Europska putovanja avionom

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

Pariz i Versailles 4 dana

već od 4180 kn

Jedno od najposjećenijih svjetskih odredišta koje je kulturna, gastronomska, modna i kozmopolitska prijestolnica. Zapravo, teško se sjetiti nečega što Pariz nije. Bilo da hodate ulicom Champs Elysees, šećete Luksemburškim parkom, razgledavate Louvre ili se penjete na Eiffelov toranj - bit ćete oduševljeni.

Program putovanja

ZAGREB - PARIZ

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Pariz u 9:00 sati. Dolazak u Pariz u 11:05 sati. Po dolasku slijedi panoramsko razgledavanje grada autobusom: Trg Nacije - Trg Bastille - Trg Republike - Veliki Bulevari - Opéra - Louvre - Trg Concorde - Elizejske Poljane - Slavoluk Pobjede - Trocadéro - Eiffelov Toranj - Champ De Mars - Les Invalides. Smještaj u hotel. Zajednički odlazak javnim prijevozom i pješice s voditeljem putovanja do središta grada ili na večernje krstarenje Seinom (uz doplatu). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

PARIZ

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u razgled umjetničke četvrti Monmartre uz Posjet Bazilici Presvetog Srca Isusova te šetnja do Trga Tertre. Nakon kraćeg slobodnog vremena Nastavak razgleda javnim prijevozomi pješice: Otok La Cité - Palača Pravde - Sveta Kapela - Conciergerie - Katedrala Notre Dame - Latinska Četvrt - Bulevari Saint Michel I Saint Germain-Des-Prés - Francuski koledž sorbona - panteon - luksemburška palača. Po završetku svakako predlažemo posjet poznatom muzeju Louvre (uz doplatu) s pogledom na svevremensku tajnu nas običnih smrtnika: Mona Lisu. Slobodna večer za osobne programe. Mogućnst odlaska na cabaret show u Moulain Rouge ili Lido ili Crazy horse u večernjim satima (uz doplatu).Povratak u hotel. Noćenje.

PARIZ

Doručak te odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice u nastavak obilaska Pariza; četvrt Marais, vrlo elegantni dio grada u kojem je nekada bila kraljeva rezidencija, a danas je mjesto gdje se nalaze brojni butici, kafići, saloni; Trg Place De Vosges, savršeno simetričan trg - Gradska Vijećnica - Muzeu Georges Pompidou, izvana panoramski - Četvrt Les Halles. Poslijepodne preporučamo odlazak do Muzeja ORSAY - individualni obilazak ili do poznatih robnih kuća Lafayette i Printemps ili na Champs Elysees, najljepšu aveniju Pariza sa brojnim dućanima i restoranima ili uspon na Slavoluk pobjede - s panoramske terase pruža se prekrasni pogled na osvijetljene avenije Pariza. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Navečer predlažemo posjet Eiffelovom tornju (mogućnost odlaska do prvog ili drugog kata) uz doplatu. Noćenje.

PARIZ - VERSAILLES - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema poznatom francuskom dvorcu Versailles (ulaznica se kupuje posebno) - izgrađenom u XVII stoljeću, sjedištu francuske monarhije od 1682. godine, kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza, pa sve do revolucije 1789. godine. U doba Luja XIV dvorac je bio najluksuznija kraljevska palača u Europi. Obilaze se: Veliki kraljevski apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. Nakon kraćeg slobodnog vremena slijedi transfer u zračnu luku u 15:00 sati. Polet zrakoplova u 18:30 na direktnoj liniji za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 20:20. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3*, doručak
24.05.2019. - 27.05.2019.
cijena po osobi
4180 kn

Popusti i doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.380 kn (na upit)
 • 10% popusta za dijete do 12 godina u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju
 • zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu

INFORMATIVNE CIJENE DODATNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz prosinca 2018. godine - mogu biti podložne promjeni):

 • cijena karte za metro od 1,90 eur
 • muzej Louvre 13 eur
 • vožnja Seinom 14 eur
 • ulaznica za dvorac Versailles 15 eur
 • Eiffelov toranj 15-25,50 eur (ovisi o katu)
 • mladi do 18 godina uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzej Louvre
 • cabaret predstava od cca. 90 eur naviše (ovisno o cabaretu - Moulin Rouge 112 eur, Crazy Horse 120 eur, Lido 110 eur)

Korisne informacije

NAPOMENE: Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je u većini slučajeva na razvlačenje.

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja:

Louvre: 9.00 - 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21:45)
www.louvre.fr

Musee D'ORSAY: 9:30 - 17.30 svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 - 21:45)
www.musee-orsay.fr

Versailles: 9:00 -18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika. Vrtovi: besplatan ulaz u niskoj sezoni (studeni - ožujak), a u visokoj sezoni (travanj - listopad 9:00 - 18:30) plaća se ulaz 8,50 eur odrasli, 6-17 godina 6,50 eur, djeca do 5 godina gratis
en.chateauversailles.fr

Gradski prijevoz - informativne cijene karata:

Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza. Jednokratna karta stoji cca. 1,70 eur (za 2 zone), 1-dnevna karta stoji cca. 7 eur (za 2 zone), karnet od 10 karata stoji cca. 14,71 eur (za 2 zone).

Shopping - Galerie Lafayette i Le Printemps na bulevaru Haussmann, radno vrijeme trgovina 10:00 - 19:00 od ponedjeljka do subote.

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2018. godini i podložna su promjeni
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »