Europska putovanja avionom

London zimski praznici 4 dana

London zimski praznici 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 3090 kn

London je sigurno jedno od top odredišta globalnih lutalica cijeloga svijeta. Uvijek šarolik, raznolik i uzbudljiv s brojnim svjetskim atrakcijama, znamenitostima i doađajima. Pa čak i ako ste već doživjeli iskustvo tog kozmopolitskog centra u kojem se koristi 300 jezika i konzumira hrana, glazba, kultura i moda svih krajeva zemaljske kugle, posjet Londonu uvijek je novi izazov.

Program putovanja

ZAGREB - FRANKFURT - LONDON

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt na liniji Croatia Airlinesa OU 410 u 6:35. Dolazak u 8:30 te nastavak putovanja za London na letu Lufthanse LH 904 u 10:00. Očekivani dolazak u 10:45, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak prema hotelu uz panoramski razgled grada: Royal Albert Hall, poznata koncertna dvorana; Hyde Park, jedan od najpoznatijih londonskih parkova; Marble Arch, nekoć ulazna vrata u Buckinghamsku palaču, a danas slavoluk; Buckinghamska palača, službena rezidencija britanske kraljice; Westminster Abbey, gotička crkva, mjesto krunidbe i ukopa britanskih vladara; Parlament, britanski zastupnički dom gdje se sastaju Gornji i Donji dom; Downing Street, poznata ulica u kojoj tradicionalno živi britanski premijer; Trafalgar Square, s kipom zapovjednika Nelsona, posvećen pobjedi nad Napoleonovom vojskom; Piccadilly Circus, poznato sjecište ulica u shopping zoni; katedrala sv. Pavla; Tower of London, nekoć utvrda, palača i zatvor. Slijedi prijava i smještaj u hotel. Nakon kratkog predaha, odlazak u orijentacijsku šetnju te do trgovačkih ulica Oxford, Regent, Leicester Square...s mnogobrojnim trgovinama, buticima i robnim kućama. Večer predlažemo provedite u jednom od pubova uz tipični engleski fish & chips i pivo. Noćenje.

LONDON

Doručak i odlazak u fakultativni posjet popularnom Muzeju voštanih figura Madame Tussauds u kojem se nalazi mnoštvo figura poznatih i slavnih osoba iz svijeta filma, glazbe, politike, mode, sporta.... U nastavku odlazak do Buckinghamske palače, Big Bena, Houses of Parliament i dalje do rijeke Temze, odakle predlažemo odlazak na krstarenje rijekom Temzom, ispod mnogobrojnih gradskih mostova do Greenwicha gdje se nalazi planetarij i nulti meridijan. Predlažemo posjet Kraljevskoj zvjezdarnici te čuvenom Pomorskom muzeju, u kojem se ispod staklenog krova čuva jedna od najspektakularnijih pomorskih zbirki. U večernjim satima otiđite do Camden Marketa, ulice prepune zanimljivih trgovina ili posjet kazališnoj četvrti West End, kojom možete prošetati ili pogledati zanimljivu predstavu ili mjuzikl. Noćenje.

LONDON - WINDSOR - LONDON

Nakon doručka predlažemo odlazak u Windsor, gradić 40-ak km zapadno od Londona kojim dominira najstariji engleski dvorac Windsor iz 11 st., jedna od triju službenih rezidencija britanske kraljevske obitelji. Obilazak  veličanstvenih Državnih apartmana koji se još uvijek koriste za državne prigode i kraljevske prijem i kapele sv. Jurja iz 14. st., jednog od najljepših primjera srednjovjekovne crkvene arhitekture u Engleskoj i mjesto pokopa kraljeva i kraljica. Po povratku u London odlazimo do Cityja, financijskog srca Londona i Tower of London, moćne tvrđave na rijeci Temzi, uz mogućnost individualnog obilaska kompleksa. Obzirom je London raj za šopingholičare, poslijepodne posjetite neku od mnogobrojnih robnih kuća kao što su Selfridge’s, Liberty, Harvey Nichols ili najpoznatija Harrod’s ili pak prošetajte živopisnom tržnicom Covent Garden i boemskom četvrti Soho. Noćenje.

LONDON - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo da vrijeme do povratnog transfera iskoristite za posjet čuvenom British Museumu (ulaz slobodan), koji čuva blago iz cijeloga svijeta ili Nacionalnoj galeriji (ulaz slobodan), koja se nalazi na trgu Trafalgar. U ranim poslijepodnevnim satima prijevoz prema zračnoj luci. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa OU 491 za Zagreb u 16:50, s očekivanim dolaskom u 20:05.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3* / doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3* / doručak
05.01.2020. - 08.01.2020.
Garantiran polazak
ULTRA FIRST MINUTE
redovna cijena
3090 kn
3490 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka od 1.190 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karata)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta, uz minimum 10 osoba):

 • Madame Tussauds (uključujući Star Wars & Marvel 4D): 260 kn/29 GBP odrasli; 215 kn/24 GBP dijete 3-15 godina; besplatno dijete do 3 godine
 • vožnja brodom po Temzi na relaciji Westminster – Greenwich: 120 kn/13,25 GBP; 75 kn/8,50 GBP dijete 5-15 godina; besplatno dijete do 5 godina
 • poludnevni izlet Windsor: 490 kn odrasli; 390 kn dijete 5-16 godina; 250 kn dijete do 5 godina (uključen povratni prijevoz i ulaznica za dvorac)
 • Tower of London: 245 kn/27,50 GBP odrasli; 115 kn/13,10 GBP dijete 5-15 godina; besplatno dijete do 4 godine

Korisne informacije

Informativne cijene ostalih individualnih ulaznica po osobi:

 • Katedrala sv. Pavla: 20 GBP odrasli; 8 GBP dijete 6-17 godina
 • Kensington Palace: 21,50 GBP odrasli; 10,70 GBP dijete 5-15 godina, besplatno dijete do 5 godina
 • Westminster Abbey: 23 GBP odrasli, 10 GBP dijete 6-16 godina; besplatno dijete do 5 godina
 • Greenwich (zvjezdarnica): 16 GBP odrasli; 8 GBP dijete 4-15 godina
 • dnevna metro karta (1-4 zona): od 13,10 GBP

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »