Europska putovanja avionom

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

Nizozemska i Belgija 4 dana

već od 3790 kn

Program putovanja

ZAGREB - AMSTERDAM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polaska zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Amsterdam na letu Croatia Airlinesa OU 450 u 8:20. Po dolasku u 10:30 obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela gdje će se odložiti prtljaga u posebnu prostoriju. Odlazak do grada pješice/javnim prijevozom u pratni voditelja putovanja do Trga Dam gdje se nalazi i  Kraljevska palača. Nastavljamo razgled ovog prekrasnog grada kojeg ujedno zovu i „Venecija sjevera“ grada koji iako prepun turista uvijek odiše opuštenom atomosferom. Posjetit ćemo poznatu brusionici dijamanata Coster gdje imamo priliku vidjeti prikaz procesa izrade i povijesti brušenja dijamanata. U dogovoru s vodičem, preporučujemo odlazak na panoramsku vožnju brodom amsterdamskim kanalima (doplata) Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Povratak u hotel. Noćenje. 

AMSTERDAM - „MALA HOLANDSKA TURA“ - AMSTERDAM

Doručak. Predlažemo odlazak autobusom na poludnevni izlet „ Mala holandska tura“ (doplata). Krećemo prema sjeveru Nizozemske do Zaanse Schanse - tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom, gdje se nalaze najljepši primjerci vjetrenjača u Nizozemskoj, nakon toga posjetiti ćemo manufakturu klompi - tradicionalni nizozemski proizvod te tradicionalnu nizozemsku siranu, gdje ćete imati priliku degustirati i kupiti sir. Slijedi posjet prekrasnom ribarskom selu Volendam. Slobodno vrijeme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i nabavku suvenira. Povratak u Amsterdam u poslijepodnevnim satima. Slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i opuštanje u jednom od šarmantnih kafića uz jedan od amsterdamskih kanala ili preporučujemo posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja Van Gogh, Rijksmuseum ili muzeju Ane Frank. Povratak u hotel. Noćenje.

AMSTERDAM - SCHEVENINGEN - DEN HAAG - DELFT - ANTWERPEN - BRUXELLES

Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Belgiji, zemlji vrhunske čokolade i piva. Vožnja do čuvenog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, poznatog po svojoj dugoj šetnici i molu koji se svojom dužinom od 400m prostire u Sj. more. Nastavak vožnje do Den Haaga gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavljamo do jednog od najljepših nizozemskih gradova - Delft poznat po manufakturi plavog porculana, tu je i  Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, te povijesna jezgra. Nakon kraćeg odmora nastavak do slikovitog gradića Antwerpena, najvećeg flandrijskog grada, drugoj najvećoj europskoj luci i rodnom gradu Petera Paula Rubensa, ponatog slikara iz 17. st. Poznat po svojim vrhunskim čokoladama, pralinama, majstorski formiranim dijamantima nudi i pogled na vrhunsku gotsku arhitekturu, umjetnička djela te parkove u kojima se možete opuštati i uživati ispijajući neko od piva iz njihove široke ponude.Nastavak vožnje do Bruxellesa. Smještaj u hotel. Noćenje.

BRUXELLES - ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak u razgled gradskog središta pješice/javnim prijevozom s voditeljem putovanja. Šetnjom ćemo obići glavni gradski trg Grand Place (dio Unescove svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. Nakon kraćeg odmora predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice. Odlazak u zračnu luku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 4457 u 20:25. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 22:10.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 4*, doručak
30.05.2019. - 02.06.2019.
ultra first minute cijena
redovna cijena
3790 kn
4190 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn  (podložno promjeni)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.790 kn
 • popust na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi: dijete 2-11,99 godina 200 kn

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih putnika, cijena po osobi: 

 • poludnevni izlet “Mala holandska tura“ 390 kn

Korisne informacije

Informativne cijene individualnih ulaznica, po osobi:

 • muzej kakaa i čokolade Bruxelles: 8 eur odrasli, 5 eur djeca 6-12 godina, djeca do 6 godina besplatno
 • Rijksmuseum 20 eur / mladi ispod 18 gratis
 • Van Gogh muzej 19 eur / kupovina moguća samo preko interneta
 • vožnja brodom po kanalima 18 eur
 • kuća Ane Frank 10 eur / kupovina moguća samo preko interneta

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2018. godini i podložna su promjeni
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »