Europska putovanja avionom

Sicilija Nova godina 5 dana

Sicilija Nova godina 5 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 4290 kn

Dočekajte novu godinu na obalama najvećeg mediteranskog otoka na kojem su prve ljudske kulture nicale još prije 12 tisuća godina. Kroz stoljeća su se ovdje iskrcavali brojni sredozemni narodi koji su prirodnome blagu Sicilije dodali svoj kulturni trag pa vas ovdje očekuju zanimljivi primorski gradići okupani toplim sunčanim zrakama, okruženi dugim pješćanim plažama, strmim pećinama, osamljenim planinama, plavim morem.

A neće se razočarati niti oni kojima je prva asocijacija na Siciliju Cosa Nostra jer, iako mafija već dugo nije glavna rukovodeća sila Sicilije, članove iz popularnog Kuma tamo ćete sretati na svakome koraku jer Sicilijanci itekako dobro znaju iskoristiti turistički potencijal svojeg nadaleko poznatog „brenda“.

Program putovanja

Zagreb - Catania

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim charter zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Cataniju. Dolazak u Cataniu i transfer autobusom do hotela koji se nalazi u strogom centru Catanije. Prijava u hotel. Pješačka tura po centru mjesta izuzetne ljepote kulturno-povijesnih spomenika. Slobodno vrijeme i noćenje.

Catania - Syracuse - Noto - Catania

Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet arheološkim područjem iznimne važnosti. Počinjemo rimskim amfiteatrom koji datira iz 4. st.p.n.e. Eliptičnog je oblika, vanjskih promjera 140 i 119 m, samo nešto manji od veronske arene. Heronov oltar dug je 200 m na kojem su prinošene gradske žrtve. Potom grčko kazalište, jedno od najvećih. Na njemu su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epiharmus, a pozornica se i danas koristi. Zatim odlazimo dalje autobusom preko mosta koji povezuje otok Ortygia. Posjećujemo ruševine dorskog hrama Apolona, pretvorene u bizantsku crkvu, džamiju i kršćansku baziliku, a potom katedralu koja se nalazi na Piazzi Duomo. Okružena je elegantnim baroknim palačama, a zauzima i drevno svetište. Tu je bio dorski hram izgrađen nakon goleme pobjede protiv Kartaginjana. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak putovanja u Noto - biser sicilijanskog baroka. Obilazak povijesne jezgre sa fascinantnim bogatim pročeljima crkava i palača (17. i  18. stoljeće). Tijekom šetnje dolazimo do obnovljene katedrale koja dominira glavnim trgom. Sagradio ga je arhitekt Vincenzo Sinagra u 18. stoljeću kao monumentalno središte grada, palaču Ducezio okruženu predivnim elegantnim trijemom. Ostale zgrade koje okružuju trg: Palazzo Vescovile, crkva S. Francesca i Palazzo S. Alfano. Povratak u hotel. Noćenje.

Catania - Etna - Taormina - Catania

Doručak. Odlazak do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja gradom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Ukoliko nećemo moći ići na Etnu nastaviti ćemo put nakon Taormine po jonskoj obali poznatoj kao lava obala. Cijela je obala bogata stablima citrusa. Zaustavljanje u dvorcu Acicastello i baroknoj crkvi Acireale. Povratak u hotel. Navečer doček Nove godine na trgovima Catanije ili u brojnim restoranima i barovima. SRETNA NOVA GODINA!

Catania - Agrigento - Cefalu - Palermo

Doručak u hotelu. U pratnji lokalnog vodiča posjet Dolini hramova, najpoznatijem dijelu Agrigenta. Spomenici koji se nalaze u njemu su ostaci drevnog grada Akragasa, kojeg su u 6.st.p.n.e. osnovali kolonisti iz Gele i koji je u 100 godina postala najopasnija grčka kolonija. Tijekom ugodne šetnje možemo se diviti hramu Hera, Concordiji, najbolje očuvanom hramu u Agrigentu, sedam podignutih stupova Eraclea i ruševinama kolosalnog hrama olimpijske jove. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak za Cefalu. Ovo je vrlo atraktivno turističko središte na sjevernoj obali Sicilije kojim dominira rt Rocca. Cefalu ima poznatu Normansku katedralu, koja stoji visoko iznad glavnog trga s dvije masivne četverokutne kule s prozirnim prozorima koji dominiraju fasadom. U unutrašnjosti možemo se diviti prekrasnom nizu mozaika na pozlaćenoj pozadini koja prekriva cijelo područje prezbiterija. U apsidi dominiraju bizantska djela Krista i Djevica, s arhanđelima i apostolima. Dolazak u hotel u centru Palerma. Probajte cannole, sicilijanski slatki specijalitet. Noćenje.

Palermo - Montreale - Catania

Doručak u hotelu. Polazak za Monreale, gradić smješten na obroncima Monte Caputo, 300 metara iznad razine mora, uzdiže se do monumentalne katedrale s još uvijek netaknutim trima apsidama u pješčenjaku i ukrasu lave. Pročelje je ukrašeno motivom malih slijepih lukova, pod kojim se otvara veliki portal s brončanim krilima koji je 1186. godine izradio Bonanno Pisano. U unutrašnjosti katedrale dominiraju prekrasni, potpuno prekriveni, pozlaćeni bizantski mozaici. Ciklus mozaika razrađuje koncept trijumfa kršćanstva u tri različite faze, pokazujući Stari zavjet, epizode iz Isusova života, Novog zavjeta i Zakona o apostolima. Nakon toga, posjet veličanstvenom trgu Cloister u benediktinskoj opatiji uz katedralu, dužine je 47 m, sa 228 dvostruko spojenih stupova i bogatim ukrasima. Povratak u Palermo. Razgled grada uz obilazak veličanstvene kapelice Palatine, koja se nalazi na prvom katu kraljevske palače, trenutnog sjedišta Skupštine sicilijanske regije. Tu se nalazi najbolji mozaički ukras arapsko-normanske umjetnosti u Palermu. Sagrađena je za kralja Rogera II između 1132. i 1140. godine. Naos ima veličanstvenu, islamsku umjetnost, drveni strop s "mukarnama" (stalaktitima). Potom posjećujemo Martoraninu crkvu, iz 1143. godine. Slobodno vrijeme za ručak. U popodnevnim satima, slobodno vrijeme za kupovinu u centru Palerma i polazak za zračnu luku Catania. Povratak za Zagreb posebnim charter letom Croatia Airlinesa.

Termini i cijene putovanja

5 dana / 4 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 5 dana / 4 noćenja
 • hotel 4*, doručak
29.12.2019. - 02.01.2020.
Garantiran polazak
first minute cijena
redovna cijena
4290 kn
4490 kn

Popusti i doplate

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.440 kn, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • popust za treću osobu na pomoćnom ležaju u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem -400 kn
 • boravišna pristojba u Catanii 2,50 eur po osobi i danu (stariji od 16 godina) i Palermu 2,00 eur po osobi i danu (stariji od 13 godina), plaćanje na recepciji hotela

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

 • Syracuse arheološki park 10 eur
 • Syracuse katedrala 2 eur
 • Taormina antičko kazalište 10 eur
 • Acicastello dvorac (ukoliko se drugi dan ne ide na Etnu) 3 eur
 • Monreale (katedrala i samostan) 10 eur
 • Palatine kapelica 7 eur
 • crkva Martrana Palermo 2 eur

Korisne informacije

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedina kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »