Europska putovanja avionom

Sicilija Nova godina 4 dana

Sicilija Nova godina 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 4690 kn

Dočekajte novu godinu na obalama najvećeg mediteranskog otoka na kojem su prve ljudske kulture nicale još prije 12 tisuća godina. Kroz stoljeća su se ovdje iskrcavali brojni sredozemni narodi koji su prirodnome blagu Sicilije dodali svoj kulturni trag pa vas ovdje očekuju zanimljivi primorski gradići okupani toplim sunčanim zrakama, okruženi dugim pješćanim plažama, strmim pećinama, osamljenim planinama, plavim morem i, naravno, vulkanom Etna koji dominira nad površinom Sicilije.

A neće se razočarati niti oni kojima je prva asocijacija na Siciliju Cosa Nostra jer, iako mafija već dugo nije glavna rukovodeća sila Sicilije, članove iz popularnog Kuma tamo ćete sretati na svakome koraku jer Sicilijanci itekako dobro znaju iskoristiti turistički potencijal svojeg nadaleko poznatog „brenda“.

Program putovanja

ZAGREB - CATANIA - SIRACUSA - PALERMO

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania u 10:00 sati, slijedi vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“ . Nastavak vožnje do Palerma, prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama, a svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, cassata, arancino, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje.

PALERMO - MONREALE - PALERMO

Doručak. Odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“” (fontana della vergogna). Zatim odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne slobodno vrijeme i priprema za doček Nove godine. Novogodišnja večera u hotelu (uključena u cijenu). Noćenje. SRETNA NOVA 2020. GODINA!

PALERMO - CEFALÙ - TAORMINA

Nakon doručka i odjave iz hotela, nastavljamo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema Taormini, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Prijava i smještaj u hotel u centru Taormine.

TAORMINA - ETNA - CATANIA - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. U poslijepodnevnim satima odlazak prema zračnoj luci Catania i prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
30.12.2019. - 02.01.2020.
Garantiran polazak
cijena po osobi
4690 kn

Popusti i doplate

 • 10% popusta za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevtnoj sobi
 • 5% za osobe starije od 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi
 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn
 • doplata za boravišnu pristojbu u Palermu 2 eur po osobi dnevno, Taormini 2 eur po osobi dnevno (plaćanje na recepciji hotela)

Ulaznice (informativne cijene): arheološki lokaliteti u Siracusi 10 eur, Monreale katedrala 4 eur, Monreale klaustar samostana 6 eur, Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 10 eur, Grčko-rimski teatar u Taormini 10 eur (ulaznice se plaćaju na licu mjesta).

Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

Korisne informacije

Predviđeni hoteli:

PALERMO, 30.12.2019.–1.1.2020.

Hotel San Paolo Palace 4* http://www.sanpaolopalace.it/home.html

TAORMINA, 1.1.-2.1.2020.

Hotel President Splendid 3* https://www.presidenthotelsplendid.com/en/

Predviđeni red letenja – zrakoplovna kompanija Trade Air:

30.12.2019. Zagreb – Catania 8:00 - 9:45
02.01.2020. Catania – Zagreb 18:00 - 19:45

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Odjeća i obuća: savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću. Napomena: prilikom odlaska na Etnu, savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema

Kreditne kartice: u skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC, AMEX,Visa).

Trgovine: većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12-16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.

Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19:00 sati. Dobar riblji obrok košta cca. 30 eur. Prosječna cijena pizze je 6 eur. Prosječna cijena večere u restoranu je cca. 30-50 eur.

Hrana: jede se u popularnima 'trattorijama'. Preporučamo sve osim fast fooda: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.

Voda: voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu

Shopping: dućani su dobro opskrbljeni svim vrstama robe. Cijene odjeće i obuće su slične kao u zapadnoj Evropi.

Zabava: ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.

Napojnice: obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.

Imovina i dokumenti: preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu. Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.

Važne napomene

.Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »