Europska putovanja avionom

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

Italia Romantica 5 dana

već od 4395 kn

Kombinacija gradova na litici, pješčanih plaža, antičkih iskopina, mediteranske vegetacije i sjedišta nekadašnjeg Rimskog carstva. Za svakoga po nešto, a za romantike - sve. Otputujte s nama u Italiju i prošećite Sorrentom, Pompeima, Napuljem, Caprijem i Rimom.

Program putovanja

ZAGREB - SPLIT - RIM - SORRENTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia airlines OU 380 za Rim u 14:35 sati, s dolaskom u 17:05 sati. Po dolasku slijedi transfer do Sorrenta, grada sunca, prekrasnih pejzaža, smještenog na litici sa koje se pruža očaravajući pogled na cijeli Napuljski zaljev. Smještaj u hotel. Noćenje.

SORRENTO - POMPEI - SORRENTO

Doručak. Polazak na poludnevni izlet do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. godine, te je ostao "konzerviran" pod debelim slojevima pepela (4-5 m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča; šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira te povratak u Sorrento. Preporučujemo šetnju slikovitim uličicama grada te posjet brojinim znamenitostima poput crkve sv. Antonina, sv. Francesca, gradske katedrale, muzeja Correale. Noćenje.

SORRENTO - FAKULTATIVNI IZLET "CAPRI & AMALFI"

Doručak. Preporučujemo prijavu na fakultativni izlet: vožnja brodom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog „jet seta“, poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Marina Grande, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar te nepregledni "Bagni di Tiberio". Vožnja žičarom na Belvedere Migliera, prekrasan vidikovac/liticu s koje se pruža predivan pogled. Nastavak razgleda mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama, i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp... Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Poslijepodne, nastavak vožnje brodom do grada Amalfi čiju obalu, zbog prekrasnih pejzaža, smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Sam grad se, zbog iznimne ljepote, nalazi pod UNESCO zaštitom. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz „espresso“. Povratak u Sorrento. Noćenje.

SORRENTO - NAPULJ - RIM

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Napulja. Po dolasku, panoramska vožnja i razgled gradskog povijesnog središta (pod UNESCO zaštitom): Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo - najstarija aktivna opera u Europi. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Rima. Panoramska vožnja gradom: Colosseo, Foro Romano, Piazza Venezia, Stazione Termini. Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju gradom: razgled spektakularnih rimskih fontana. Noćenje.

RIM - SPLIT - ZAGREB

Doručak. Odlazak do Vatikana. Razgled Piazze San Pietro. Panoramski razgled najpoznatijih spomenika u centu grada: Castel i Ponte San Angelo, Via dei Coronari, Piazza Naovona, Pantheon, Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Venezia. U 15:00 sati transfer autobusom do zračne luke i prijava na let zrakoplovom Croatia airlines OU 381 iz Rima u 18:00 sati s dolaskom u Split u 19:15 sati. Nastavak leta za Zagreb, sa dolaskomu 20:40 sati.

Termini i cijene putovanja

5 dana / 4 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 5 dana / 4 noćenja
 • hotel 3*, doručak
31.10.2018. - 04.11.2018.
first minute cijena
redovna cijena
4395 kn
4495 kn

Popusti i doplate

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.100 kn (podložne promjenama)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.350 kn; osim na polasku 31.10. 1.050 kn
 • fakultativni izlet Capri & Amalfi 500 kn odrasli, 400 kn djeca do 15 godina (izlet uključuje: brod Sorrento - Capri -Amalfi, kartu za žičaru na Capriju, razgled Capria; prijevoz autobusom Amalfi - Sorrento, pratitelja)
 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta): Rim 4-7 eur (ovisno o kategorijii hotela) po osobi dnevno i Sorrentu 1 eur po osobi dnevno

Korisne informacije

KORISNE INFORMACIJE: molimo prije polaska provjerite prognozu na www.meteo.it

ODJEĆA i OBUĆA: savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), te udobnu sportsku obuću.

NAPOMENA: prilikom posjeta vulkanu Vezuv, savjetujemo ponijeti čvršću obuću zbog neravnog terena i visokog uspona.

TRGOVINE: većina trgovina radi od 8:00 ali sa obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20:00 sati.

MJENJAČNICE I BANKE: banke u Italiji rade dvokratno, od 8:30 do 13:30 sati i od 14:30 do 15:30 sati, vikendima ne rade, osim u većim gradovima. Tečaj je u bankama bolji nego u mjenjačnicama. Kreditne kartice koje se primaju gotovo svuda su Visa i Mastercard, kako u trgovinama, restoranima tako i na bankomatima. No prije puta savjetujemo Vam da se raspitate kod svojeg bankara, koji vam je izdao karticu, koje banke i bankomati u Italiji prihvaćaju Vašu karticu.

RESTORANI: samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19:00 sati. Dobar riblji obrok košta cca. 25 eur. Prosječna cijena pizze je 6 eur.

HRANA: Talijanska kuhinja je poznata po tjestenini, pizzi, dobrom vinu, esspresu. Svakako morate probati neku od njihovih odličnih tjestenina, bolognese, milanese, carbonara, ravioli, tortellini, različite pizze, sladoled. Sve to završite čašom vrhunskog vina i dobrim talijanskim esspresom. Tu su i neki nacionalni proizvodi: sir Gorgonzola, kolač Panettone, Cannoli, parmezan.Talijanska kuhinja je poznata i po uporabi velikog broja začina: origano, bosiljak, majčina dušica, peršin, kadulja. Sir je vrlo značajna namirnica u talijanskoj kuhinji. U Italiji se proizvodi više od 400 vrsta sira, među kojima su najpoznatiji mozzarella, ricotta, mascarpone, parmezan i svjetski poznati Asiago. Poznati talijanski pršut potječe iz Parme, od kuda je i poznati talijanski parmezan.

PIĆE: Italija je nadaleko poznata po svojim vinogradima i vrhunskim vinima. Neka od najpoznatijih crvenih vina su:
Chianti, Sangiovese, Nebbiolo, Montepulciano, Barbera, Corvina i druga, a od bijelih vina: Trebbiano, Moscato, Pinot Grigio, Tocai Friuliano, Pigato.

VODA: preporučamo kupiti vodu u bocama.

ZABAVA: ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.

TAXI: cijene taxi usluga ovise o dužini vožnje i broju putnika koji se prevozi. Na kraćim relacijama se isplati uzeti taxi. Napojnica koju očekuju taxi vozači iznosi je od 10% do 15% od cijene računa.

NAPOJNICE: obično očekuju svi: nosači, konobari i sl.

UPOZORENJE: iako su kategorizacije soba izvršene prema propisima, hoteli u Italiji ponekad nisu na nivou zapadnoevropskih hotela iste kategorije .

IMOVINA I DOKUMENTI: preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu.
Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara. Molimo Vas da na put ponesete i kopiju Vaše putovnice (stranice s osnovnim podacima), jer će Vam to olakšati postupak u slučaju gubitka putovnice.

Važne napomene

Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »