Europska putovanja avionom

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

Moskva 4 dana

već od 5150 kn

Rijetko je koji grad toliko veleban kao ruska prijestolnica. Možda će njezinu neponovljivnost najbolje dočarati priča o Ivanu Groznome, caru koji je dao sagraditi prepoznatljivi šareni motiv Moskve - Crkvu svetoga Vasilija. Mit kaže da je Ivan Grozni dao oslijepiti arhitekta koji je osmislio baziliku kako više nigdje nikada ne bi mogao napraviti sličan projekt. Takva je cijela Moskva - ni u jednom drugom gradu nećete naići na oblike, proporcije i boje kakve ima Moskva, a na ovome ćemo putovanju posjetiti sve njezine neponovljive punktove.

Program putovanja

ZAGREB - MOSKVA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Moskvi na liniji SU2041 (Aeroflot) u 13:15 sati. Po dolasku u Moskvu u 17:10 sati, slijedi transfer do hotela i smještaj. Predlažemo večernju šetnju do najstarije moskovske ulice Tverskaya, koja se nalazi na samo 10 minuta hoda od hotela te probu ruskih tradicionalnih specijaliteta. Noćenje.

MOSKVA

Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku (trajanje razgleda cca. 4 h). Razgled simbola Moskve; Crveni trg, dužine 700 metara, prostire se uz istočni zid Kremlja, a danas je mjesto održavanja brojnih ceremonija. Kroz povijest mijenjao je ime da bi u 17. stoljeću dobio svoje sadašnje ime "Krasnaya" - Crveni, što na staro-ruskom jeziku znači lijep. Na Crvenom trgu nalaze se katedrala Sv. Vasilija Blaženog sa 11 tornjeva, Lenjinov mauzolej, kazalište Boljšoj - dom ruskog baleta, a s istočne strane GUM, nekadašnja najveća trgovačka kuća u SSSR-u te obnovljena Kazanjska katedrala. Katedrala Sv.Vasilija Blaženog izgrađena je u drugoj polovici 16. stoljeća po naređenju cara Ivana IV., poznatijeg kao Ivan Grozni. On je naručio crkvu kao zahvalu za veliku vojnu pobjedu nakon koje se ruski teritorij povećao. Prema legendi, car je dao oslijepiti arhitekta nakon završenog posla kako ne bi nigdje drugdje izgradio ovakvo remek djelo. Katedrala nosi ime svetog Vasilija, koji je kao prorok pretkazao veliki požar u Moskvi 1547. godine. Na lijevoj obali rijeke Moskve nalazi se katedrala Krista Spasitelja, najviša pravoslavna crkva na svijetu, visoka 105 m, a današnje zdanje otvoreno je tek 2000. godine. U slobodno vrijeme predlažemo posjet Parku Gorki mjesto za zabavu i odmor ili posjet jednom od brojnim muzeja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

MOSKVA

Doručak. Odlazak metroom i pješice na razgled Kremlja (ruska riječ za dvorac, tvrđavu) u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky), Crkvom 12 Apostola. Odlazak do Kremlja predviđen je metroom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja (karta za metro uključena je u cijenu) kako biste vidjeli neke od najpoznatijih i najljepših metro stanica na svijetu. Kada se nađete u njemu, pratite glas na razglasu - ukoliko se čuje muški - vlak ide u pravcu kazaljke na satu, a ukoliko je u pitanju ženski - situacija je obrnuta (linija metroa ima oblik kruga). Nakon razgleda predlažemo samostalno istraživanje grada, šetnju kroz Aleksandrovski park i moskovske ulice do pješačke zone, ulice Arbat s lijepim restoranima i kafićima. Povratak u hotel. Noćenje.

MOSKVA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke u Moskvi. Prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 (Aeroflot) u 10:15 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12:20 sati. Kraj programa.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 4*, doručak
15.08.2019. - 18.08.2019.
cijena po osobi
5150 kn

Popusti i doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 900 kn
 • zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu
 • nema trokrevetnih soba
 • vizu za Rusku Federaciju 475 kn + 100 kn troškovi posredovanja u ishođenju vize
 • napojnice lokalnom osoblju 10 eur po osobi - plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja

Korisne informacije

Valuta u Rusiji je ruska Rublja.

Vrijeme u Rusiji: GMT + 3 i za Moskvu.

Protuzakonito je plaćati robu i usluge u bilo kojoj drugoj valuti osim rublje.

Preporuča se piti flaširana voda.

Tokom cijele godine prisutna je visoka vlažnost, bilo zimi ili ljeti te je vodootporna odjeća bitna.

Savjet: izbjegavati šibicare kako ne biste ostali bez novaca.

Bakšiš se najviše očekuje u restoranima i podrazumijeva oko 10-15 % od usluge.

Struja širom Rusije je 220 volti/50 Hz. Utikači su sa dvije tanke igle te su europskog standarda. Preporučamo ponijeti transformator za svaki slučaj.

Važne napomene

VIZA: hrvatski državljani trebaju vizu za Rusku Federaciju. Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu. Potrebni dokumenti: ispunjen i potpisani obrazac; obrazac će Vam dostaviti agencija putem maila, putovnica (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice), novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom, polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR).

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »