Jesenska putovanja autobusom

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Alsace 4 dana PREMIUM

već od 309 EUR

Put u regije dviju susjednih, po mnogočemu sličnih, ali i različitih zemalja: Francusku i Njemačku. Na putovanju nas očekuje Strasbourgu, grad čije je središte pod zaštitom UNESCO-a, a sjedište je Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava i Europskog parlamenta. Putnike očekuju i zanimljivi Freiburg, koji je i grad s najviše sunčanih sati u Njemačkoj. Put će nas odvesti i u „malu Veneciju“ – Colmar, Kaysersberg, te Riquewihr – francusko selo filmske ljepote poznato upravo po brojnim filmskim setovima. Putovanje nudi i posjet Heidelbergu, grad naseljen još od prapovijesti koji čuva ostatke čovjekovih predaka. Putovanje koje vrvi zanimljivostima i pravi je odmor za dušu i tijelo.

 • provjereni kvalitetni hoteli 3* u Strasbourgu ili okolici
 • autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja i cijene putovanja

... i dalje u ponudi ICT Putovanja → cijenu putovanja birate sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2024.

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

30.05. - 02.06.

---- ---- ----

15.08. - 18.08.

309 eur

316 eur

324 eur

31.10. - 03.11.

309 eur

316 eur

324 eur

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Ukoliko program putovanja otvarate (gledate) na mobitelu/tabletu, klikom na “1.dan” otvorit će Vam se program putovanja prvog dana i tako dalje sve isto do zadnjeg dana.

Nakon programa putovanja po danima, u rubrici termini i rezervacija putovanja klikom na rezerviraj, otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku.

Zagreb – STRASBOURG

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja do Strasbourga uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Strasbourg, francuski grad uz rijeku Rajnu u pokrajini Alsace, čiji je cijeli centar UNESCO proglasio kulturnom svjetskom baštinom 1988. godine. S obzirom da su oko i zbog njega, Nijemci i Francuzi ratovali kroz nekoliko stoljeća, danas ih upravo taj grad spaja ...  malo je bio njemački, malo francuski, i pokupio je najbolje osobine od jednih i drugih. Na sreću, danas je sve to zaboravljena prošlost i grad je zbog svoje dvonacionalne i dvojezične kulture postao jedan od glavnih gradova ujedinjene Europe. Smještaj u hotel. Noćenje.

STRASBOURG – HEIDELBERG – STRASBOURG

Doručak. Dan započinjemo odlaskom u Heidelberg smještenog na rijeci Neckar. Znamenitosti grada su izuzetno raznolike: u starom dijelu grada nalazi se, dvorac Heidelberg koji nije imao laku povijest i iako su od dvorca danas ostali ostaci on i dalje suvereno dominira iznad grada i zbog svog romantičnog izgleda i povijesti je glavna atrakcija grada – Marktplatz s zgradom gradske vijećnice – najljepši trg u gradu Kornmarkt (nekadašnja žitna tržnica) – Karlsplatz s lijepim pogledom na dvorac – gotička crkva sv. Duha, koja je najpoznatija crkva u gradu i dominira starim gradom – stari most koji povezuje dvije obale rijeke Neckar, izgrađen je 1788. godine na mjestu na kojem je bilo već izgrađeno nekoliko mostova no uvijek su stradali tijekom poplava ili ratova – Univerzitetski kvart – put filozofa (Philosophenweg),  na desnoj obali rijeke Neckar nalazi se dva kilometra duga staza kojom su profesori i filozofi šetali, došli smiriti misli i raščistiti um u tišinu prirode. Heidelberg svakako ne bi bio to što jest bez svog sveučilišta (jedno od najprestižnijih u Europi) osnovanog 1386. godine, a koliko je važan za znanost Njemačke, Europe i svijeta najbolje govori činjenica da je ondje studiralo, predavalo ili u gradu živjelo impresivnih 56 dobitnika Nobelove nagrade. Slobodno vrijeme. Povratak u šarmantni Strasbourg. Odlazak u razgled znamenitosti grada: središte grada, četvrt Grande Île (Veliki otok) – katedrala Notre-Dame sa zvonikom visine 142 metra na koji se možete popeti i odakle se pruža nevjerojatan pogled na grad i Schwarzwald (Crnu šumu) – glavni trg Kleber – kuća kuća Kammerzell, jedna od najljepših kuća u gradu, gotovo cijela izrezbarena od drveta – Palača Rohan,  bivša biskupska palača u kojem je danas gradski muzej – mostovi na rijeci Île kojima je "veliki otok" povezan s gradom – slikovita četvrt "Mala Francuska" – malo dalje su crkve Saint-Thomas i Saint Paul – Gutenberg trg… Zanimljivo je u Strasbourgu nastala čuvena Marseljeza, danas francuska državna himna koju je skladao Claude Joseph Rouget de Lisle u noći sa 25. na 26. 04. 1792. godine, tijekom objave rata Austriji. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

STRASBOURG – FREIBURG – COLMAR – KAYSERSBERG – RIQUEWIHR – STRASBOURG

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pokrajinu Alsace, najbajkovitiji kutak ne samo Francuske već cijele Europe. Krećemo prema Freiburgu "dragulju Schwarzwalda", koji je osnovan u 12. st. kao slobodan grad, odakle i potječe naziv grada: „slobodan dvorac“. Iako je tijekom II. svjetskog rata bio gotovo razoren, ponovo je izgrađen prema prvotnom planu i danas nosi titulu jednog od najljepših srednjovjekovnih gradova Europe. Slijedi razgled grada čije su ulice prošarane malim kanalima: glavni trg Münsterplatz i trgovačka kuća iz 16. st. koja se smatra najljepšim objektom u gradu – katedrala Münster s 116 m visokim tornjem i 16 zvona je glavna atrakcija grada – sveučilište – augustinski samostan u kojem je danas muzej... Slobodno vrijeme. Nastavljamo do bajkovitog Colmara, koji nazivaju „malom Venecijom“, ne samo zbog tog šarmantnog štiha već zbog činjenice što se gradom protežu kanali rijeke Lauch. Ako uzmemo u obzir i fontane i male povijesne trgove, zaista, kao da ste u Veneciji u malom. Gradić je prepun zanimljive arhitekture, naime drvene kuće obojene su u različitim bojama što predstavlja kombinaciju francuskog i njemačkog stila gradnje. Razgledat ćemo stari i očuvani srednjovjekovni centar grada: glavni trg – ulice Rue des Marchands i Rue Merciere s drvenim kućicama koje ovom gradu daju posebni štih – stara carinarnica – crkva sv. Martina, najimpozantnija u gradu – dominikanska crkva iz 13. st – kuća s kamenim glavama, naime 111 glava (ili grotesknih maski) krase njeno pročelje – kuća Pfister, njemačkog renesansnog stila iz 16. st. Zanimljivo je da je u Colmaru živio kipar Bertholdi čije je najpoznatije djelo model za Kip slobode, a ovdje se nalazi i jedna od 3 svjetske replike tog kipa. Slobodno vrijeme. Vozimo se do obližnjeg slikovitog sela Kaysersberg, koje je 2017. godine proglašeno najljepšim selom u Francuskoj. Ovo predivno srednjovjekovno selo proteže se između rijeke Weiss i spektakularnog dvorca istog imena, poznato je po svojim kućicama od drveta, ulicama prekrivenim kaldrmom i okolnoj prirodi koja oduzima dah. Kraće slobodno vrijeme i kako bismo zaokružili današnji izlet obilaska čarobnog Alsace-a, odlazimo do sela Riquewihr, koje zbog očuvane povijesne arhitekture izgleda kao i u 16. st. i jedno je od rijetkih mjesta koje  nije stradao u II. svjetskom ratu. Okružen je srednjevjekovnim utvrdama i dvorcem koji je danas muzej. Glavna ulica prepuna je lijepih malih dućana i uređenih kuća ispred kojih biste se zaustavili na svakom koraku kako biste im se divili i slikali... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

STRASBOURG – ULM – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Ulmu, starom carskom gradu na lijevoj obali Dunava, osnovan 850. godine, kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i staru jezgru u Baden-Württembergu. Kraća šetnja slikovitim gradom, a  kao posebno zanimljive znamenitosti izdvojit ćemo: gotičku katedralu (Ulm Münster) s najvišim tornjem na svijetu visine 162 m – rodnu kuću Alberta Einsteina – slikovitu ribarsku četvrt Fischerviertel – kosu kuću ''Schiefe Haus'' iz 14. st. – gradsku vijećnicu... Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.

Termini i rezervacija putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3*, doručak
15.08.2024. - 18.08.2024.
cijena po osobi
309 EUR
31.10.2024. - 03.11.2024.
cijena po osobi
309 EUR

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • u Strasbourgu se razgled obavlja pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti kartu za tramvaj – pojedinačna vožnja 2,5 eur
 • izlet Alsace 30 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
 • ulaznica za dvorac Heidelberg 9 eur (uključuje povratnu vožnju uspinjačom tj. planinskom željeznicom od/do dvorca, ulaz u dvorište dvorca, posjet velikoj bačvi i ulaz u Njemački muzej farmacije)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 141 eur
 • doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 eur, minimum 10 putnika
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 155 eur, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (izlet)

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

FRANCUSKA – dobro je znati

Francuska se prostire na oko 543 tisuće četvornih kilometara u zapadnoj Europi. Graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom, dok ju od Velike Britanije razdvaja kanal La Manche. Glavni i najveći grad – Pariz, smjestio se na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj i jedan od najnaseljenijih prostora Eurozone. Jugoistok zemlje ima izlaz na Sredozemno more, dok je sjever i zapad zemlje okrenut na Atlantski ocean. Na jugu se prostiru gorski lanac koji je sastavni dio Pirineja, a na jugoistoku Alpe s najviši vrhom Francuske – Mont Blanc (4.807 m). U zemlji živi oko 65 milijuna stanovnika, koji najčešće žive u urbaniziranim središtima. Nacionalna valuta je euro. Gastronomiju ovoga prostora karakterizira upotreba najrazličitijih začina, crnog vina, korjenastog povrća i nezaobilaznog maslaca. Francuska kuhinja postala je poznata i po kreativnoj upotrebi netipičnih namirnica kao što su golubovi, puževi i foa grais. Francuska je i svjetski lider u proizvodnji i izvozu vina – pa ne čudi što se ova plemenita tekućina rado pije u cijeloj zemlji. U svijetu, pak, najpopularnija je njena regija Champagne u kojoj se proizvodi šampanjac.

SAVEZNA REPUBLIKA NJEMAČKA – dobro je znati

Savezna Republika Njemačka prostire se na 357 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Na jugu graniči s Austrijom i Švicarskom, na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom, na istoku s Poljskom i Češkom, a na sjeveru s Danskom, gdje ima izlaz i na Sjeverno more i Baltik. Glavni grad – Berlin, smjestio se na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemačke i smatra i drugim najvećim gradom Europske Unije. Jugom Njemačke proteže se predalpski prostor i Bavarske Alpe, a na jugozapadu se smjestio planinski sustav Schwarzwald – okružen vazdazelenim šumama po kojima je dobio i ime. Od jugozapada prema sjeveroistoku proteže se južno njemačko pobrđe, a središnjim dijelom države njemačko sredogorje. Najprostranija cjelina jest sjeverna njemačka nizina koja se proteže od njemačkog sredogorja do obala Sjevernog i Baltičkog mora. Njemačka je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta. U njoj živi oko 83 milijuna stanovnika što je čini i najmnogoljudnijom državom čiji teritorij pripada isključivo Starom kontinentu. Nacionalna valuta je euro. Njemačka kuhinja nalikuje brojnim srednjeeuropskim gastronomijama. Temelji se na masnoj i začinjenoj hrani – ponajprije svinjetini, govedini i peradi – koja se kombinira s jakim umacima i povrćem. Nijemci obožavaju i svoje kobasice, koje se služe uz kupus i nezaobilazno pivo – najraširenije piće među stanovništvom.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »