Europska putovanja avionom

Prag avionom 4 dana

Prag avionom 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Prag avionom 4 dana

Prag avionom 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Prag avionom 4 dana

Prag avionom 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Prag avionom 4 dana

Prag avionom 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Prag avionom 4 dana

Prag avionom 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 1590 kn

Kažu da je vrijeme novac. Ne znamo vrijedi li to uvijek, ali na putovanjima vrijedi, jer imati dovoljno vremena za pogledati čim više onoga što želimo je svakako važno. Upravo su zato avionska putovanja novac - jer štede vrijeme. Tako ćete na našem putovanju u Prag u četiri dana razgledati obje praške obale rijeke Vltave, ploviti po rijeci Vltavi, posjetiti jedan od najznamenitijih čeških dvoraca, ući u jedan od najpoznatijih europskih rudnika srebra, večerati u tradicionalnoj češkoj pivnici, odgledati i odslušati češki folklor, a uz to i posjetiti pokoji muzej, popiti još koju pivicu ili jednostavno šetati Pragom. Vrijeme je (za) Prag avionom!
„Kad putujete u Prag, spavajte u Pragu“. Vrijednost više: vrlo dobar hotel 4* izvrsno povezan linijama javnog gradskog prijevoza, stručni voditelj putovanja s bogatim iskustvom.

Program putovanja

Zagreb - PRAG

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija u 6:30 sati. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU320 u 8:30 sati, s dolaskom u Prag u 9:50 sati. Transfer autobusom do hotela (kratko zadržavanje u hotelu da se ostavi prtljaga). Odlazak na razgled povijesnog dijela grada u pratnji službenog lokalnog vodiča. Panoramska vožnja gradom do Hradčana, gdje se nalazi praški dvorac pod zaštitom UNESCO-a. To je jedan od najvećih dvoraca na svijetu u kojem su u prošlosti stolovali češki kraljevi, a danas je rezidencija češkog predsjednika. Slijedi šetnja kompleksom praškog dvorca s njegova četiri dvorišta i njima pripadajućim građevinama: vrata Marije Terezije - Slikarska galerija - kapelica svetog Križa - katedrala sv. Vida - crkva sv. Jurja - Stara kraljevska palača - Rožemberska palača - Zlatna ulica... Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca. Prelazak preko Karlovog mosta (najstarijeg gradskog mosta i najpoznatije gradske znamenitosti), te odlazak do trga Staromestské námestí, najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga. Na njemu se  ističu nepogrešivi Astronomski sat i bajkovita Tynska crkva. Potom kratka šetnja do novijeg trga, Václavske náměstí, koji vrvi trgovinama i kafićima. Slijedi odlazak do hotela, prijava i smještaj u sobe. Kraće vrijeme za odmor. Navečer predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom, vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).

PRAG - dvorac KARLŠTEJN - PRAG

Nakon doručka odlazak u centar Praga i šetnja srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima (muzej slavnog slikara Muche, Narodni muzej, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija u palači Schwarzenberg itd.). Predlažemo poludnevni izlet u KARLŠTEJN (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta); gradić udaljen 35 km od Praga u kojem se nalazi jedan od najljepših i najromantičnijih dvoraca u Češkoj. Dvorac je 1348. godine usred šumovitog brežuljka dao izgraditi Karlo IV i služio je kao riznica za čuvanje kraljevskog blaga osobito svetih relikvija, carskog nakit, umjetničkih djela kao I predmeta kojim su se služili prilikom krunidbe. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Povratak prema Pragu. Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i „praškom Venecijom“. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).

PRAG - KUTNA HORA - PRAG

Nakon doručka predlažemo izlet u KUTNU HORU (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), nedaleko Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio drugi najvažniji grad u Češkoj, pod zaštitom UNESCO-a i poznat po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. Razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare (zaštitnice rudara), crkva sv. Jakova, kamenita Fontana ... Slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do Sedleca (predgrađe Kutne Hore) poznatog po kosturnici Crkve Svih Svetih, naime unutrašnjost crkve ukrašena je s približno 70.000 ljudskih kostiju od kojih su napravljene sve dekoracije u unutrašnjosti kapelice. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je ogroman luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti iz ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu - voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.

PRAG - Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na direktan let za Zagreb OU321 u 10:40 sati, s dolaskom u 12:00 sati.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 4*, doručak
05.10.2019. - 08.10.2019.
Garantiran polazak
AKCIJSKA CIJENA
redovna cijena
1590 kn
1790 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn (plaća se prilikom rezervacije aranžmana)
 • dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom 20 eur / piće se plaća dodatno
 • poludnevni izlet u Karlštejn 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu i obilazak dvorca Karlštejn)
 • večera u jednoj od starih praških pivnica 15 eur - 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • izlet u Kutnu Horu 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled kosturnice i ulaznicu u katedradu Svete Barbare)
 • večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 35 eur - večera u 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00-22:00 h (pivo, vino, sokovi)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 790 kn

Informativne individualne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni, plaćanje na licu mjesta):

 • Hradčany: Mala tura 250 czk/cca. 10 eur (Katedrala sv. Víta i Václava - stara Kraljevska palača - Bazilika sv. Jurja - Zlatna Ulica - toranj Daliborka), Velika tura 350 czk/cca. 13,50 eur (Katedrala sv. Víta i Václava - stara Kraljevska palača - galerija slika kraljevskog dvorca - Bazilika sv. Jurja - Zlatna Ulica - toranj Daliborka - Rožemberska palača)
 • Židovska četvrt 500 czk/cca. 20 eur (5 sinagoga i staro židovsko groblje), Staro-nova sinagoga 200 czk/cca 8 eur
 • Muzej slavnog slikara Muche 240 czk/cca. 9,5 eur

Korisne informacije

Predviđeni hotel za smještaj grupe: Assenzio 4*, Prag 2, www.hotelassenzioprague.com

Hotel Assenzio nalazi se u elegantnoj povijesnoj zgradi u središtu praške četvrti Nové Město, par minuta hoda od postaje podzemne željeznice I.P. Pavlova odakle se do Václavské namestí stiže za 10 minuta. Hotel ima 69 soba, gostima je na raspolaganju besplatni bežični internet u cijelom objektu, renovirane prostrane sobe (oko 21 m²). Sve sobe ima imaju klima-uređaj, grijanje, TV sa satelitskim programima, mini bar, sef i potpuno opremljenu modernu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. U hotelu se poslužuje bogat buffet doručak. Brojni restorani i kafići smješteni su u okolici hotela. 

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući da hotel raspolaže s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

ČEŠKA – dobro je znati

Republika Češka prostire se na oko 78 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Graniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Zapadnim dijelom proteže se velika nizina uz rijeke Labu i Vltavu, koja je okružena niskim planinama Krkonoše, dok je istočni dio zemlje brdovit. U povijesno-političkom smislu zemlja se dijeli na tri regije: Češku, Moravsku i Šlesku. U zemlji živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Česi (90 posto). Glavni grad Prag smjestio se na rijeci Vltavi. Predstavlja važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte zemlje, te je nezaobilazna odrednica milijuna turista iz cijeloga svijeta. Valuta: nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = oko 25 kruna), češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda). Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne i za svaku vrstu prijevoza treba kupiti novu kartu. Cijena jedne karte (vrijedi 90 minuta od poništavanja) i s kojom se možete voziti u svim pravcima iznosi 32 czk, a tzv. „kratka karta“ koja vrijedi 30 minuta od poništavanja iznosi 24 czk. Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac veliki krug 350 czk, Praški dvorac Mali krug 250 czk, stara gradska vijećnica 100 czk, Židovska četvrt 300 czk (muzeji u Židovskoj četvrti  nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 czk. Suveniri: češki kristal 'Bohemia Crystal, Becherovka, poznato češko piva (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica – pivo je najbolje kupiti u nekoj od 'običnih' trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument za putovanje s kontaktom i imenom voditelja putovanja i svim potrebnim informacijama o putovanju
 • iznos zrakoplovnih pristojba podložan promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines objavljenom u 2019. godini i može biti podložno promjeni
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu
 • po osobi dozvoljeno nositi 1 komad prtljage (max 23 kg) i 1 komad ručne prtljage (max 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanja među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i s voditeljem putovanja
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »