Rujan i Listopad autobusom

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

Atena i Antička Grčka 8 dana PREMIUM

već od 2650 kn

Zemlja na čijim su planinama živjeli drevni grčki bogovi, na čijim su trgovima stasali prvi filozofi, na čijim su se kamenim pozornicama igrale prve predstave, u kojoj svoje začetke ima većina znanosti, koja je, uostalom, i kolijevka demokracije. Mnogo europska civilizacija duguje grčkoj povijesti. Posjetite s nama sva mjesta koja su oblikovala Europu kakvu znamo danas - od Delfa i Atene, do Pireja i Mikene, upoznajte grčku povijest i civilizaciju, poslušajte zvuke sirtakija, kušajte grčku hranu i vino. Provjeren program putovanja.

 • pomno odabrani kvalitetni hoteli 3*/4* u Ateni, Solunu, Skopju koji su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena

Program putovanja

Zagreb – SOLUN

Polazak iz Zagreba u 4:00 sata. Ugodna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Solun u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel. Solun je drugi najveći grad u Grčkoj, jedan od najstarijih gradova i najveća luka u Europi koja se rasprostire uzduž Solunskog zaljeva na oko 17 km. Kroz svoju povijest uvijek je bio na raskrižju civilizacija i mjesto gdje se susreću istok i zapad i razvio se u savršenu kombinaciju velikih kultura i religija. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u večernju šetnju. Noćenje.

SOLUN – KALAMBAKA / METEORA – ATENA

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi panoramska vožnja Solunom: rimski forum, grčka agora, Aristotelov trg, Trg sv. Sofije s Katedralom, Rotunda, Galerijev slavoluk i na kraju Bijela kula. Nastavak putovanja prema Kalambaki, gradiću koji se nalazi u podnožju spektakularnih, visokih stijena – Meteora. Ime Meteora u slobodnom prijevodu sa grčkog znači "lebdeće stijene" jer izgledaju kao da lebde između zemlje i neba. Način na koji je priroda kreirala ove divove od čak 500 m visine stvarno je impresivan, a na vrhovima stijena izgrađen je najveći kompleks manastira na svijetu. Nekada ih je bilo 24, neki su se srušili dok se drugima gubi svaki trag, a danas ih je ostalo 6 (2 ženska i 4 muška) i uvršteni su na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Obilazak dva manastira, svi su u funkciji, te u njima žive redovnici  (ulaznice uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta, trajanje cca. 3,5 sata). Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu suvenira te nastavak putovanja prema Ateni, glavnom gradu Grčke i najstarijoj prijestolnici zapadnog svijeta. Po dolasku smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje srce i duša Atene – Plake, nekadašnjeg centra grada i danas omiljenog okupljališta ljudi željnih druženja, šarenila boja, mirisa, jedinstvenih građevina i suvenira. Predlažemo večeru u tipičnom grčkom restoranu (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

ATENA

Doručak. Odlazak u razgled znamenitosti antičke i moderne Atene (autobusom i pješice). Atena je grad u kojemu se vješto isprepliće staro i novo, antika i moderno. Tijekom razgleda vidjet ćete: Narodni muzej – zgradu Politehničkog fakulteta u kojemu su počele velike studentske demonstracije 1973. godine koje su dovele do kraja vojne diktature – trg Omonia koji je doživio velike promjene tijekom priprema za Olimpijske igre održane 2004. godine – ulica Stadiou sa svojim zdanjima – trg Sintagma na kojemu se nalazi Zgrada Parlamenta ispred koje se nalazi Grob neznanog junaka koju čuvaju evzoni (vojnici odjeveni u tradicionalnu grčku vojnu uniformu) – Park Ethnikos Kipos (doslovan prijevod bi bio nacionalni vrt/park) vrtovi smješteni u samom središtu grada – avenija kraljice Sofije – Panhelenski stadion (Stadion Kalimarmaro) izgrađen na mjestu antičkog stadiona od bijelog mramora za prve Olimpijske igre modernog doba 1896. godine – vraćamo u četvrt Plaka, smještenu ispod same Akropole poznate po krivudavim srednjovjekovnim ulicama – nastavljamo prema atenskoj mitropolitskoj crkvi/katedrali te četvrti i trgu Monastiriki (autentičnom dijelu grada koji je ime dobio po samostanu koji se nekada ovdje nalazio, ali od kojega je danas ostala samo mala crkvica Panagua Kapnikarea). Ovdje se nalazi džamija iz 18. stoljeća, a trg okružuje veliki broj restorana, kafića i suvenirnica. Zajednički razgled/šetnju završavamo kod Agore, svjetovnog dijela antičke Atene. Poslijepodne preporučamo kupovinu u pješačkoj ulici Ermou (koja će vas opet dovesti do trga Sintagma), uživanjem u grčkim delicijama kao što su gyros, souvlaki, musaka, ouzo, tsipouro i metaxa, a navečer se svakako popnite na jednu od krovnih terasa s kojih se pruža prekrasan pogled na osvjetljenu Akropolu i njen magičan zalazak sunca. Noćenje.

ATENA

Doručak. Danas nastavljamo razgled Atene. Kako bismo izbjegli velike gužve i vrućinu odmah se penjemo na antičku Akropolu, najpoznatiju akropolu na svijetu i najveći simbol Grčke. Kompleks koji predstavlja svetište posvećeno je božici Ateni, zaštitnici grada, smješten je na 150 m visokom brdu ravnog vrha u središtu grada. Legenda kaže da su se Atena i Posejdon borili za čast da budu zaštitnici najvažnijeg grada Atike. Posejdon je svojim trozupcem udario u kamen iz kojeg je potekla voda. No, ipak, iz te borbe Atena je izašla kao pobjednik poklonivši Grcima drvo masline. Zbog svoje povijesne važnosti, Akropola se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Obilazak Akropole: Propileji, stubište i monumentalni ulaz na Akropolu – hram božice Atene Nike je jedno od najljepših arhitektonskih zdanja koje svojom ljepotom i jednostavnošću ostavlja bez daha – Partenon, najbolji i najvažniji primjer klasične grčke umjetnosti, hram posvećen Ateni – hram Erehtejon gdje ćemo naučiti što su to karijatide. Prije nego se spustimo s Akropole, imat ćemo priliku uživati u pogledu na cijelu Atenu koja se doima toliko velikom da ju jednostavno ne možete uhvatiti pogledom, a grad je u potpunosti bijele boje. Spuštamo se s Akropole u čijem se podnožju nalazi Dionizijev amfiteatar, mjesto na kojem su se izvodile drame grčkih dramskih pisaca te nastavljamo do Hadrijanovog slavoluka koji je dijelio Atenu na Tezejev i Hadrijanov dio, a nedaleko se nalazi i Zeusov hram – nekada najveći hram kopnene Grčke. Slobodno poslijepodne za uživanje u Ateni. Predlažemo posjet slavnom Muzeju Benaki ili Muzeju kikladske umjetnosti. Noćenje.

ATENA – PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA – ATENA

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peloponez – Argolida – Mikena (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), koji će Vas oduševiti spojem prirodnih bogatstva i povijesti, te upoznati s istinskom antičkom Grčkom. Vožnja prema Korintskom kanalu, 6,3 km dugom i 76 m dubokom umjetno napravljenom morskom kanalu koji uvelike skraćuje put od Egejskog do Jonskog mora. Nakon panoramskog razgleda i kratke pauze za slikanje s mosta iznad čuvenog kanala, nastavak vožnje do antičkog Epidaurusa – gradića antičke Grčke i mjesta rođenja Apolonovog sina, boga lječništva, Asklepija. Razgled svjetski poznatog amfiteatara sa savršenom akustikom, čija tajna do danas nije otkrivena. "Nulta" točka se nalazi u sredini pozornice, označena je bijelim okruglim kamenom, od koje se do posljednjeg 55-tog reda čuje najtiše šaptanje. Amfiteatar je izgrađen u 4. st.p.n.e. i primao je 15.000 ljudi, a danas se koristi za festival antičke drame, kazališne predstave i sl. Nakon Epidaurusa odlazimo do Naupliona, najromatičnog gradića na obali Egejskog mora i prvog glavnog grada Grčke, u kojem je vladao kralj Oton I. prije nego što je 1834. godine glavni grad postala Atena. Zaštitini znak grada su njegove tri utvrde i stari grad raskošne arhitekture s uređenim trgovi sa kojih se odvajaju uske popločane ulice u raznim pravcima ... s obzirom da je bio bivša mletačka kolonija mnogi ga nazivaju i Egejski Napulj. Slijedi odlazak do Mikene, jednog od glavnih središta egejske kulture. Razgled znamenitosti dobro očuvanog arheološkog lokaliteta kojeg je otkrio arheolog Schliemann: kraljevska rezidencija opasana zidinama smještena na vrhu Akropole – Lavlja Vrata koja simboliziraju moć kraljeva – kraljevske grobnice – kupolasta Atrejeva riznica... Slobodno vrijeme. Povratak u Atenu u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima. Noćenje.

ATENA – RT SOUNION i POSEJDONOV HRAM – ATENA

Doručak. Slobodno prijepodne za samostalno istraživanje grada ili posjet novom Muzeju Akropole, impresivnoj građevini smještenoj ispod same Akropole u kojem su izloženi predmeti iz najblistavijeg razdoblja grčke povijesti. Popodne predlažemo izlet apolonovom obalom do rt-a Sounion i doživljaj prekrasnog zalaska sunca u jedinstvenom Posejdonskom hramu. Vozit ćemo se uz prekrasnu Atensku riveru sa savršenim pogledom na Saronski zaljev i proći ćemo kroz neke od najljepših predgrađa Atene, uključujući olimpijski kompleks Hellinikon, Glyfadu, Vouliagmeni i Varkizu. Dolazak do rta Sounion, poznatog kao "Svetog rt-a". Rt Sounion je odavno odigrao važnu ulogu u grčkoj mitologiji i povijesti, a prvi zabilježeni spomen se pojavljuje u Homerovoj legendarnoj Odiseji, kao sveto mjesto, a na čijem se vrhu nalazi jedna od najvećih arheoloških znamenitosti u Grčkoj, čuveni Posjedonov hram s pogledom na Egejsko more od kojeg zastaje dah i jedan od najljepših zalazaka sunca koji ste ikada mogli zamisliti. Slobodno vrijeme. Povratak u Atenu u večernjim satima. Noćenje.

ATENA – DELFI – SKOPJE

Raniji doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema antičkom lokalitetu Delfi koje su Grci nekada smatrali središtem svijeta. Delfi su poznati po proročici Pitiji koja je u transu proricala dvosmislena proročanstva vezana uz religiju, ratovanja i politiku. Vjeruje se da su Delfi doživjeli svoj procvat upravo zbog tajanstvenih isparavanja koja su izlazila iz kamena te tako ovom mjestu dala sakralni karakter s velom misterije. Iako su Delfi bili opljačkani, a blago odneseno, dio bogate povijesti ipak se može pronaći i otkriti u obližnjem Arheološkom muzeju. Posjet lokalitetu Delfi (ulaznica uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta) koje se sastoji od dva odvojena sveta područja, koja su međusobno udaljena malo više od 1 km: Aponolovo svetište s brojnim spomenicima i svetim putem koji vodi prema Apolonovom hramu – Atenino svetiše s hramovima, oltarima i riznicom te čuveni Tholos – stadion s tribinama isklesanim u stijeni gdje su se svake četiri godine održavale delfske igre – amfiteatar... Nastavak putovanja prema Skopju, makedonskoj prijestolnici koja se smjestila u dolini između sedam brda koja prema legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

SKOPJE – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Skoplje je nakon potresa 1963. godine obnovljeno, pa je dosta spomenika i arhitekture zapravo nedavno izgrađeno. Slijedi panoramski razgled grada (autobusom i pješice): gradska utvrda Kale u blizini samoga središta grada, s koje se pruža prekrasan pogled na Skopje, s jedne strane na novi stadion “Filip II Arena”, a s druge strane na na centar grada – stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej – središnji gradski bulevar – Feudalna kula, kompleks muzeja – spomen kuća i spomenik Majke Tereze, najpoznatije i jedine dobitnice Nobelove nagrade za mir iz Makedonije – trijumfalna kapija Makedonija – Trg Makedonija, glavni trg na kojem je impozantan spomenik „Ratniku na konju“, spomenik Aleksandru Velikom – simbol grada Kameni most iz 6. stoljeća koji zapravo spaja stari i novi dio grada – spomenik Filipu Makedonskom – Mustafa pašina džamija, jedna je od najveličanstvenijih građevina osmanskog razdoblja – Stara Čaršija (najveći otvoreni bazar na Balkanu), zanatski, kulturni i povijesni dio Skopja koji svjedoči o osmanskom utjecaju –  Daut Pašin Hamam iz 15. stoljeća, danas umjetnička galerija – Sat toranj – spomenik Skender bega – crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale – stara gradska tržnica … Slobodno vrijeme ručak. Nastavljamo vožnju prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

8 dana / 7 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 8 dana / 7 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
09.10.2021. - 16.10.2021.
first minute cijena
redovna cijena
2650 kn
2972 kn

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu 1,5 eur po osobi po noćenju u hotelu 3*, 3 eur po osobi po noćenju u hotelu 4* (obavezna doplata na licu mjesta)
 • ulaznica za manastire Meteora 3 eur po manastiru (djeca do 12 godina besplatno)
 • večera u tipičnom grčkom restoranu uz folklorni program 35 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • ulaznica za Akropolu odrasla osoba 20 eur / studenti do 25 godina (s važećom studentskom iskaznicom) i stariji od 65 godina 10 eur / mlađi od 18 godina besplatno
 • izlet Peloponez – Argolida – Mikena 45 eur (minimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu i ulaznice za Epidaurus i Mikenu)
 • izlet rt Sounion i Posejdonov hram odrasla osoba 35 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled prema programu i ulaznicu za Posejdonov hram)
 • ulaznica za Apolonov hram na lokalitetu Delfi odrasla osoba 12 eur / mlađi od 25 godina (s važećom putnom ispravom) besplatno
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 968 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na fakultativnu ponudu (večeru i izlete)
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na fakultativnu ponudu (večeru i izlete)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 125 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.358 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Korisne informacije

Smještaj naših grupa u Solunu, Ateni i Skopju je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

GRČKA – dobro je znati

Grčka se prostire na oko 132 tisuće km2 u jugoistočnoj Europi, na južnome dijelu Balkanskoga poluotoka, između Egejskoga mora na istoku, Jonskoga na zapadu i Sredozemnoga na jugu. Ima veoma razvedenenu obalu koja je pretežno strma s mnoštvom  otoka i  poluotoka. Na sjeverozapadu graniči s Albanijom, na sjeveru sa Sjevernom Makedonijom i Bugarskom, a na istoku s Turskom. Prevladava sredozemna klima, u brdovitim predjelima unutrašnjosti planinska. Grčka je jedna od najstarijih država na svijetu s neobičnom i bogatom poviješću. Naseljena od prapovijesti, bila je plodno tlo za razvoj mnogih kultura od kojih se ističu: Minojska kultura (oko 3000. pr.n.e.), Mikenska kultura (oko 1900. pr.n.e.) i naposljetku Helenske kulture koja je prerasla u antičku kulturu (Stara Grčka) koja je utjecala na razvitak i Europe i Bliskog Istoka. U Grčkoj živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Grci, glavni grad je Atena. Stanovnici su uglavnom pripadnici Grčke pravoslavne crkve, ali ima i muslimana, katolika i drugih.

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 25 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »