Europska putovanja autobusom

Istanbul Nova godina 6 dana PREMIUM

Istanbul Nova godina 6 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

već od 1990 kn

Dočekajte novu godinu u najvećem otvorenom muzeju na svijetu - Istanbulu.

Zavirite u grandioznost nekih od najljepših zdanja istočnjačke arhitekture, upijte mirise otvorenih tržnica, osjetite ritam Bospora. Putovanje vas vodi do svih najznamenitijih istanbulskih kulturnih točaka i ostavlja vremena da samostalno otkrijete pokoje mjesto za svoj gušt. Koža, nakit, tepisi, začini i ostali proizvodi, prodaju se po izvrsnim cijenama. Turska je kuhinja među deset najboljih u svijetu. Nova godina čeka vas na trgovima i ulicama uz pjesmu, ples i vatromet.

 • novogodišnji program putovanja koji je već godinama prepoznat kao najbolji "Istanbul" smile
 • pomno odabrani i kvalitetni hoteli 3*/4* u Istanbulu, Plovdivu i Sofiji koji su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • garantirani polasci iz Zagreba, Slavonskog Broda
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 4 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja

Zagreb – PLOVDIV

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Plovdivu uz povremene odmore tijekom puta. Plovdiv se smjestio u podnožju šest brežuljaka (nekad ih je bilo sedam) uz rijeku Maricu. Stariji od Rima, Atene i Carigrada, i iste je dobi kao i Troja, smatra se za drugi najstariji europski grad (nakon Mikena) i najstariji stalno naseljeni grad u Europi. Kroz bogatu povijest napadali su ga i osvajali brojni narodi poput Perzijanaca, Grka, Kelta, Rimljana, Gota, Huna, Bugara, Slavena, Rusa i Turaka; svi koji su vladali gradom imenovali su ga drugačije i ostavili svoj trag u njegovoj povijesti. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

PLOVDIV – ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Plovdiva: Stari grad je “muzej na otvorenom”, splet zavojitih kaldrmom popločanih ulica duž kojih su nanizane crkve i tradicionalne kuće bogatih trgovaca iz prošlosti, vrlo asimetričnog izgleda i oslikanih fasada – Rimski amfiteatar iz 1. stoljeća koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Bugarskoj, čiji su ostaci otkriveni ’60-ih godina prošlog stoljeća – šetnja glavnom gradskom ulicom Rayko Daskalov, koja je ujedno i najdulja pješačka zona u Europi (1750 m) do dobro očuvanih ostataka rimskog stadiona, sagrađenog u kotlini između dva brežuljka, čiji je veći dio i dalje skriven ispod glavne pješačke ulice – u neposrednoj blizini stadiona nalazi se Džumaja džamija, koja je jedna od dvije preostale džamije u gradu, iz 15-tog stoljeća i potpuno je obnovljena. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Istanbulu, dolazak u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Ukoliko ostane dovoljno vremena predlažemo odlazak gradskim prijevozom na prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom, do modernog europskog dijela grada Taksima i šetnju poznatom shopping ulicom Istiklal Caddesi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel gradskim prijevozom i pješice. Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Istanbul je čaroban, prepun povijesnim znamenitostima i teško je izdvojiti najljepše ili najveće, međutim stari grad tj. Sultanahmet zaslužuje posebnu pažnju te ćemo današnji dan provesti u cjelodnevnom razgledavanju (pješice i gradskim prijevozom) najvećih znamenitosti tog dijela Istanbula (obavezna je doplata za paket ulaznica voditelju putovanja na licu mjesta jer u sve objekte ulazimo sa stručnim lokalnim vodičem i audio slušalicama): Aja Sofija, najposjećenija turistička atrakcija na listi UNESCO-ve svjetske baštine koja povezuje dva kontinenta, Europu i Aziju, te kršćanstvo i islam. U prošlosti je bila krunidbena crkva bizantskih careva, zatim džamija, zadnjih 80 godina muzej i ove godine je ponovno pretvorena u džamiju – Hipodrom, nekada pravi hipodrom i mjesto održavanja antičkih igara i utrka, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska – Cisterna bazilika (Yerebatan), najveća antička podzemna cisterna koju nazivaju i „potopljenom palačom“, izgrađena je ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime, danas jedna od najposjećenijih atrakcija Istanbula – džamija Sultana Ahmeta koju nazivaju i Plava džamija (naziv je dobila po boji pločica koje ukrašavaju unutrašnjosti džamije), najveličanstvenija džamija u Istanbulu sa 6 visokih minareta i jedina takva džamija u Turskoj izgrađena s ciljem da nadmaši ljepotu susjedne Aje Sofije. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon pauze odlazak prema Topkapi palači i muzeju, koja je skoro 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana dok nije izgrađena Dolmabahče palača. Posjet raskošnom kompleksu paviljona palače, riznici ispunjenom draguljima i mogućnost obilaska nadaleko poznatog Harema (dodatna doplata za ulaznicu u harem) koji je nekad bio dom kako se priča za 800 sultanovih žena, te sultanove odaje. Poslijepodne slobodno vrijeme za odlazak na čuveni Grand Bazar (Kapali čaršiju), naime pojam za shopping je istanbulski Grand Bazaar – tržnica tj. natkriveni kompleks od preko 60 uličica i oko 5.000 trgovina i štandova gdje možete kupiti nakit, kožu, tursko posuđe, tepihe, suvenire … uz nezaobilazno cjenkanje. A kako bismo dan završili na turski način navečer predlažemo odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Nastavak razgledavanja znamenitosti Istanbula (autobusom i pješice): na vrhu brda iznad četvrti Sultanahmet uzdiže se Sulejmanova džamija tj. Sulejmanija, jedna od najprepoznatiljivih simbola Istanbula (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog) u kojoj su pokopani sultan Sulejman i njegova žena Hurem – Egipatska tržnica(Misir Čaršija), poznata tržnica začina i čajeva – šetnja prema “Zlatnom Rogu” morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, s mnoštvom uličica prepunih tradicionalnih trgovinama, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, mjesto na kojem ćete upoznati istinski Istanbul – odlazak u razgledavanje azijske strane Istanbula preko svjetski poznatog Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s Galata kulom – poznati vidikovac Çamlıca (Čamlidža) koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu odakle se pruža nevjerojatan pogled na azijsku i europsku stranu. Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom Bosporom (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta) – turska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s broda, jer upravo s broda imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada. Slobodno vrijeme za šetnju pješačkom ulicom Istiklal Caddesi koja je glavna ulica za shopping, prepuna restorana i kafića i vodi sve do trga Taksim na vrhu. Kraći odmor i pripreme za novogodišnju noć. Navečer se pridružite brojnim turistima u dočeku Nove godine na ulicama i trgovima Istanbula (doček na otvorenom je u organizaciji grada). Noćenje. Sretna Nova godina – Yeni yılın kutlu olsun.

ISTANBUL – SOFIJA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Istanbula, vožnja prema Sofiji, glavnom gradu Bugarske i jednom od najstarijih gradova Europe s bogatom poviješću od preko 7.000 godina. Ukoliko ostane dovoljno vremena predlažemo kraću panoramsku vožnja središtem grada kako biste vidjeli glavne znamenitosti grada kao što su hram Sv. Aleksandra Nevskog sa zlatnom kupolom, glavni trg Alexandra Batenberga, hram Svete Sofije (koja je pod turskim ropstvom bila ograđena minaretima i proglašena džamijom), Rotonda Sv. Georgija najdrevnija očuvana rimska građevina u Sofiji, Predsjednička palača s počasnom stražom, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, Banya-Bashi džamija, jedina preostala aktivna džamija u Sofiji poznata po 5 metarskoj kupoli... Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

SOFIJA – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Povratak prema Hrvatskoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

6 dana / 5 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 6 dana / 5 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
28.12.2021. - 02.01.2022.
Garantiran polazak
first minute cijena
redovna cijena
1990 kn
2158 kn

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • paket ulaznica za Sultanahmet (Aja Sofija + Cisterna bazilika + Plava džamija + Topkapi palača s lokalnim vodičem i slušalicama) 45 eur (minimium 15 osoba)
 • ulaznicu u harem u Topkapi palači 10 eur
 • krstarenje brodom po Bosporu 20 eur (minimum 30 osoba)
 • turska večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama 40 eur (meni u 4 slijeda s uključenim pićem, minimum 15 osoba)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 951 kn

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 125 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.080 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama gradskog prijevoza.

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

TURSKA – dobro je znati

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (istočna Tračka) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom te na zapadu s Grčkom i Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, a Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more te tjesnaci Bospor i Dardaneli. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost. Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sustav 1923. utemeljio Mustafa Kemal Atatürk, nakon propasti Osmanskog Carstva poslije Prvog svjetskog rata. Od tada se politika države počela okretati zapadu, tako da je Turska danas članica mnogih zapadnih organizacija kao što su Vijeće Europe, NATO, OECD i OSCE. Turska je 2005. počela pregovore za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno država održava i pojačava svoje političke i gospodarske odnose s istočnjačkim zemljama.

Što posjetiti u Istanbulu:

 • Aja Sofija - najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. godine u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. godine, Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. god. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika
 • Plava džamija - ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve
 • Topkapi palača - 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina
 • Dolmabahce palača - od 1856., bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i  još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti
 • Sulejmanova džamija
 • Galata toranj - toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled
 • Galata most - prepun je restorana i svakako prošećite njime
 • Hippodrome - nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska - Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.
 • Cisterna bazilika - od stotina cisterna u gradu ovo je najveća
 • Grand bazaar - najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno
 • Egipatski bazaar ili baazar začina - nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi
 • Istikal ulica - prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna je putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Svi putnici koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Putnici koji nemaju valjane putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje prije početka putovanja, neće moći započeti putovanje i/ili uću u Tursku, za što agencija nije odgovorna.

Prilikom obilaska džamija potrebno je držati se propisanih islamskih običaja: obvezno skidanje obuće na ulazu (za koju dobijete vrećice), žene trebaju prekriti kosu maramom ili šalom, muškarci i žene ulaze kroz zasebne ulaze. Ulaz u džamiju, a i cijela njenu unutrašnjost pokrivena je raznobojnim tepisima.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Slavonskog Broda bit će definirano 3 dana prije polaska.

U vrijeme novogodišnjih blagdana, promet je posebno reguliran i kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta. Grand Bazaar ne radi nedjeljom.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 25 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »