Jesenska putovanja autobusom

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

Sofija i Plovdiv 5 dana PREMIUM

već od 242 EUR

Grad Sofija u podnožju planine Vitoše, glavni je grad Bugarske. Drugi je najstariji glavni grad u Europi, osnovan prije sedam tisuća godina, u povijesti je imala više imena, a ostaci starog grada su vidljivi i danas. Ime potječe od grčke riječi “sofia” što znači mudrost, a geslo ovog grada je: “Raste, ali ne stari.”

 • provjereni kvalitetni hoteli 3*/4* u Sofiji koji su vrlo dobro povezani linijama javnog gradskog prijevoza
 • autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja i cijene putovanja

... i dalje u ponudi ICT Putovanja → cijenu putovanja birate sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2024.

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

03.04. - 07.04.

---- ---- ----

22.06. - 26.06.

---- ---- ----

01.08. - 05.08.

242 eur

250 eur

258 eur

30.10. - 03.11.

242 eur

250 eur

258 eur

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Ukoliko program putovanja otvarate (gledate) na mobitelu/tabletu, klikom na “1.dan” otvorit će Vam se program putovanja prvog dana i tako dalje sve isto do zadnjeg dana.

Nakon programa putovanja po danima, u rubrici termini i rezervacija putovanja klikom na rezerviraj, otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku.

Zagreb – SOFIJA

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja preko Srbije do Bugarske uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Sofiju, glavni grad Bugarske i drugi najstariji glavni grad u Europi s obzirom da je osnovana prije 7000 tisuća godina. Sofija je izgrađena na ruševinama rimskog grada Serdica i još iz tog doba svoj razvoj duguje povoljnom položaju u središtu Balkana. Tijekom povijesti imala je više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi te predstavljaju omiljenu turističku povijesnu atrakciju. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje središta bugarske prijestolnice. Predlažemo odlazak na fakultativnu večeru u tipični bugarski restoran u kojima ćete moći uživati u specijalitetima ovog dijela istočne Europe. Noćenje.

SOFIJA

Doručak. Sofija je smještena podno planina Vitoša čiji vrhovi idu i do 3000 metara i spada među najviše europske gradove. Riječ je o jako energičnoj istočnoeuropskoj prijestolnici, koja se po svojoj jedinstvenoj kombinaciji europske i arhitekture komunizma razlikuje od ostalih gradova. Odlazak u razgled znamenitosti grada (autobusom i pješice): Spomenik neznanom junaku – hram sv. Aleksandra Nevskog, jedan od glavnih simbola Sofije, ujedno i crkva Bugarskog patrijarha – hram Svete Sofije iz 6 st., koja je pod turskim ropstvom bila ograđena minaretima i proglašena džamijom, no njena posebna zanimljivost je u činjenici da ispod crkve postoji preko 400 grobnica u nekoliko nivoa – zgrada Parlamenta – trg Alexandra Batenberga, glavni gradski trg  – Konstantinova četvrt koja će nam dočarati šarolikost društva ovog podneblja – Predsjednička palača s počasnom stražom – bulevar Cara Osloboditelja – Crkva sv. Nedelje s 11 zvona u kojoj se nalaze mošti srpskog Kralja Milutina – Rotonda sv. Georgija najdrevnija je očuvana rimska građevina u Sofiji – Bulevar Vitoša – gradske zidine koje datiraju iz 12. stoljeća – ruska crkva sv. Nikolaja Čudotvorca, izgrađena na mjestu bivše džamije – Narodno kazalište – sinagoga, treća po veličini sinagoga u Europi – crkva Svete Petke, ispod koje je pronađena rimska grobnica iz 4. st. – Banya-Bashi džamija, jedina preostala aktivna džamija u Sofiji poznata po velikoj kupoli, a ime se doslovno prevodi kao "mnoštvo kupki" što leži u činjenici da je džamija izgrađena na prirodnim termalnim vrućim izvorima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

SOFIJA – PLOVDIV – SOFIJA

Doručak. Današnji dan je predviđen za odlazak u Plovdiv, najljepši grad u Bugarskoj, drugi po veličini bugarski grad, koji je 2019. ponio i titulu Europske prijestolnice kulture. Smjestio u podnožju šest brežuljaka (nekad ih je bilo sedam) uz rijeku Maricu. Stariji od Rima, Atene i Carigrada, i iste je dobi kao i Troja, smatra se za drugi najstariji europski grad (nakon Mikene) i najstariji stalno naseljeni grad u Europi. Kroz bogatu povijest napadali su ga i osvajali brojni narodi poput Perzijanaca, Grka, Kelta, Rimljana, Gota, Huna, Bugara, Slavena, Rusa i Turaka; svi koji su vladali gradom imenovali su ga drugačije i ostavili svoj trag u njegovoj povijesti. Odlazak u šetnju kroz višestoljetnu povijest Plovdiva: Stari grad je “muzej na otvorenom” koji se nalazi na tri brda upoznat ćemo šetnjom kroz splet zavojitih kaldrmom popločanih ulica duž kojih su nanizane crkve i tradicionalne kuće bogatih trgovaca iz prošlosti, vrlo asimetričnog izgleda i oslikanih fasada – crkva cara Konstantina i carice Jelene – Rimski amfiteatar iz 1. stoljeća koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Bugarskoj, čiji su ostaci otkriveni ’60-ih godina prošlog stoljeća – šetnja glavnom gradskom ulicom Rayko Daskalov, koja je ujedno i najdulja pješačka zona u Europi (1.750 m) – šećući glavnom ulicom dolazimo do dobro očuvanih ostataka rimskog stadiona, sagrađenog u kotlini između dva brežuljka, čiji je veći dio i dalje skriven ispod glavne pješačke ulice – u neposrednoj blizini stadiona nalazi se Džumaja džamija, koja je jedna od dvije preostale džamije u gradu, iz 15-tog stoljeća i potpuno je obnovljena. Slobodno vrijeme. Povratak u Sofiju. Noćenje.

SOFIJA – izlet "UNESCO BISERI BUGARSKE": manastir RILA i crkva BOJANA – SOFIJA

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet do dvije najznačajnije UNESCO zaštićene znamenitosti izvan Sofije, manastira Rila i crkve Bojana. Prvo odlazimo do manastira Rila, najznačajnijeg kulturnog, povijesnog i arhitektonskog spomenika, ne samo Bugarske, već i cijele jugoistočne Europe. Manastir je izgrađen u čast sv. Ivana Rilskog, prvog bugarskog pustinjaka, koji je svoj život posvetio postu i molitvama, a živio je u pećini nadaleko manastira. Vrijeme izgradnje je prva polovica 10. stoljeća, 1961. godine manastir Rila postaje Nacionalni muzej, a 1983. godine ga UNESCO uvrštava na popis svjetske kulturne baštine. Obilazak manastirskog kompleksa s brojnim crkvama, freskama, ikonama i ćelijama monaha koji se nalazi u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka Rila, a u njemu i dan danas živi oko 60-ak monaha. Na povratku u Sofiju posjetit ćemo čuvenu srednjovjekovnu crkvu sv. Bojane (crkva sv. Nikole i sv. Pantelejmona), koja se sastoji od tri zgrade i potiče iz 10 st., a puni sjaj dobiva u 13 st. za vrijeme drugog Bugarskog Carstva. UNESCO je crkvu 1979. uvrstio na svoj popis Svjetske kulturne baštine kao jedan od najbolje očuvanih spomenika srednjovjekovne umjetnosti sa savršeno očuvanim freskama starim preko 760 godina, na kojima je prikazano  89 prizora s 240 ljudskih figura. Povratak u Sofiju u poslijepodnevnim satima. S obzirom da je Sofija poznata kao shopping destinacija istočne Europe autobus će putnike koji tako žele, po povratku s izleta ostaviti ispred Bulgaria Mall-a, najvećeg shopping centra u Bugarskoj gdje se na nekoliko desetaka tisuća m2 nalaze stotine dućana (povratak u hotel u vlastitoj organizaciji). Slobodno vrijeme. Noćenje.

SOFIJA – BEOGRAD – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema Beogradu. Po dolasku u Beograd panoramski razgled grada: Trg Revolucije – skupština – Terazije – Trg Republike – Knez Mihajlova – Kalemegdan s kojeg se pruža predivan pogled na ušće Save u Dunav. Krećemo prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim/noćnim satima.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.

Termini i rezervacija putovanja

5 dana / 4 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 5 dana / 4 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
01.08.2024. - 05.08.2024.
cijena po osobi
242 EUR
30.10.2024. - 03.11.2024.
cijena po osobi
242 EUR

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • tradicionalna bugarska večera s folklornim programom 40 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • izlet "UNESCO biseri Bugarske" 40 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu, ulaznicu u samostanski kompleks Rila, ulaznica za crkvu Bojana)
 • ulaznica za Povijesni muzej u manastiru Rila odrasla osoba 25 lev (cca. 13 eur)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 88 eur
 • doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 eur, minimum 10 putnika
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 111, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (večera i izleti)

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u Sofiji u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

BUGARSKA – dobro je znati

Republika Bugarska prostire se na oko 110 tisuća četvornih kilometara u jugoistočnoj Europi. Graniči s Grčkom na jugu, s Turskom na jugoistoku, sa Srbijom na zapadu, s Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku, pak ima izlaz na Crno more. Glavni i najveći grad – Sofija – smjestio se u podnožju planine Vitoše, na zapadu zemlje. Bugarskim teritorijem dominiraju plodne nizine u dolini rijeke Marice, dok su sjeverni i južni prostori povišeni. Sjeverom tako prolazi 600 kilometara duga Stara planina, poznatija i kao Balkan, dok se južnim dijelom proteže masiv Rodopi.U zemlji živi oko 8 milijuna stanovnika, koji pripadaju uglavnom pravoslavnoj vjeroispovijesti (85%), islam (12%) i ostali. Nacionalna valuta je bugarski lev (BGN) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = cca. 1,95 leva). Bugarska kuhinja spoj je turskih, grčkih i slavenskih utjecaja. Temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, raznovrsnom povrću i mesu. Bugari uživaju u hladnim i toplim juhama od graška, krastavaca i rajčice, a rado jedu i musake, ćevape i sarmice. Vole pivo i vino te nezaobilaznu lozovača i mastiku.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Slavonskog Broda i transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »