Europska putovanja avionom

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

Moskva i Sankt Peterburg 8 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 7590 kn

O neponovljivosti Moskve najbolje govori priča o najpoznatijem njihovom spomeniku, katedrali sv. Vaslija. Lgenda kaže kako je tadašnji car Ivan Grozni naredio da se oslijepe arhitekti koji su projektirali katedralu kako više nikada i nigdje svoju zamisao nebi mogli ponoviti u nekoj drugoj zemlji.

Piter, kako ga zovu njegovi stanovnici, bio je glavni grad Ruskog Carstva više od dvjesto godina, drugi je najveći ruski grad i svoju stoljetnu tradiciju nosi upravo - carski. Teško je ondje naći ugao koji ne odiše raskošem, od zimske palače do Državoga muzeja Ermitaž.

Program putovanja

ZAGREB - MOSKVA - SANKT PETERBURG

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Moskvu u 13:20 na liniji SU2041 (Aeroflot) s dolaskom u 17:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer na domaći let za Sankt Peterburg. Polijetanje zrakoplova na liniji SU028 (Aeroflot) u 19:45 sati. Po dolasku u Sankt Peterburg u 21:10 sati, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg svetog Izaka s najvećom katedralom u Rusiji - Isakijevska, Trg Senata sa spomenikom Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda i Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 metra, zatim Zimski dvorac, koji je bio glavna rezidencija ruskog carstva od 1760. godine, Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Admiralitet. Poslijepodne slobodno vrijeme za detaljniji razgled u panoramskom razgledu viđenih lokaliteta ili vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar. Noćenje.

SANKT PETERBURG - ERMITAŽ - PETERHOF - SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. godine, kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Nakon razgleda muzeja odlazak na izlet u „Peterhof“, ljetni dvorac Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. Park s fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja. Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

SANKT PETERBURG - PUSHKIN - SANKT PETERBURG

Nakon doručka, odlazak na izlet u Pushkin, udaljen oko 25 km. Nekada se zvao Carsko selo, a nakon revolucije i Dječje selo. Posjet Palači Ekaterine Velike, koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija zajedno s Palačom Aleksandra I. Veliki park prepun je romantičnih paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera, imitacija gotike te turske i kineske arhitekture. Povratak u hotel. Noćenje.

SANKT PETERBURG - MOSKVA

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU011) za Moskvu u 10:40 sati. Po dolasku u 11:55 sati, doček lokalnog agenta i odlazak na panoramski razgled grada koji je prepun različitosti i miješanja arhitektonskih stilova: Crveni trg, s kojeg možete vidjeti katedralu Vasilija Blaženog s jedne, i zdanja Kremlja s druge strane, zatim Kazališni Trg s poznatim Boljšoj Teatrom - domom ruskog baleta, katedrala Krista Spasitelja, koju nazivaju i Katedralom Iskupitelja na krvi, ujedno i najveća pravoslavna ruska crkva, zatim Vrapčja brda pored zgrade moskovskog Sveučilišta. Nakon razgleda organizirani povratak u hotel. Noćenje.

MOSKVA

Nakon doručka odlazak pješice na razgled Kremlja u strogom središtu grada, s njegovim monumentalnim zidinama i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky - predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Odlazak do Kremlja predviđen je metroom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja (karta za metro uključena je u cijenu) kako biste vidjeli neke od najpoznatijih i najljepših metro stanica na svijetu. Nakon razgleda možete ostati samostalno istraživati grad, prošetati pješačkom zonom ulice Arbat s lijepim restoranima i kafićima gdje se možete odmoriti uz kavu ili ručak u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel. Noćenje.

MOSKVA

Doručak u hotelu. Slobodan dan za samostalno istraživanje Moskve. Preporučujemo cjelodnevni izlet prema 60 kilometara udaljenom Sergejevom Pasadu, nekad zvanom i Zagorsk. Izlet obuhvaća cjelodnevni razgled tradicionalnog pravoslavnog središta s crkvom sv. Trojstva Sergius Lavra, s plavom kupolom. Samostan sagrađen u 14. st. bio je službeno sjedište Patrijarha nekoliko godina, čak i u vrijeme komunističke vlasti. Posjeduje prekrasnu kolekciju ikona. U samostanskom tlu nalaze se posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog. Sergejev Posad je u ranoj prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drva, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz ostale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka te market sa suvenirima. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

MOSKVA - ZAGREB

Doručak i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU2040) za Zagreb u 10:20 sati. Dolazak u Zagreb u 12:30 sati prema lokalnom vremenu.

Termini i cijene putovanja

8 dana / 7 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 8 dana / 7 noćenja
 • hotel 3*, doručak
15.08.2018. - 22.08.2018.
Garantirano
first minute cijena
redovna cijena
7290 kn
7590 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.290 kn (podložne promjenama)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 eur (plaćanje pratitelju putovanja)
 • turističku vizu za Rusiju (575 kn s uključenim posredovanjem)
 • putno osiguranje (obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja, minimalna osigurana svota 30.000 eur po osobi; ostale vrste osiguranja preporučujemo)
 • doplata za izlet u Sergejev Pasad 1.300 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 29.3.2018. 1.200 kn, 28.4.2018. 2.300 kn, 26.05.2018. 1.300 kn, 15.8.2018. 1.700 kn

Korisne informacije

Službeno ime: Ruska Federacija

Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.

Površina: 17.075.200 km2

Broj stanovnika: oko 150.000.000

Glavni grad: Moskva

Jezik: ruski

Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovijesti.

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Peterburg)

Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn

Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi
su svakako Matryoshka - babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka - najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice. 

Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy - pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta - marinirani kupus; seledka pod shuboy - haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra - crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch - hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret - male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov - goveđi gulaš. Kotleta po kievsky - piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny - palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi - slične palačinkama samo tanje; pirozhky - tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog - svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas - najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha - slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha - napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon - domaća vodka oštrog mirisa; vodka - najpoznatije rusko alkoholno piće.

Napon struje: 220V (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +7

Korisna web stranica: www.visitrussia.org.uk

Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

Važne napomene

VIZA: za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

 • popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini
 • putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice
 • policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 EUR na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka
 • original voucher nadležne turističke agencije pribavlja Kompas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Kompasu
 • original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja Kompas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Kompasu
 • rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi 739 kn

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »