Europska putovanja avionom

Lisabon 5 dana

Lisabon 5 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Lisabon 5 dana

Lisabon 5 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Lisabon 5 dana

Lisabon 5 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Lisabon 5 dana

Lisabon 5 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Lisabon 5 dana

Lisabon 5 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 3790 kn

Grad na obali rijeke Tejo koji čuva slavnu prošlost moreplovaca i veseli temperament današnjih Portugalaca. Sjednite u neki od barova Baixa četvrti u kojoj se rodio fado, popnite se na tvrđavu svetog Jorgea i uživajte u panorami, doživite gradsku vrevu na Avenidi da Liberdade, nek vam autohtoni manuelinski stil u samostanu Jeronimos oduzme dah, oduševite se i zelenilom najvećeg parka u Europi… i još mnogo mnogo toga. Portugalsku ćete prijestolnicu zasigurno zavoljeti!

Program putovanja

ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci  Zagrebu 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines OU9700 iz Zagreba za Lisabon u 11:10 sati. Nakon slijetanja u 13:25 sati, slijedi transfer do grada, panoramski razgled uz kratka zaustavljanja: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos - spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na UNESCO listi svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana sv. Jeronima iz 16. st., pod UNESCO zaštitom. Nakon razgleda,vožnja do hotela, smještaj u sobe. U dogovoru s pratiteljem, odlazak u šetnju elegantnom Avenidom da Liberdade, koja je u 19. st. bila omiljena promenada lisabonske elite, do trga Rossio te slikovitih četvrti Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima. Noćenje.

LISABON - (fakultativni izlet SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - ESTORIL) - LISABON

Doručak. Preporučujemo prijavu na fakultativni izlet u okolicu Lisabona (doplata): vožnja do srednjovjekovne Sintre,  na Unescovoj listi svjetske baštine, nekadašnje  ljetne rezidenciije portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19 st., tu je nekada živio lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja».  Posjet palači, slobodno  vrijeme za šetnju slikovitim ulicama. Nastavak vožnje do najzapadnije točke Europe - Cabo da Roca, kraće zaustavljanje, vožnja uz obalu pored živopisnog  CASCAISA, te luksuznog ljetovališta ESTORIL s elegantnim CASINOM. Povratak u Lisabon. Za večernje sate, preporučujemo odlazak na večeru u lokalni restoran s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja s karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Noćenje.

LISABON - (fakultativni izlet FATIMA - BATALHA - NAZARE - OBIDOS) - LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme, ili preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet (doplata): vožnja do Fatime,jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja - Capela das Aparições. Nastavak vožnje do samostana Batalha iz 14 st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca.Nastavak vožnje do mjesta Nazare, ručak u restoranu s pogledom na Atlantik. Vožnja do prekrasnog srednjovjekovnog gradića Obidos, opasanog zidinama iz 12. st. Šetnja slikovitim ulicama, kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama, preporučamo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Povratak u Lisabon. Za večernje sate, preporučujemo odlazak do četvrti Docas, s mnogobrojnim restoranima i šetalištem uz rijeku. Noćenje.

LISABON

Doručak. Slobodno vrijeme za istraživanje grada, predlažemo šetnju ulicom Rua Augusta do trga do Comercio uz rijeku Tagus, možete se provozati tradicionalnim tramvajem 28E do Alfame na vrhu brda, s mnogobrojnim slikovitim uličicama, pored panoramskih stajališta Santa Luzia i Porta do Sol, do katedrale Sa i Castelo do Sao Jorge s prekrasnim pogledom, gdje je započela povijest Lisabona. Noćenje.

LISABON - ZAGREB

Doručak. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metroplitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u  Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. U dogovoru s pratiteljem, predlažemo odlazak trajektom do južne strane rijeke Tejo i gradića Almada gdje se nalazi impozantna Isusova statua Cristo Rei, simbol Lisabona po uzoru na Rio de Janeiro. Liftom se možete odvesti na 85 metara visine odakle se s  platforme pruža prekrasan pogled na grad (doplata za ulaznicu). Transfer do zračne luke, direktan let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za  Zagreb OU9701 u 20:30, s dolaskom u Zagreb u 23:50 sati.

Termini i cijene putovanja

5 dana / 4 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 5 dana / 4 noćenja
 • hotel 4*, doručak
28.03.2018. - 01.04.2018.
Garantirano
cijena po osobi
3890 kn

Popusti i doplate

 • 10% popusta za dijete do 12 godina na 3. pomoćnom ležaju
 • 5% popusta za osobe iznad 12 godina na 3. pomoćnom ležaju
 • doplatu za  jednokrevetnu sobu 1.250 kn
 • obavezna doplaza za pristojbe zračnih luka 890 kn
 • cjelodnevni izlet FATIMA - BATALHA - OBIDOS (cca. 8 sati) odrasli 480 kn, djeca od 5-15 godina 300 kn (uključen riblji ručak)
 • poludnevni izlet SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS (cca. 5 sati) odrasli 350 kn, djeca od 5-15 godina 200 kn (uključena ulaznica za palaču Sintra)
 • od 1.1.2016. hoteli u Lisabonu naplaćuju obaveznu boravišnu pristojbu 1 eur po osobi po danu za sve osobe starije od 12 godina, plaćanje izravno na recepciji hotela

Korisne informacije

PORTUGAL INFO:

Površina: 89.015 km 2 (Hrvatska za usporedbu ima površinu 56.452 km2)

Stanovništvo: Portugalci su prilično homogeni, pripadaju romanskoj grupi naroda. Ima ih oko 10.700.000. Manji postotak čine useljenici iz afričkih zemalja.

Glavni grad: Lisabon - oko 600.000 stanovnika (šira područje izvan grada ima oko 2 mil. stanovnika)

Valuta: Euro

Klima: razlikuju se dvije klime: oceansku i sredozemnu.Na sjeveru Portugala, pod utjecajem Atlantskog oceana, prevladava oceanska klima. Obilježavaju je svježa ljeta, blage zime i dosta padalina tijekom čitave godine. Na jugu države prevladava sredozemna klima zbog utjecaja Mediterana. Nju pak obilježavaju vruća ljeta te blage i vlažne zime.

Ime Portugal: potječe od rimske riječi Portus i Cale - što bi značilo lijepa luka.

Povijest: u 16. stoljeću je Portugal bio svjetska pomorska sila. Pod svojom je upravom držao brojne kolonije-od Brazila, preko afričkih kolonija (Mozambik, Angola, Sao Tome) pa preko Azije - Istočni Timor, Macao. Brojni Portugalci su doprinijeli otkrivanju novih pomorskih putova. Tako je Bartolomeo Diaz 1487. otplovio uz zapadnu obalu Afrike do juga i otkrio prolaz do Indijskog oceana. Godine 1487. Vasco da Gama je oplovio Afriku. Godine 1500. je portugalac Cabral otkrio Brazil. A Portugalac Magellan je početkom 16. stoljeća prvi čovjek koji je oplovio svijet. Koncem 16. stoljeća, Portugal je pao pod vlast Španjolske i od tada vremenom gubi gospodarsku snagu. Portugalu pripadaju Azorski otoci i otok Madeira, smješteni u Atlantskom oceanu, koji su stoljećima bili stanice za opskrbu tijekom plovidbe preko Atlantika.

Kupovina: većina trgovina radi od 10 do 19 sati.

Kultura: Najpoznatiji kulturološki element Portugala je Fado, vrsta melankolične glazbe.

Vremenska razlika:  -1h u odnosu na Hrvatsku.

Važne napomene

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »