Europska putovanja autobusom

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

Pariz 6 dana PREMIUM

već od 439 EUR

Eiffelov toranj, Louvre, Champs Elysees, Versailles, Montmartre, Moulin Rouge … niz vam je poznat. Bisere Pariza ne treba posebno predstavljati, njih jednostavo treba vidjeti i doživjeti. No, nisu Pariz samo „poznate face“ s razglednica, kažu da je to „grad s dušom“. A da biste je  doživjeli, najbolji je stari recept - put pod noge i fotoaparat u ruke. A mi ćemo vam u tome pomoći! Putovanje u Pariz za pravi kulturni, moderni, zabavni i gastronomski gušt.

 • provjereni kvalitetni hoteli 3* u Parizu i u okolici Strasbourga
 • autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • plovidba panoramskim brodom po Loiri uključena u cijenu
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja i cijene putovanja

... i dalje u ponudi ICT Putovanja → cijenu putovanja birate sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2024.

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

30.03. - 04.04.

popunjeno popunjeno popunjeno

30.04. - 05.05.

popunjeno popunjeno popunjeno

22.06. - 27.06.

popunjeno popunjeno popunjeno

26.08. - 31.08.

439 eur

449 eur

459 eur

26.10. - 31.10.

439 eur

449 eur

459 eur

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Ukoliko program putovanja otvarate (gledate) na mobitelu/tabletu, klikom na “1.dan” otvorit će Vam se program putovanja prvog dana i tako dalje sve isto do zadnjeg dana.

Nakon programa putovanja po danima, u rubrici termini i rezervacija putovanja klikom na rezerviraj, otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku.

Zagreb – JEZERO CHIEMSEE – hotel

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja uz povremene odmore tijekom puta. Na samom ulasku u Bavarsku skriva se jezero Chiemsee, poznato i pod nazivom „Bavarsko more“, jedno od najvećih jezera u Njemačkoj. Uz nekoliko manjih, tri su glavna otoka na jezeru, posebno zanimljivih imena: Muški otok (Herreninsel, najveći otok na jezeru), Ženski otok (Fraueninsel) i Biljni otok (Krautinsel). Uvod u našu francusku priču je Herreninsel poznat je po veličanstvenoj palači Herrenchiemsee, minijaturnoj kopiji francuskog Versaillesa koju je u znak dubokog štovanja kralja Luja XIV., Ludwig II. dao  1878. godine sagraditi poznate kao „bavarski Versailles“ ... no otočna povijest seže mnogo dalje. Nastavak puta kroz Njemačku. Smještaj u hotel u blizini njemačko-francuske granice. Noćenje.

REIMS – PARIZ

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz pokrajine Lorraine i Champagne do Reimsa, grada u kojem su krunjeni francuski kraljevi. Posjet čuvenoj katedrali Notre Dame, arhitektonskom remek djelu koje mnogi smatraju najljepšom gotičkom katedralom na svijetu. Pokraj nje je palača Tau iz 17. st. u kojoj su se održavala slavlja nakon krunidbe francuskih kraljeva, a danas je to muzej koji čuva vrijedne relikvije među kojima je i ampula sa svetim uljem kojim su se pomazivali kraljevi. Obilazak gradskog središta i kraće slobodno vrijeme. Nastavljamo put prema regiji Ile de France i Parizu. Ukoliko bude dovoljno vremena po dolasku u Pariz, kraća panoramska orijentacijska vožnja kroz grad. Smještaj u hotel. Noćenje.

PARIZ

Nakon doručka odlazak u razgledavanje Pariza (pješice i gradskim prijevozom): Montmartre nudi najbolju panoramu grada i orijentaciju gdje se što nalazi u Parizu: obilazak bazilike Sacre Coeur (Svetog srca) i Place du Tertre (poznat kao Trg slikara) – spuštamo se do trga Pigalle i prolazimo pored slavnog Moulin Rougea. Obilazak centra započinjemo od „Ile de la Cité“, otoka na rijeci Seini na kojem se nalazi Notre Dame de Paris, jedan od glavnih simbola Pariza i posljednji ostaci nekadašnje kraljevske palače: kapela Sainte Chapelle i La Conciergerie, najpoznatiji kao zatvor Marie Antoinette. Odlazak do Latinske četvrti i Beaubourgu (Nacionalni centar umjetnosti i kulture) – Palais Royal – Louvre, jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja, koji, uz tisuće neprocjenjivih eksponata, čuva i najpoznatiju sliku na svijetu, Mona Lisu (posjet muzeju u slobodno vrijeme 09:00-18:00, osim utorka i blagdana) – najstariji park, Jardin des Tuileries – pariška Opera Garnier – trg Place De La Concorde – najpoznatiji pariški most, Pont Alexandre III, kojeg okružuju Petit Palais, Grand Palais i Les Invalides, kompleks muzeja i spomenika posvećenih francuskoj vojnoj i ratnoj povijest, među kojima se nalazi i Napoleonova grobnica – šetnja pariškom avenijom Champs-Elysees, dugom 2 km. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo do trga Le Trocadero s najljepšim pogledom na Eiffelov toranj do kojeg stižemo kratkom šetnjom, visokog 324m (posjet tornju u slobodno vrijeme 11:00-23:00) – Champ de Mars, najveća javna zelena površina u Parizu (Marsove poljane) – Arc de Triomphe (Slavoluk pobjede) nalazi u središtu Trga Charlesa de Gaullea i drugi je najveći slavoluk na svijetu, visok 50 m... Na kraju razgleda predlažemo vožnju Seinom koja teče kroz samo središte grada, pa je plovidba uistinu jedan od najboljih načina da doživite Pariz i njegove znamenitosti te će upotpuniti dojam „grada svjetlosti“ (rezervacija prilikom rezervacije putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

PARIZ

Nakon doručka slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni odlazak javnim prijevozom do dvorca Versailles, dom francuskih kraljeva između 1662. i 1789., jedna je od najvažnijih znamenitosti u francuskoj povijesti, također uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Vrijeme za individualno razgledavanje unutrašnjosti dvorca Louisa XIV. i šetnja prekrasnim parkom, koji je najljepši primjer francuske vrtne arhitekture. Ili odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon do vrha ili na 2. kat tornja, liftom ili stepenicama – ulaznice se kupuju individualno „online“ ili na licu mjesta). A putnici koji to žele mogu otići brzim vlakom RER do Disneylanda i iskoristiti dan za posjet zabavnom parku, jednoj od najvećih turističkih atrakcija Francuske. U večernjim satima mogućnost odlaska na cabaret predstavu u poznati Moulin Rouge ili neki drugi slavni cabaret (rezervacija na upit uz uplatu prilikom rezervacije putovanja). Noćenje.

PARIZ – STRASBOURG

Doručak. Odjava iz hotela. Danas je slobodno vrijeme predviđeno za obilazak muzeja Louvre, šetnju po Champs Elysees, kupovinu ili jednostavno uživanje u pariškom ozračju. Vožnja do Strasbourga, glavnog grada pokrajine Alsace, uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel. Noćenje.

STRASBOURG – Zagreb

Nakon doručka odjava iz hotela. Razgled grada čije je središte grada UNESCO proglasio kulturnom svjetskom baštinom: središte grada, četvrt Grande Île (Veliki otok) – katedrala Notre-Dame sa zvonikom visine 142 metra na koji se možete popeti i odakle se pruža nevjerojatan pogled na grad i Schwarzwald (Crnu šumu) – glavni trg Kleber – kuća kuća Kammerzell, jedna od najljepših kuća u gradu, gotovo cijela izrezbarena od drveta – Palača Rohan, bivša biskupska palača u kojem je danas gradski muzej – mostovi na rijeci Île kojima je „veliki otok“ povezan s gradom – slikovita četvrt „Mala Francuska“ – malo dalje su crkve Saint-Thomas i Saint Paul – Gutenberg trg... Zanimljivo je u Strasbourgu nastala čuvena Marseljeza, danas francuska državna himna koju je skladao Claude Joseph Rouget de Lisle u noći 25. na 26. 04. 1792. godine, tijekom objave rata Austriji. Slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.

Termini i rezervacija putovanja

6 dana / 5 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 6 dana / 5 noćenja
 • hotel 3*, doručak
26.08.2024. - 31.08.2024.
cijena po osobi
439 EUR
26.10.2024. - 31.10.2024.
cijena po osobi
439 EUR

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu cca. 3 do 4 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • uređaj sa slušalicama za razgled Pariza 4 eur (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
 • razgledi se obavljaju pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti kartu za javni prijevoz, npr. karnet od 10 karata za metro u Parizu cca. 15 eur
 • plovidbu Seinom u trajanju jednog sata 25 eur – rezervacija prilikom rezervacije putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta (minimum 20 putnika)
 • ulaznicu za cabaret show npr. Moulin Rouge, Lido ili Crazy Horse cca. 170 eur (rezervacija na upit uz uplatu prilikom rezervacije putovanja s obzirom na provjeru raspoloživosti termina u 21 ili 23 sata na odabrani dan, uključuje pola boce šampanjca ili vina po osobi tijekom predstave)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 241 eur
 • doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 eur, minimum 10 putnika
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 210 eur, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (krstarenje Seinom)

Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni) – ulaznice se kupuju online ili na licu mjesta na blagajni, a ulaz ovisi o trenutno slobodnim terminima / preporučamo da ulaznice kupite na vrijeme.

 • ulaznica za muzej Louvre osoba 22 eur / djeca i mladi iz EU do 25 godina gratis
 • ulaznica za Eiffelov toranj (djeca do 4 godine gratis): do vrha s liftom odrasla osoba 28,30 eur / djeca 12-24 godina 14,10 eur / djeca 4-11 godina 7,10 eur; na 2.kat s liftom odrasla osoba 18,80 eur / djeca 12-24 godina 9,4 eur / djeca 4-11 godina 4,7 eur
 • ulaznica za Muzej Versailles odrasla osoba 21 eur / djeca i mladi iz EU do 26 godina gratis
 • povratna karta za brzi vlak RER do Disneylanda odrasla osoba 11 eur (linija A, vožnja traje cca. 40 min, stanica 2 minute od ulaza u Disneyland)
 • ulaznica za Disneyland (1 park) odrasla osoba od 72-99 eur / djeca 3-11 godina od 67-91 eur
 • ulaznica za toranj Montoparnasse (pon-pet) odrasla osoba 22 eur / mladi 12-17 godina i studenti 16,5  eur / djeca 4-11 godina 12 eur/ do 4 godine gratis, vikendom i blagdanima su ulaznice skuplje
 • ulaznica za Muzej Orsay odrasla osoba 16 eur / djeca i mladi iz EU do 25 godina gratis

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

FRANCUSKA – dobro je znati

Francuska se prostire na oko 543 tisuće četvornih kilometara u zapadnoj Europi. Graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom, dok ju od Velike Britanije razdvaja kanal La Manche. Glavni i najveći grad, Pariz – smjestio se na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj i jedan od najnaseljenijih prostora Eurozone. Jugoistok zemlje ima izlaz na Sredozemno more, dok je sjever i zapad zemlje okrenut na Atlantski ocean. Na jugu se prostiru gorski lanac koji je sastavni dio Pirineja, a na jugoistoku Alpe s najviši vrhom Francuske – Mont Blanc (4.807 m). U zemlji živi oko 65 milijuna stanovnika, koji najčešće žive u urbaniziranim središtima. Nacionalna valuta je euro. Gastronomiju ovoga prostora karakterizira upotreba najrazličitijih začina, crnog vina, korjenastog povrća i nezaobilaznog maslaca. Francuska kuhinja postala je poznata i po kreativnoj upotrebi netipičnih namirnica kao što su golubovi, puževi i foa grais. Francuska je i svjetski lider u proizvodnji i izvozu vina – pa ne čudi što se ova plemenita tekućina rado pije u cijeloj zemlji. U svijetu, pak, najpopularnija je njena regija Champagne u kojoj se proizvodi šampanjac.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »