Europska putovanja avionom

Istanbul 5 dana PREMIUM

Istanbul 5 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Istanbul 5 dana PREMIUM

Istanbul 5 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Istanbul 5 dana PREMIUM

Istanbul 5 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Istanbul 5 dana PREMIUM

Istanbul 5 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Istanbul 5 dana PREMIUM

Istanbul 5 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

već od 665 EUR

Na sjecištu Europe i Azije, u zagrljaju veličanstvenog gorja Taurus, nalazi se Turska – rajska destinacija gdje ljeto traje od ranog proljeća do kasne jeseni. Bogata arheološka i kulturna ostavština posljedica je spoja raznih civilizacija koje su živjele na turskoj zemlji. Stari Rimljani i Grci, Bizantinci i Otomani su ostavili svoj trag u turskom kulturnom baazaru. Turska je raj za cjenkanje, a turske tržnice, svijet za sebe. Koža, nakit, tepisi, začini i ostali proizvodi, prodaju se po izvrsnim cijenama. Turska je kuhinja među deset najboljih u svijetu.
Istanbul, grad koji spaja dva kontinenta i čuva slavnu prošlost brojnih carstava stasalih ovdje odiše temperamentom, dobrim raspoloženjem i jedinstvenošću. Upijte svu posebnost Istanbula u prostorijama Aje Sofije ili Plave džamije, mirisima egipatske tržnice, tkaninama Grand Bazara ili pak ljuljuškanju voda Bospora.

 • provjereni kvalitetni hoteli 3*/4* u Istanbulu koji su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja i cijene putovanja

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2024.

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

10.04. - 14.04.

popunjeno popunjeno

11.05. - 15.05.

popunjeno popunjeno

08.06. - 12.06.

popunjeno popunjeno

07.09. - 11.09.

665 eur

690 eur

12.10. - 16.10.

popunjeno popunjeno

16.11. - 20.11.

675 eur

695 eur

cijena uključuje zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 158 eur

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Ukoliko program putovanja otvarate (gledate) na mobitelu/tabletu, klikom na “1.dan” otvorit će Vam se program putovanja prvog dana i tako dalje sve isto do zadnjeg dana.

Nakon programa putovanja po danima, u rubrici termini i rezervacija putovanja klikom na rezerviraj, otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku.

Zagreb – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa na redovnoj liniji TK1054 za Istanbul u 8:55 sati. Dolazak u Istanbul u 12:15 sati po lokalnom vremenu (Zagreb +1 sat). Po dolasku slijedi transfer do hotela i smještaj. Nakon smještaja u hotel i kratkog odmora odlazak do glavnog gradskog trga Taksim-a, šetnja poznatom ulicom Istiklal Caddesi, s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, do Galata kule koja je u 14. stoljeću bio najviša građevina u Istanbulu i s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. Obližnji istoimeni most uvijek je pun šetača, ali i ribara koji pokušavaju uloviti nešto za večeru u vodama Zlatnog roga ili prodati višak ribe u obližnjoj ribarnici ili restoranu.  Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

ISTANBUL

Nakon doručka predlažemo obilazak povijesnog dijela grada – Sultanahmeta, starog dijela Istanbula koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Razgled je organiziran u pratnji službenog lokalnog vodiča (gradskim prijevozom i pješice) uz audio slušalice koje će vam omogućiti da na najbolji mogući način pratite vodiča tijekom razgleda, vidjet ćete: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom i fontanom – Plavu džamiju (džamija sultana Ahmeda), najveličanstvenija džamija u Istanbulu, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja – Aja Sofiju, remek-djelo bizantske arhitekture i najvažnija povijesna baština ovog grada, koja je odnedavno opet džamija (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta – prema novoj odluci turskih vlasti od 15.01.2024., ulaz u Aja Sofiju se plaća). Slobodno vrijeme za vlastite programe. Za one koji žele predlažemo nastavak razgledavanja, odnosno posjet Topkapi palači, danas muzej i harema (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), koja je bila glavna rezidencija sultana gotovo 400 godina dok nije izgrađena palača Dolmabahče. Obilazak raskošne palače, riznice pune dragulja kao i obilazak nadaleko poznatog Harema koji je nekada bio dom, kako se navodi, 800 sultanovih žena. Također možete posjetiti i Cisternu baziliku, nedavno renoviranu najveću antičku podzemnu cisternu, koju nazivaju i "potopljenom palačom", izgrađenu ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime, danas jedna od najposjećenijih atrakcija u Istanbulu. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL

Nakon doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Svojim idealnim položajem Sulejmanija dominira panoramom grada i svakako je jedna od najljepših džamija na svijetu u kojoj se nalazi mauzolej sultana Sulejmana Veličanstvenog (koji ju je dao izgraditi u 16. stoljeću) i njegove supruge sultanije Hurem. Nakon razgleda spustit ćemo se do Egipatske tržnice gdje ćete doživjeti duh starog Istanbula, te kupiti mirisne začine, čajeve, pistacije, lokum i nezaobilaznu Mehmed Efendi kavu. Slobodno vrijeme za odlazak na Grand Bazaar (radno vrijeme 8:30–19:00 svaki dan osim nedjelje i islamskih vjerskih praznika), gdje možete uživati ​​u šetnji kroz labirint otprilike 5.000 dućana te kupovini ... uz obavezno cjenjkanje. A kako biste dan završili na turski način, navečer fakultativni odlazak na tipičnu tursku večeru uz show program gdje vas očekuje bogat program s trbušnim plesačicama te folklorni plesovi i običaji Turske (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Predlažemo nešto što ne smijete propustiti, a to je krstarenje brodom po Bosporu (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), jedan od najboljih načina da doživite Istanbul u njegovom punom sjaju, jer možete uživati ​​u prekrasnoj panorami grada tijekom plovidbe i pogledu na mostove, carske palače i vile smještene uz more s obje strane Bospora. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo da zakoračite u svijet luksuza i posjetite veličanstvenu palaču Dolmabahče (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta / radno vrijeme 9:00–16:00 svaki dan osim ponedjeljka). Palača se nalazi na europskoj obali Bosporskog tjesnaca, na površini od 45.000 m² i pravi je dragulj arhitektonske baštine Istanbula s bogatom povijesti koja seže do sredine 19. stoljeća. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa i izgradio je palaču kreditima stranih banaka jer nikako nije mogao sam osigurati materijalno bogatstvo za takvu građevinu (cijena izgradnje je jednaka 1,5 milijardi dolara u današnjoj vrijednosti). Obilazak pruža živopisnu sliku života u slavnim danima Otomanskog Carstva kroz sačuvani izvorni namještaj i bogato ukrašen interijer. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela, prtljagu ostavljamo u zasebnoj prostoriji recepcije hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet autobusom na azijsku stranu preko Bosporskog tjesnaca i monumentalnog visećeg "Mosta mučenika 15. srpnja", koji je u vrijeme dovršetka bio najveći most u Europi i Aziji (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Uživajte u prekrasnom pogledu sa najpoznatijeg vidikovca u gradu, Çamlıca (Čamlidža), koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu i pruža prekrasan pogled na cijeli Istanbul i oba kontinenta. Foto stop na Üsküdaru za slikanje ispred svjetski poznate Djevojačke kule, toliko popularne da se kaže: „nisi bio u Istanbulu ako nemaš sliku sa Djevojačkom kulom". Nastavljamo do Kadıköy-a, jednom od najopuštenijih i šarenijih Istanbulskih dijelova. Vijugave uličice, prepune su malih butika, barova, restorana i vintage trgovina. Slobodno vrijeme za posjet lokalnoj tržnici te kupovinu. Povratak do hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa na redovnoj liniji TK1055 za Zagreb 18:30 sati. Dolazak u Zagreb u 19:35 sati po lokalnom vremenu.

Važno: prilikom rezervacije putovanja, zbog izdavanja zrakoplovnih karata, svi putnici dužni su dostaviti: datum rođenja, broj putovnice i datum valjanosti putovnice

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.

Termini i rezervacija putovanja

5 dana / 4 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 5 dana / 4 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
07.09.2024. - 11.09.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
665 EUR
16.11.2024. - 20.11.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
675 EUR

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
 • razgled Sultanahmeta 25 eur / minimum 15 putnika – (razgled se obavlja pješice i javnim gradskim prijevozom uz pratnju lokalnog vodiča i audio slušalice) + doplata za ulaznice u objekte prema želji: individualna ulaznica za Aja Sofiju 25 eur – od 15.01.2024. plaća se ulaznica za galeriju (gornji kat) koja je otvorena za posjet kao muzej, ulaznica za Topkapi palaču s ulazom u Harem, lokalnim vodičem i slušalicama 65 eur / minimum 15 putnika
 • krstarenje Bosporom 25 eur / minimum 15 putnika
 • turska večer uz folklorni program 45 eur / minimum 15 putnika – večera u 3 slijeda / neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih pića
 • ulaznica za Dolmabahče palaču 60 eur / minimum 15 putnika
 • poludnevni izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula 30 eur / minimum 15 putnika
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 195 eur
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (razgled, krstarenje, večera, izlet u Aziju)

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u provjerenim kvalitetnim hotelima 3*/4* u Istanbulu (lokalna kategorizacija) koji su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Predviđeni hoteli (ili slični) nalaze se u starom dijelu Istanbula i izvrsno su povezani linijama gradskog prijevoza:

Red letenja (lokalna vremena):

TK1054    ZAGREB      ISTANBUL         08:55   12:15

TK1055    ISTANBUL   ZAGREB            18:30   19:35

Polazak 16.11.

TK1054    ZAGREB      ISTANBUL         09:15   13:30

TK1055    ISTANBUL   ZAGREB            19:00   19:05

Prijevoz u Istanbulu:

Kartica za javni prijevoz "Istanbul City Card" najbolja je opcija za plaćanje javnog prijevoza - vrijedi za tramvaj, metro, brod, ovom karticom možete platiti čak i javne toalete. To je prepaid kartica koja nudi snižene cijene karata za odabrani broj dana: 1, 3, 5, 7 ili 15 dana, može se kupiti na automatima/kioscima, na stanicama metroa, tramvaja i autobusa i lako se nadopunjuje prema potrebi. Cijena kartice je 70 turskih lira (nepovratni iznos) + prepaid iznos za broj dana po izboru.

TURSKA – dobro je znati

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (istočna Tračka) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom te na zapadu s Grčkom i Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, a Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more te tjesnaci Bospor i Dardaneli. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost. Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sustav 1923. utemeljio Mustafa Kemal Atatürk, nakon propasti Osmanskog Carstva poslije Prvog svjetskog rata. Od tada se politika države počela okretati zapadu, tako da je Turska danas članica mnogih zapadnih organizacija kao što su Vijeće Europe, NATO, OECD i OSCE. Turska je 2005. počela pregovore za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno država održava i pojačava svoje političke i gospodarske odnose s istočnjačkim zemljama.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Prilikom obilaska džamija potrebno je pridržavati se propisanih islamskih običaja: obvezno skidanje obuće na ulazu (za koju dobijete vrećice), žene trebaju prekriti kosu maramom ili šalom. Ulaz u džamiju i cijela njena unutrašnjost prekriveni su tepisima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je PUTOVNICA koja treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u državu
 • svi putnici koji putuju u Republiku Tursku dužni su imati važeće PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE koje pokriva razdoblje njihovog boravka u Republici Turskoj. Putnici koji prije polaska na putovanje nemaju važeće putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje neće moći započeti putovanje i/ili ući u Tursku, za što agencija ne snosi odgovornost
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani
 • putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom na dan objave programa i podložna su promjeni uslijed određenih okolnosti, promjene rasporeda leta što uključuje mijenjanje vremena polijetanja i slijetanja, kao i otkazivanja letova bez prethodne obavijesti
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži kontakt i ime voditelja putovanja i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela u različitim državama razlikuje se i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »