Europska putovanja avionom

Nizozemska i Belgija 5 dana

Nizozemska i Belgija 5 dana

već od 4990 kn

AMSTERDAM – ZAANSE SCHANS – VOLENDAM – MARKEN – SCHEVENINGEN – DEN HAAG – DELFT – ANTWERPEN – BRUXELLES – GHENT –  BRUGES.

Program putovanja

ZAGREB - AMSTERDAM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Amsterdam na letu Croatia Airlinesa OU 450 u 8:20. Po dolasku u 10:30 obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela gdje ćemo samo odložiti prtljagu i otići dalje u razgled povijesnog središta grada, koje je pod zaštitom UNESCO-a: kula Munt, nekadašnja promatračnica za obranu grada; kanal Herengracht, jedan od tri glavna kanala u centru grada, gdje se nalaze kuće bogatih karakterističe arhitekture (više od 400 kuća su zaštićeni spomenici); Trg Dam, glavni trg na kojem se održavaju svi kulturni događaji na otvorenom; reformistička crkva Nieuwe Kerk, krunidbena crkva nizozemske aristokracije iz 15. stoljeća; Koninklijk Paleis, klasicistička kraljevska palača iz 17. stoljeća, koja je nekoć bila gradska vijećnica; Oude Kerk, stara crkva; rodna kuća Anne Frank; nekadašnja židovska četvrt s Rembrandtovom kućom. Prijava i smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Navečer slobodno za osobne programe. Predlažemo odlazak u šetnju do zidina staroga grada i jedine preostale njegove utvrde Waag, koja će mnogima biti zanimljiva po tome što tu započinje Walletjes, najpoznatija Četvrt crvenih svjetiljki. Noćenje.

AMSTERDAM - „MALA HOLANDSKA TURA“ - AMSTERDAM

Nakon doručka odlazimo u razgled okolice Amsterdama koja obiluje vjetrenjačama, kanalima, zelenim pašnjacima, ribarskim kućama... Odlazimo prvo do Zaanse Schans, tradicionalnog ruralnog mjesta sjeverno od grada, na obalama rijeke Zaan. Poznato je po vjetrenjačama, kojih je nekoć bilo 700-tinjak, a danas ih je sačuvano samo nekoliko te po tradicionalnim radionicama (boja, ulje, papir). Obilazak jedne od vjetrenjača i tradicionalne radionice klompi. Slijedi vožnja do Volendama, slikovite ribarske luke i izletišta s brojnim suvenirnicama i ribljim restoranima, a potom odlazak do tipičnog ribarskog sela Marken, koje je nasipom povezano s kopnom, a posebno zanimljivim ga čine kuće-sojenice. Povratak u Amsterdam. Slobodno poslijepodne za šetnju i opuštanje u jednom od šarmantnih kafića uz jedan od amsterdamskih kanala ili pak individualni posjet nekom od poznatih svjetskih muzeja Van Gogh, Rijksmuseum ili muzeju Ane Frank. Noćenje.

AMSTERDAM - SCHEVENINGEN - DEN HAAG - DELFT - ANTWERPEN - BRUXELLES

Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Belgiji, zemlji vrhunske čokolade, piva i dragulja. Vožnja do čuvenog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, poznatog po svojoj dugoj šetnici i molu koji se svojom dužinom od 400m prostire u Sjeverno more. Nastavak vožnje do Den Haaga gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavljamo do jednog od najljepših nizozemskih gradova - Delftu, karakteristične arhitekture s mnoštvom riječnih kanala i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Slijedi polazak put slikovitog gradića Antwerpena, najvećeg flandrijskog grada, drugoj najvećoj europskoj luci i rodnom gradu Petera Paula Rubensa, ponatog slikara iz 17. st. Poznat je po svojim vrhunskim čokoladama i pralinama, dijamantima, gotskoj arhitekturi i  dr. Nastavak vožnje do Bruxellesa. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

BRUXELLES - GHENT - BRUGES - BRUXELLES

Doručak. Predlažemo da današnj dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ghent, duhovnu prijestolnicu pokrajine Flandrije i šarmantni Bruges, „Veneciju sjevera“, jedan od najljepših europskih gradova izgrađen na brojnim kanalima. Po dolasku u Ghent, razgled povijesne jezgre: most sv. Mihovila s pogledom na crkvu sv. Nikole; zvonik i katedrala sv. Bavo u kojoj se nalazi poznati poliptih Mistično janje Jana Van Eycka iz 1432. godine; stara luka sa srednjovjekovnim Korenmarktom i Graanmarktom; Dvorac grofova, impresivna srednjovjekovna tvrđava u samom središtu ovog prekrasnog grada. Slijedi nastavak putovanja prema Brugesu, jedinstvenom flamanskom gradu zadivljujuće srednjovjekovne jezgre. Razgled: Beguinage, skupina kuća oko malog vrta prekrivenog velikim topolama; dvorac i zvonik sagrađen između 13. i 16. st.; crkva Naše Gospe u kojoj se nalazi Michelangelov kip od bijelog mramora Madona s djetetom; kapela Svete Krvi. Nakon kraćeg slobodnog vremena povratak u Bruxelles. Noćenje.

BRUXELLES - ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak u razgled gradskog središta u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo glavni gradski trg Grand Place (dio Unescove svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. Nakon razgleda predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 4457 u 20:25. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 22:10.

Termini i cijene putovanja

5 dana / 4 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 5 dana / 4 noćenja
 • hotel 3*, doručak
03.06.2020. - 07.06.2020.
first minute cijena
redovna cijena
4990 kn
5590 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka od 1.190 kn (podložno promjeni)
 • doplata za jednokrevetnu sobu od 1.490 kn

Fakultativna ponuda uz najmanje 15 prijavljenih putnika, cijena po osobi: 

 • cjelodnevni izlet Ghent & Bruges (od 9:00 do 19:00) 650 kn (uključeno: prijevoz autobusom i lokalni vodič)

Korisne informacije

Informativne cijene individualnih ulaznica, po osobi:

Amsterdam: Rijksmuseum 20 eur / mladi ispod 18 godina besplatno; Van Gogh muzej 19 eur / mladi ispod 18 godina besplatno (kupovina moguća samo online); vožnja kanalima 19,50 eur; Kuća Ane Frank 10,50 eur / dijete 10-17 godina 5,50 eur (kupovina moguća samo online).

Antwerpen: katedrala Naše Gospe 6 eur / djeca do 12 godina besplatno; Rubenshuis  8 eur / mladi 12-25 godina 6 eur.

Ghent: katedrala sv. Bavo 4 eur.

Bruges: vožnja kanalima 10 eur / djeca 3-11 godina 6 eur.

Bruxelles: muzej kakaa i čokolade 9,50 eur / djeca 6-12 godina 6,50 eur.

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »