija i provjere navoda žalbe kod davaoca usluga najviše za još 14 dana. Organizator će rješavati samo one pritužbe kojima se uzrok nije mogao otkloniti u mjestu boravka. Dok organizator ne odluči o prigovoru putnika, putnik se odriče posredovanja bilo koje druge osobe, sudske ustanove ili davanja informacija u medije, kao i na internetske društvene mreže.

Platforma za ORS (Online dispute resolution)
U skladu s uredbom Europske unije, svoj prigovor na online kupnju odnosno rješavanje potrošačkog spora za proizvode i usluge kupljene putem interneta, kupci mogu predati online. Uredba Europske Unije br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova primjenjuje se od 9.1.2016. U skladu s člankom 14. stavkom 1. te Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela je s radom 15.2.2016. godine. Elektronska poveznica (link): platforma za online rješavanje potrošačkih sporova

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »