Europska putovanja avionom

Škotska 7 dana

Škotska 7 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Škotska 7 dana

Škotska 7 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Škotska 7 dana

Škotska 7 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Škotska 7 dana

Škotska 7 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Škotska 7 dana

Škotska 7 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 6290 kn

Škotske ljepote u 7 dana. Vodimo vas u Edinburgh gdje se pogled otvara na zelena brda, krajičak plavnog mora, siluete zgrada i crvene litice. To je i grad koji vapi za šetnjama - uske ulice, stepeništa, kameni kutci i skrivena crkvena dvorišta na svakome će vas kutku odvlačiti s glavnih ulica koje ćemo upoznati razgledavajući.

U najvećem škotskom gradu, Glasgowu, uživajte u kulturnim ljepotama, galerijama, muzejima, šopingu i izlasku u njihove mnogobrojne pubove i klubove.

Upoznajte i najstariji sveučilišni škotski grad, danas najviše poznat po golf terenima, ali i jezero Loch Ness - možda baš vi ugledate tajanstvenog Nessieja!

A tek dvorci… njih su opjevali britanski pjesnici, karakter im udahnule poznate kraljevske obitelji, značaj im utrli povijesni događaji, a vi ćete ih još malo oživjeti svojim posjetom.

See you in Scotland!

Program putovanja

ZAGREB/LJUBLJANA - MANCHESTER - EDINBURGH - GLASGOW

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer autobusom (uključen u cijenu) do zračne luke Ljubljana i let charter zrakoplovom za Manchester. Po dolasku u Manchester vožnja sjevernom Engleskom prema Škotskoj. Po dolasku u Edinburgh, odlazak na poludnevni razgled grada kojeg nazivaju ”sjevernom Atenom”: Panoramska vožnja pored kraljevske palače Holyrood do Royal Mile, škotskog Parlamenta i Princess street, srednjovjekovni “Old Town” i gregorijanski “New Town” iz 18. st. Obilazak Edinburškog dvorca (ulaznica nije uključena) u kojem se čuvaju škotski kraljevski dragulji i “kamen istine”, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11. st. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema hotelu u okolici Glasgowa. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - PITLOCHRY

Nakon doručka odlazak u panoramski razgled Glasgowa autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green - katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta. Nastavak prema Inverarayu, slikovitom gradiću s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su kroz stoljeća stolovali vladari dinastije Campbell. Po završetku razgleda odlazimo prema Pitlochryu gdje ćemo i završiti današnji dan. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

PITLOCHRY - BALMORAL - BLAIR CASTLE - EDRADOUR - PITLOCHRY

Nakon doručka nastavljamo vožnju preko gorja Grampian prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (razgled neće biti moguć u slučaju prisutnosti kraljevske obitelji). Obilazak prekrasnog parka i dvorca, a potom odlazimo do dvorca Blair - u posjedu vojvode Atholskog, s jedinom privatnom vojskom u Europi, odakle je još kraljica Victorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. U nastavku, posjet jednoj od najstarijih destilerija poznatog škotskog viskija u Edradouru. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

PITLOCHRY - OTOK SKYE - EILEAN DONAN

Nakon doručka odjava iz hotel te potom vožnja slikovitim zapadnim dijelom do središnje Škotske i potom do otoka Skye. Ovaj je otok najromantičnije, ali i najdivljije područje otočja Hebrida. Vikinzi i Kelti opisivali su ovaj otok kao „otok oblaka“. Brda Cullin Hills protežu se dužinom otoka. Zaustavljanje kod najomiljenijeg foto motiva otoka stijena Kilt Rocks na poluotoku Trotternish. Bazaltne stijene podsjećaju na škotski kilt i s njih se pruža široka panorama na otočje i morsku pučinu. Vožnja kroz unutrašnjost otoka dočarati će Vam romantične krajolike, stada ovaca, usamljene dvorce i stara sela. Povratak na kopno preko mosta Skye Bridge gdje ćemo se zaustaviti kod dvorca Ellean Donan, najpoznatijeg i najfotografiranijeg dvorca u Škotskoj koji je smješten na malenom otočiću kojeg s kopnom spaja kameni most. Odlazak do hotela u okolici Invernessa. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

LOCH NESS - INVERNESS - ABERDEEN

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema čuvenom jezeru Loch Ness, omiljenom turističkom cilju putnika koji traže popularno čudovište Nessie. U centru za posjetitelje saznat ćemo sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart. Vožnja do prijestolnice škotskog Highlandsa, grada Inverness. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto koje je 1746. godine bilo poprište odlučne bitke između škotskih pobunjenika, predvođenih Karlom Eduardom zvanim “mladi pretendent” iz dinastije Stuart, i britanskih postrojbi predvođenih Vilimom Augustom, vojvodom od Cumberlanda. Nakon sloma pobunjenika, britanske postrojbe izvršile su okrutnu odmazdu masakrirajući zarobljenike, a u Škotskoj je zaveden sustav otvorenog terora. Bitka predstavlja posljednji pokušaj dinastije Stuart da se vrati na vlast u Škotskoj. Nastavljamo prema Abeerdenu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS - SCONE - STIRLING - EDINBURGH

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo do ribarskog sela Stonehaven u čijoj se blizini nalazi impresivni ruševni dvorac Dunnottar izgrađen na litici i okružen morem. Nastavak vožnje do dvorca Glamis. Ovaj se dvorac smatra najljepše uređenim dvorcem cijele Škotske. Od 14. stoljeća to je jedno od sjedišta kraljevske kuće. Kraljica majka je ovdje provela svoje djetinjstvo, a William Shakespeare je tu smjestio radnju Macbetha. Posjet uključuje bogato ukrašene unutarnje prostorije uz blagovaonicu, kapelu i knjižnicu s bogatim štukaturama. Slijedi vožnja do dvorca Scone, povijesnog sjedišta škotskog parlamenta, u kojem su se krunili škotski kraljevi. Nastavak vožnje do dvorca Stirling, sagrađenog prije 900. godina, kraljevske rezidencije kuće Stewart, gdje je 1543. god. okrunjena škotska kraljica Mary of the Scots. Odlazak u hotel na podruju Edinburgha. Smještaj u hotel. Noćenje.

EDINBURGH - MANCHESTER - LJUBLJANA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. Predlažemo posjet The Scotch Whiskey Experience s najvećom svjetskom kolekcijom viskija , ili  Royal Yacht Britannia- 40 g. omiljena „rezidencija“ kraljice i obitelji na kojoj su plovili svijetom.  U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema Manchesteru. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu u večernjim satima. Transfer na Autobusni kolodvor u Zagrebu (uključeno u cijenu).

Termini i cijene putovanja

7 dana / 6 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 7 dana / 6 noćenja
 • hotel 3*, doručak
01.07.2019. - 07.07.2019.
Garantiran polazak
first minute cijena
redovna cijena
6290 kn
6490 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata kod rezervacije za zrakoplovne pristojbe 990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.790 kn
 • fakultativne doplate: paket ulaznica za lokalitete koji se posjećuju 650 kn (Edinburgh Castle, Edradour destilerija viskija, Blair Castle, Loch Ness Visitor Centre, Scone Palace, Eilean Donan Castle, Stirling Castle)
 • doplata za manji broj putnika*: 30 - 44 putnika 300 kn po osobi, 20 - 29 putnika 680 kn po osobi

*Informaciju o eventualnoj doplati za manji broj putnika dobit ćete u završnoj obavijesti 3 do 5 dana prije polaska.

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 45 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument za putovanje s kontaktom i imenom voditelja putovanja i svim potrebnim informacijama o putovanju
 • iznos zrakoplovnih pristojba podložan promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu
 • po osobi dozvoljeno nositi 1 komad prtljage (max 23 kg) i 1 komad ručne prtljage (max 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanja među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i s voditeljem putovanja
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »