Beč nema more, ali ima „Kuću mora“

Beč nema more, ali ima „Kuću mora“

Novosti

Jedna od najposjećenijih bečkih turističkih atrakcija za sve uzraste je „Haus des Meeres“ – kuća mora zoološkog vrta Aqua Terra.

Vrlo je zanimljivo da za najveći austrijski akvarij, nije izgrađen neki novi futuristički objekt, već je smješten u topovskom tornju iz II. svjetskog rata odnosno Flaktürme (hrv. Flak tornju), pri čemu je Flak kratica za Fliegerabwehrkanonen ‎(hrv. top za protuzračnu obranu). Slični su Flak tornjevi sagrađeni i u Berlinu te Hamburgu u razdoblju Trećeg Reicha, a trebali su pojačati obrambenu spremnost tih gradova pred savezničkim zračnim napadima, no ovaj u Beču je jedini ‘preživjeli’ do danas.
Kuća mora Beč ICT putovanja

Zbog vrlo neobične vanjštine teško se može zaključiti da je unutra tako čudesno živopisan i živahan interijer; i to čak do visine od 50 m. No, na 11 katova i površini od oko 5000 m² živi preko 10000 životinja; od kornjača, morskih pasa, krokodila, zmija, guštera, riba, ptica, raznih majmuna, insekata …

Akvarij ima zadivljujući stakleni tunel, jedinstvenu svjetsku atrakciju koji vodi kroz akvarij zapremine od 500.000 litara, što na posjetitelje ostavlja dojam boravka u samom moru. Posjetitelje pri tom od morskih životinja – počevši od bezopasnih malih riba do morskih pasa – dijeli samo 12 centimetara debelog akrilnog stakla.
Kuća mora Beč ICT putovanja

Također, u morskoj kući je i najveća zbirka živih insekata i gmizavaca u Europi, sa oko 3.000 paukova, guštera i zmija. U velikim akvarijima na 7. i 8. katu možete vidjeti realan prikaz morskog dna sa svim oblicima flore i faune. Tu su i dva velika parka koji dočaravaju tropske prašume. Životinje su ovdje slobodne tako da pazite da vam nestašni majmuni ne ukradu mobitel i bace ga krokodilima. … sve u svemu prava avantura u džungli - usred Beča!
Ovo nevjerojatno mjesto ima i dva panoramska lifta, kao i vidikovac na 10. katu, odakle se pruža prekrasan pogled na austrijsku prijestolnicu,  gdje možete predahnuti uz sacher tortu i kavu. Haus des Meeres je u posljednjih 60 godina posjetilo oko 10,6 milijuna ljudi i omiljena je bečka atrakcija kako među turistima ali i domaćim stanovništvom.

Cijena ulaznica za odrasle je 19,90 eura, za djecu od 6–15 godina 8,90 eura, a za djecu od 3–6 godina 5,90 eura.
Ulaznicu možete kupiti i online što svakako preporučujemo jer s obzirom na posjećenost redovi na blagajnama su dosta dugački.
Akvarij Haus des Meeres „Kuća mora“ otvoren je svaki dan, 365 dana godišnje od 09:00–20:00 sati., a nalazi se na adresi Fritz-Grünbaum-Platz, u 6. bečkom okrugu.

Bili vi ljubitelj prirode i morskih životinja ili ne, Haus des Meeres svakako je vrijedan vašeg posjeta… u jedno smo sigurni, izaći ćete oduševljeni.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 30 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »