Europska putovanja autobusom

Istanbul 6 dana PREMIUM

Istanbul 6 dana PREMIUM

NOVE SNIŽENE CIJENE

Istanbul 6 dana PREMIUM

Istanbul 6 dana PREMIUM

NOVE SNIŽENE CIJENE

Istanbul 6 dana PREMIUM

Istanbul 6 dana PREMIUM

NOVE SNIŽENE CIJENE

Istanbul 6 dana PREMIUM

Istanbul 6 dana PREMIUM

NOVE SNIŽENE CIJENE

Istanbul 6 dana PREMIUM

Istanbul 6 dana PREMIUM

NOVE SNIŽENE CIJENE

već od 299 EUR

Na sjecištu Europe i Azije, u zagrljaju veličanstvenog gorja Taurus, nalazi se Turska – rajska destinacija gdje ljeto traje od ranog proljeća do kasne jeseni. Bogata arheološka i kulturna ostavština posljedica je spoja raznih civilizacija koje su živjele na turskoj zemlji. Stari Rimljani i Grci, Bizantinci i Otomani su ostavili svoj trag u turskom kulturnom baazaru. Turska je raj za cjenkanje, a turske tržnice, svijet za sebe. Koža, nakit, tepisi, začini i ostali proizvodi, prodaju se po izvrsnim cijenama. Turska je kuhinja među deset najboljih u svijetu.
Istanbul, grad koji spaja dva kontinenta i čuva slavnu prošlost brojnih carstava stasalih ovdje odiše temperamentom, dobrim raspoloženjem i jedinstvenošću. Upijte svu posebnost Istanbula u prostorijama Aje Sofije ili Plave džamije, mirisima egipatske tržnice, tkaninama Grand Bazara ili pak ljuljuškanju voda Bospora.

 • provjereni kvalitetni hoteli 3*/4* u Istanbulu, Plovdivu, Sofiji koji su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza
 • autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja i cijene putovanja

... i dalje u ponudi ICT Putovanja → cijenu putovanja birate sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2024.

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

01.04. - 06.04.

popunjeno popunjeno popunjeno

22.06. - 27.06.

---- ---- ----

26.08. - 31.08.

299 eur

307 eur

315 eur

26.10. - 31.10.

299 eur

307 eur

315 eur

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Ukoliko program putovanja otvarate (gledate) na mobitelu/tabletu, klikom na “1.dan” otvorit će Vam se program putovanja prvog dana i tako dalje sve isto do zadnjeg dana.

Nakon programa putovanja po danima, u rubrici termini i rezervacija putovanja klikom na rezerviraj, otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku.

Zagreb – PLOVDIV

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Plovdivu uz povremene odmore tijekom puta. Plovdiv je najljepši grad u Bugarskoj, smješten u podnožju šest brežuljaka uz rijeku Maricu. Smatra se drugim najstarijim europskim gradom (nakon Mikene) i najstarijim stalno naseljenim gradom u Europi. Kroz svoju bogatu povijest napadali su ga i osvajali brojni narodi; svi koji su vladali gradom su ga nazvali drugačije i ostavili traga u njegovoj povijesti. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

PLOVDIV – ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u obilazak najvećih znamenitosti starog grada: savršeno očuvan rimski amfiteatar iz 1. stoljeća, koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija Bugarske, čiji su ostaci otkriveni 60-ih godina prošlog stoljeća – šetnja glavnom gradskom ulicom Rayko Daskalov, koja je ujedno i najduža pješačka zona u Europi (1750 m) do dobro očuvanih ostataka rimskog stadiona, izgrađenog u dolini između dva brda, čiji je veći dio još uvijek skriven ispod glavne pješačke ulice – u neposrednoj blizini stadiona je Džumaja džamija, jedna od dvije preostale džamije u gradu, iz 15. stoljeća i potpuno je obnovljena. Grad je splet vijugavih kaldrmom popločanih ulica u kojima se nižu crkve i tradicionalne kuće bogatih trgovaca iz prošlosti, vrlo asimetričnog izgleda i oslikanih pročelja. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul i smještaj u hotel. Ukoliko bude dovoljno vremena, predlažemo odlazak javnim prijevozom na prvo upoznavanje čarobnog Istanbula, do Taksima (moderni europski dio Istanbula) i šetnju poznatom trgovačkom ulicom Istiklal Caddesi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel javnim prijevozom i pješice. Noćenje.

ISTANBUL

Nakon doručka predlažemo obilazak povijesnog dijela grada – Sultanahmeta, starog dijela Istanbula koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Razgled je organiziran u pratnji službenog lokalnog vodiča (gradskim prijevozom i pješice) uz audio slušalice koje će vam omogućiti da na najbolji mogući način pratite vodiča tijekom razgleda, vidjet ćete: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom i fontanom – Plavu džamiju (džamija sultana Ahmeda), najveličanstvenija džamija u Istanbulu, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja – Aja Sofiju, remek-djelo bizantske arhitekture i najvažnija povijesna baština ovog grada, koja je odnedavno opet džamija (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta – prema novoj odluci turskih vlasti od 15.01.2024., ulaz u Aja Sofiju se plaća). Slobodno vrijeme za odlazak na Grand Bazaar (radno vrijeme 8:30–19:00 svaki dan osim nedjelje i islamskih vjerskih praznika), gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 5000 dućana te kupovini..uz obavezno cjenjkanje. Za one koji žele predlažemo nastavak razgledavanja, odnosno posjet Topkapi palači, danas muzej i harema (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), koja je bila glavna rezidencija sultana gotovo 400 godina dok nije izgrađena palača Dolmabahče. Obilazak raskošne palače, riznice pune dragulja kao i obilazak nadaleko poznatog Harema koji je nekada bio dom, kako se navodi, 800 sultanovih žena. Također možete posjetiti i Cisternu baziliku, nedavno renoviranu najveću antičku podzemnu cisternu, koju nazivaju i "potopljenom palačom", izgrađenu ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime, danas jedna od najposjećenijih atrakcija u Istanbulu. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za uživanje u Istanbulu. Predlažemo nešto što ne smijete propustiti, a to je krstarenje brodom po Bosporu (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), jedan od najboljih načina da doživite Istanbul u njegovom punom sjaju, jer možete uživati u prekrasnoj panorami grada tijekom plovidbe i pogledu na mostove, carske palače i vile smještene uz more s obje strane Bospora. Nakon krstarenja, za one koje zanima azijska strana grada, predlažemo fakultativni odlazak autobusom preko Bosporskog tjesnaca i monumentalnog visećeg "Mosta mučenika 15. srpnja", koji je u vrijeme dovršetka bio najveći most u Europi i Aziji (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Uživajte u prekrasnom pogledu sa najpoznatijeg vidikovca u gradu, Çamlıca (Čamlidža), koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu i pruža prekrasan pogled na cijeli Istanbul i oba kontinenta. Foto stop na Üsküdaru za slikanje ispred svjetski poznate Djevojačke kule, toliko popularne da se kaže: „nisi bio u Istanbulu ako nemaš sliku sa Djevojačkom kulom". Nastavljamo do Kadıköy-a, jednom od najopuštenijih i šarenijih Istanbulskih dijelova. Vijugave uličice, prepune su malih butika, barova, restorana i vintage trgovina. Slobodno vrijeme za posjet lokalnoj tržnici te kupovinu.. A kako biste dan završili na turski način, navečer fakultativni odlazak na tipičnu tursku večeru uz show program gdje vas očekuje bogat program s trbušnim plesačicama te folklorni plesovi i običaji Turske (obavezna rezervacija prilikom uplate putovanja, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL – SOFIJA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Istanbula, vožnja prema Sofiji, glavnom gradu Bugarske i jednom od najstarijih gradova Europe s bogatom poviješću od preko 7.000 godina. Sofija je šarmantan grad u kojem je izmješan duh Europe i Otomanskog carstva. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

SOFIJA – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Razgled središta grada, sve najvažnije kulturne, arhitektonske i povijesne znamenitosti Sofije nalaze praktički u samom centru grada, na udaljenosti koju se isključivo prelazi pješice i koja garantira sasvim ugodnu šetnju kroz povijest ovog zanimljivoga grada: hram Sv. Aleksandra Nevskog sa zlatnom kupolom, glavni trg Alexandra Batenberga, hram Svete Sofije (koja je pod turskim ropstvom bila ograđena minaretima i proglašena džamijom), Rotonda Sv. Georgija najdrevnija očuvana rimska građevina u Sofiji, Predsjednička palača s počasnom stražom, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, Banya-Bashi džamija, jedina preostala aktivna džamija u Sofiji poznata po 5 metarskoj kupoli... Povratak prema Hrvatskoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.

Termini i rezervacija putovanja

6 dana / 5 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 6 dana / 5 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
26.08.2024. - 31.08.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
299 EUR
26.10.2024. - 31.10.2024.
Garantiran polazak
cijena po osobi
299 EUR

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • razgled Sultanahmeta 25 eur / minimum 20 putnika – (razgled se obavlja pješice i javnim gradskim prijevozom uz pratnju lokalnog vodiča i audio slušalice) + doplata za ulaznice u objekte prema želji: individualna ulaznica za Aja Sofiju 25 eur, ulaznica za Topkapi palaču s ulazom u Harem, lokalnim vodičem i slušalicama 65 eur / minimum 15 putnika
 • u Istanbulu se razgled obavlja pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro – pojedinačna vožnja 0,50 eur
 • krstarenje Bosporom 25 eur / minimum 20 putnika
 • poludnevni izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula uz lokalnog vodiča 30 eur / minimum 20 putnika
 • turska večer uz folklorni program 45 eur / minimum 15 putnika – večera u 3 slijeda / neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih pića
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 125 eur
 • doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 eur, minimum 10 putnika
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 169 eur, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • popust: djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (razgled, krstarenje i izlet u Aziju)

CIJENE ULAZNICA (individualne cijene ulaznica podložne promjeni u odnosu na dan objavljivanja programa):

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni lokaliteta ili online putem provjerenih stranica za prodaju ulaznica, čime se izbjegava čekanje u redu, ali tada je cijena ulaznice viša (agencija ne garantira raspoloživost ulaznica): www.viator.com, www.headout.com i sl.

Ulaznica za CISTERNU BAZILIKU (otvoreno svaki dan 09:00-22:00, razgled traje cca. 30 min) http://yerebatansarnici.com/

 • ulaznica na blagajni 650 TL (09:00-18:30 / cca. 20 eur, u kasnijim terminima cijena je viša)
 • Skip the Line Tickets (od cca. 33 eur)

Ulaznica za DOLMABAHČE PALAČU (ponedjeljkom zatvoreno) https://dolmabahçe-palace.com/

 • ulaznica na blagajni 600 TL (cca. 18,5 eur)

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama gradskog prijevoza.

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Predviđeni hoteli (ili slični) nalaze se u starom dijelu Istanbula i izvrsno su povezani linijama gradskog prijevoza:

Prijevoz u Istanbulu:

Kartica za javni prijevoz "Istanbul City Card" najbolja je opcija za plaćanje javnog prijevoza - vrijedi za tramvaj, metro, brod, ovom karticom možete platiti čak i javne toalete. To je prepaid kartica koja nudi snižene cijene karata za odabrani broj dana: 1, 3, 5, 7 ili 15 dana, može se kupiti na automatima/kioscima, na stanicama metroa, tramvaja i autobusa i lako se nadopunjuje prema potrebi. Cijena kartice je 50 turskih lira (nepovratni iznos) + prepaid iznos za broj dana po izboru.

BUGARSKA – dobro je znati

Republika Bugarska prostire se na oko 110 tisuća četvornih kilometara u jugoistočnoj Europi. Graniči s Grčkom na jugu, s Turskom na jugoistoku, sa Srbijom na zapadu, s Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku, pak, ima izlaz na Crno more. Bugarskim teritorijem dominiraju plodne nizine u dolini rijeke Marice, dok su sjeverni i južni prostori povišeni. Sjeverom tako prolazi 600 kilometara duga Stara planina, poznatija i kao Balkan, dok se južnim dijelom proteže masiv Rodopi. U zemlji živi oko 8 milijuna stanovnika, koji pripadaju uglavnom pravoslavnoj vjeroispovijesti. Glavni i najveći grad Sofija, smjestio se u podnožju planine Vitoše, na zapadu zemlje. Predstavlja  važno financijsko i gospodarsko središte, a okuplja najvažnije metalurške, tekstilne i tiskarske tvornice u zemlji. Bugarska kuhinja spoj je turskih, grčkih i slavenskih utjecaja. Temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, raznovrsnom povrću i mesu. Bugari uživaju u hladnim i toplim juhama od graška, krastavaca i rajčice, a rado jedu i musake, ćevape i sarmice. Uz hranu se piju sokovi, pivo i vino te nezaobilazna lozovača i mastika.

TURSKA – dobro je znati

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (istočna Tračka) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom te na zapadu s Grčkom i Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, a Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more te tjesnaci Bospor i Dardaneli. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost. Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sustav 1923. utemeljio Mustafa Kemal Atatürk, nakon propasti Osmanskog Carstva poslije Prvog svjetskog rata. Od tada se politika države počela okretati zapadu, tako da je Turska danas članica mnogih zapadnih organizacija kao što su Vijeće Europe, NATO, OECD i OSCE. Turska je 2005. počela pregovore za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno država održava i pojačava svoje političke i gospodarske odnose s istočnjačkim zemljama.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Slavonskog Broda i transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Prilikom obilaska džamija potrebno je pridržavati se propisanih islamskih običaja: obvezno skidanje obuće na ulazu (za koju dobijete vrećice), žene trebaju prekriti kosu maramom ili šalom, muškarci i žene ulaze kroz zasebne ulaze. Ulaz u džamiju i cijela njena unutrašnjost prekriveni su tepisima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je PUTOVNICA koja treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u državu
 • svi putnici koji putuju u Republiku Tursku dužni su imati važeće PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE koje pokriva razdoblje njihovog boravka u Republici Turskoj. Putnici koji prije polaska na putovanje nemaju važeće putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje neće moći započeti putovanje i/ili ući u Tursku, za što agencija ne snosi odgovornost
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani
 • putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

 Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »