Zimski praznici autobusom

Strasbourg i Colmar zimski praznici 4 dana PREMIUM

Strasbourg i Colmar zimski praznici 4 dana PREMIUM

već od 1785 kn

Putovanje u regije dviju susjednih, po mnogočemu sličnih, ali i različitih zemalja: Francusku i Njemačku. Na putovanju nas očekuje Strasbourgu, grad čije je središte pod zaštitom UNESCO-a, a sjedište je Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava i Europskog parlamenta. Put će nas odvesti i u „malu Veneciju“ – Colmar, Kaysersberg, te Riquewihr – francusko selo filmske ljepote poznato upravo po brojnim filmskim setovima. Putovanje nudi i posjet Heidelbergu, grad naseljen još od prapovijesti koji čuva ostatke čovjekovih predaka. Putovanje koje vrvi zanimljivostima i pravi je odmor za dušu i tijelo.

 • pomno odabrani kvalitetni hoteli 3* u Strasbourgu ili okolici
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja

Zagreb – STRASBOURG

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja do Strasbourga uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Strasbourg, francuski grad uz rijeku Rajnu u pokrajini Alsace, po veličini sedmi grad u Francuskoj i jedini grad u svijetu čiji je cijeli centar UNESCO proglasio kulturnom svjetskom baštinom 1988. godine. S obzirom da su oko i zbog njega, Nijemci i Francuzi ratovali kroz nekoliko stoljeća, danas ih upravo taj grad spaja … malo je bio njemački, malo francuski, i pokupio je najbolje osobine od jednih i drugih. Na sreću, danas je sve to zaboravljena prošlost i grad je zbog svoje dvonacionalne i dvojezične kulture postao jedan od glavnih gradova ujedinjene Europe. Smještaj u hotel. Noćenje.

STRASBOURG – HEIDELBERG – STRASBOURG

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u Heidelberg (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), šarmantan gradić u dolini rijeke Neckar koji i danas odiše baroknim šarmom uskih uličica starog dijela grada. Heidelberg je i poznati sveučilišni grad na čijem je univerzitetu (osnovanom 1386. godine) studiralo, predavalo ili u gradu živjelo impresivnih 56 dobitnika Nobelove nagrade. Odlazak u šetnju gradom i upoznavanje gradskih znamenitosti: dvorac Heidelberg (Heidelberger Schloss) na šumovitom brežuljku iznad grada je glavna atrakcija zbog svog romantičnog izgleda i povijesti, koja dvorcu nije bila laka jer je bio uništen ili oštećen u ratovima i požarima, te ponovno građen … – Marktplatz s zgradom gradske vijećnice – Kornmarkt (nekadašnja žitna tržnica), danas za mnoge najljepši trg u gradu – Karlsplatz s lijepim pogledom na dvorac – gotička crkva Sv. Duha (Heiliggeistkirche) koja je najpoznatija crkva u gradu i dominira starim gradom – stari most, povezuje dvije obale rijeke Neckar, izgrađen je 1788. godine na mjestu gdje je bilo već izgrađeno nekoliko mostova no uvijek su stradali tijekom poplava ili ratova – Univerzitetski kvart – put filozofa (Philosophenweg), na desnoj obali rijeke Neckar nalazi se dva kilometra duga staza kojom su profesori i filozofi šetali, došli smiriti misli i raščistiti um u tišinu prirode. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Strasbourg. Odlazak u razgled znamenitosti grada (gradskim prijevozom i pješice): Grande Île, tj. "veliki otok", stara četvrt koja je pravi primjer srednjovjekovnog grada i povijesno središte Strasbourga – gotička katedrala Notre-Dame-de-Strasbourg sa zvonikom visine 142 metra na koji se možete popeti i odakle se pruža nevjerojatan pogled na grad i Schwarzwald (Crnu šumu) – glavni trg Kleber – kuća Kammerzell, jedna od najljepših kuća u gradu od drvetna u potpunosti izrezbarena – Palača Rohan – mostovi na rijeci Île kojima je "veliki otok" povezan s gradom – Trga Marché aux Cochons, živopisni trg prepun restorana i kafića s predivnim pogledom na obližnju katedralu – ljupki povijesni centar "Mala Francuska" (najslikovitiji dio grada gdje su najljepši primjeri lokalne arhitekture, labirinti kanala i starih uličica sa savršeno očuvanim drvenim kućicama, starih mlinica, prekrivenih mostova s četiri obrambene kule iz 13. stoljeća, a malo dalje su i crkve Saint-Thomas i Saint Paul) – Gutenberg trg – Trg Republike (Place de la République), okružen zelenilom u čijoj se blizini nalaze Sveučilišna knjižnica, gradsko kazalište, Palais du Rhin i Opéra du Rhin… Sam grad ima oko 300 hektara parkova i vrtova, od kojih je glavni Parc de l'Orangerie. Zanimljivo je da je u Strasbourgu nastala čuvena Marseljeza, danas francuska državna himna koju je skladao Claude Joseph Rouget de Lisle u noći sa 25. na 26. travnja 1792. godine, tijekom objave rata Austriji. Slobodno vrijeme. Noćenje.

STRASBOURG – izlet u čarobni Alsace: RIQUEWIHR – KAYSERSBERG – COLMAR – STRASBOURG

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u čarobnu pokrajinu Alsace (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Alsace je bez dvojbe najbajkovitiji kutak ne samo Francuske već cijele Europe. Ovdje prestaje stvarnost i počinje mašta. Krećemo do sela Riquewihr, koje zbog očuvane povijesne arhitekture izgleda kao i u 16. st. i jedno je od rijetkih mjesta koje  nije stradao u II. svjetskom ratu. Okružen je srednjevjekovnim utvrdama i dvorcem koji je danas muzej. Glavna ulica prepuna je lijepih malih dućana i uređenih kuća ispred kojih biste se zaustavili na svakom koraku kako biste im se divili i slikali... Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Vozimo se do obližnjeg slikovitog sela Kaysersberg, koje je 2017. god. proglašeno najljepšim selom u Francuskoj. Ovo predivno srednjovjekovno selo proteže se između rijeke Weiss i spektakularnog dvorca istog imena, poznato je po svojim kućicama od drveta, ulicama prekrivenim kaldrmom i okolnoj prirodi koja oduzima dah. Nastavljamo do bajkovitog Colmara, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Colmar često nosi naziv i „mala Venecija“, ne samo zbog tog šarmantnog štiha već zbog činjenice što se gradom protežu kanali rijeke Lauch. Ako uzmemo u obzir i fontane i male povijesne trgove, zaista, kao da ste u Veneciji u malom. Gradić je prepun zanimljive arhitekture, naime drvene kuće obojene su različitim bojama što predstavlja kombinaciju francuskog i njemačkog stila gradnje. Razgledat ćemo stari i očuvani srednjovjekovni centar grada iz 9. st.: glavni trg – ulice Rue des Marchands i Rue Merciere s drvenim kućicama koje ovom gradu daju posebni štih – stara carinarnica (Koifhus) – crkva sv. Martina, najimpozantnija u gradu – dominikanska crkva iz 13. st – kuća s kamenim glavama, naime 111 glava (ili grotesknih maski) krase njeno pročelje – kuća Pfister, njemačkog renesansnog stila iz 16. st. Zanimljivo je da je u Colmaru živio kipar Bertholdi čije je najpoznatije djelo model za Kip slobode, a ovdje se nalazi i jedna od 3 svjetske replike tog kipa. Slobodno vrijeme. Povratak u Strasbourg. Noćenje.

STRASBOURG – ULM – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Ulmu, starom carskom gradu na lijevoj obali Dunava, osnovan 850. godine, kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i staru jezgru u Baden-Württembergu. Kraća šetnja slikovitim gradom, a  kao posebno zanimljive znamenitosti izdvojit ćemo: gotičku katedralu (Ulm Münster) s najvišim tornjem na svijetu visine 162 m – rodnu kuću Alberta Einsteina – slikovitu ribarsku četvrt Fischerviertel – kosu kuću ''Schiefe Haus'' iz 14. st. – gradsku vijećnicu... Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3*, doručak
06.01.2022. - 09.01.2022.
first minute cijena
redovna cijena
1785 kn
1922 kn

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu 1,5-2 eur po osobi po noćenju u hotelu 3* (obavezna doplata voditelju putovanja, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • u Strasbourgu se razgled obavlja pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti kartu za tramvaj – pojedinačna vožnja 2 eur
 • izlet Alsace 20 eur (minimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
 • izlet Heidelberg 20 eur (minimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
 • ulaznica za dvorac Heidelberg 9 eur po osobi (uključuje povratnu vožnju uspinjačom (planinskom željeznicom) od/do dvorca, ulaz u dvorište dvorca, posjet velikoj bačvi i Muzeju farmacije)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 865 kn

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 125 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 998 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u Strasbourgu ili okolici.

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

FRANCUSKA – dobro je znati

Francuska se prostire na oko 543 tisuće četvornih kilometara u zapadnoj Europi. Graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom, dok ju od Velike Britanije razdvaja kanal La Manche. Glavni i najveći grad – Pariz, smjestio se na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj i jedan od najnaseljenijih prostora Eurozone. Jugoistok zemlje ima izlaz na Sredozemno more, dok je sjever i zapad zemlje okrenut na Atlantski ocean. Na jugu se prostiru gorski lanac koji je sastavni dio Pirineja, a na jugoistoku Alpe s najviši vrhom Francuske – Mont Blanc (4.807 m). U zemlji živi oko 65 milijuna stanovnika, koji najčešće žive u urbaniziranim središtima. Nacionalna valuta je euro. Gastronomiju ovoga prostora karakterizira upotreba najrazličitijih začina, crnog vina, korjenastog povrća i nezaobilaznog maslaca. Francuska kuhinja postala je poznata i po kreativnoj upotrebi netipičnih namirnica kao što su golubovi, puževi i foa grais. Francuska je i svjetski lider u proizvodnji i izvozu vina – pa ne čudi što se ova plemenita tekućina rado pije u cijeloj zemlji. U svijetu, pak, najpopularnija je njena regija Champagne u kojoj se proizvodi šampanjac.

SAVEZNA REPUBLIKA NJEMAČKA – dobro je znati

Savezna Republika Njemačka prostire se na 357 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Na jugu graniči s Austrijom i Švicarskom, na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom, na istoku s Poljskom i Češkom, a na sjeveru s Danskom, gdje ima izlaz i na Sjeverno more i Baltik. Glavni grad – Berlin, smjestio se na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemačke i smatra i drugim najvećim gradom Europske Unije. Jugom Njemačke proteže se predalpski prostor i Bavarske Alpe, a na jugozapadu se smjestio planinski sustav Schwarzwald – okružen vazdazelenim šumama po kojima je dobio i ime. Od jugozapada prema sjeveroistoku proteže se južno njemačko pobrđe, a središnjim dijelom države njemačko sredogorje. Najprostranija cjelina jest sjeverna njemačka nizina koja se proteže od njemačkog sredogorja do obala Sjevernog i Baltičkog mora. Njemačka je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta. U njoj živi oko 83 milijuna stanovnika što je čini i najmnogoljudnijom državom čiji teritorij pripada isključivo Starom kontinentu. Nacionalna valuta je euro. Njemačka kuhinja nalikuje brojnim srednjeeuropskim gastronomijama. Temelji se na masnoj i začinjenoj hrani – ponajprije svinjetini, govedini i peradi – koja se kombinira s jakim umacima i povrćem. Nijemci obožavaju i svoje kobasice, koje se služe uz kupus i nezaobilazno pivo – najraširenije piće među stanovništvom.

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI (obavezno pročitati):

 • hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani
 • putnici su dužni informirati se o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU (https://reopen.europa.eu/hr/). Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Isto tako, putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/)

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 25 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »