Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Dobro je bezbrižno uživati u odmoru.
Uz svako putovanje preporučamo putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.              

Što je Putno zdravstveno osiguranje?

Predmet putnog zdravstvenog osiguranja je osiguranje troškova nužnih zdravstvenih i drugih usluga i troškova organizacije i pružanja pomoći za vrijeme putovanja u inozemstvo prema izabranom limitu pokrića (A, B ili C). 

Osnovna pokrića - paket A uključuje:

 1. Upućivanje liječniku
 2. Prijenos hitnih poruka
 3. Troškovi liječenja do 15.000 eura
 4. Troškovi stomatoloških usluga do 100 eura
 5. Prijevoz bolesnika
 6. Povratak u domovinu nakon liječenja
 7. Vraćanje posmrtnih ostataka u domovinu

Informativni primjer izračuna premije putnog zdravstvenog osiguranja osnovna pokrića paket A (po osobi): europsko putovanje, trajanje do 10 dana - premija iznosi 150 kn.

Važna napomena: Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije zamjena za putno zdravstveno osiguranje.

Ukoliko se odlučite na uplatu putnog osiguranja molimo da nam u roku od 24 sata od uplate dostavite: OIB, adresu i datum rođenja svakog putnika za kojeg želite osiguranje (podaci su nužni za izradu police osiguranja)

Molimo pročitajte sve uvjete i informacije osiguranja u nastavku ovog dokumenta: 

Što je Osiguranje od otkaza putovanja?

Osiguranje se odnosi na slučaj otkaza putovanja od strane Putnika zbog nastupanja jednog od sljedećih rizika / zbog trenutne situacije s pandemijom većina osiguravajućih društva privremeno ne nude ovu vrstu osiguranja:

 1. bolest
 2. nesretni slučaj
 3. elementarna nepogoda
 4. smrt
 5. vojna vježba

Odnosi se na rizike kojima je pogođen osiguranik, njegov životni partner, djeca, roditelji, braća, sestre, djedovi ili bake.
U navedenim slučajevima osiguranje će nadoknaditi 90% iznosa koji je naplaćen prema odredbama o otkazu koje su sadržane u Opći uvjeti putovanja.
Osiguranje otkaza putovanja može se zaključiti isključivo istovremeno sa zaključenjem / uplatom prve rate ugovora o putovanju.

Informativni primjer izračuna premije osiguranja od otkaza (po osobi): minimalna premija iznosi 50 kn.

Naravno, ukoliko imate osiguravajuće društvo s kojim već surađujete (npr. za auto osiguranje, osiguranje imovine i sl.), slobodno možete i sami kod njih uplatiti osiguranje koje želite.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 25 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »