Europska putovanja avionom

Baltičke bijele noći 4 dana

Baltičke bijele noći 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Baltičke bijele noći 4 dana

Baltičke bijele noći 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Baltičke bijele noći 4 dana

Baltičke bijele noći 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Baltičke bijele noći 4 dana

Baltičke bijele noći 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 4590 kn

Latvija i Estonija otvaraju vam vrata svojih glavnih gradova na četiri dana - posebnim zrakoplovom iz Zagreba.

Saznajte gdje se nalaze najljepši vrtovi u Estoniji i kako izgleda plaža od bijelog pijeska; zašto Tri brata u Rigi nemaju veze s obiteljskim srodstvom i zašto se uz građevinu veže nadimak - Crnoglavi. A uz to u Latviji možete doživjeti i - Švicarsku. Na putu vas vodimo u predivni prirodni predio, Siguldu, koji nosi naziv latvijska Švicarska. Tamo možete razgledati od dvoraca i folklora do prirodnih spilji.

Uvjerite se u ljepotu baltičkih predjela i zamijenite, barem nakratko, tamne noći bijelima.

Program putovanja

ZAGREB - RIGA - TALLINN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rigu u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Rigu nastavljamo prema Tallinnu. Odlazak do hotela te kraće slobodno vrijeme za doručak i osvježenje. Odlazak na poludnevni razgled Kadriorg parka i predgrađa Pirita u pratnji lokalnog vodiča. Kadriorg je najpoznatiji po veličanstvenoj baroknoj palači i parku koju je dao izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I te po rezidenciji estonskog predsjednika. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin je vrt jedan od najljepših vrtova u Estoniji. U predgrađu Piriti nalazi se marina izgrađena za Olimpijske igre 1980. godine, ruševine samostana Sv. Brigite i predivna plaža s bijelim pijeskom. Povratak u grad. Smještaj u hotel i noćenje.

TALLINN

Nakon doručka odlazak u razgled Tallinna, najstarijeg glavnog grada sjeverne Europe u pratnji lokalnog vodiča.  Pješački razgled Starog grada, pod zaštitom UNESCO-a, obuhvaća Crkvu Svetog Duha, 600 godina staru gotičku gradsku vijećnicu, rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, najstariju ljekarnu na glavnom gradskom trgu te 159 metara visoku Crkvu Svetog Olafa, simbol Tallinna koja je u 16. stoljeću bila najviša građevina na svijetu. Razgled završava na brdu Toompea s kojeg se pruža predivan pogled na panoramu grada s istoimenim dvorcem koji je sjedište estonskog parlamenta. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

TALLINN - SIGULDA - RIGA

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Latviji. Prije dolaska u Rigu posjet području Sigulda, Turiada te Nacionalnom parku Gauja. Sigulda je mjesto gdje je ljepota prirode sastavni dio grada. Slikovito se proteže dolinom rijeke Gauje i poznata je kao „Latvijska Švicarska“. Sigulda obiluje povijesnim spomenicima, muzejima, prirodnim ljepotama i atrakcijama: srednjovjekovni dvorac Turaida, drvena crkva, park skulptura posvećen latvijskom folkloru na brdu Dainu, spilja Gutmanis najdublja baltička spilja nastala unutarnjom erozijom. Nastavak putovanja prema Rigi. U večernjim satima dolazak do hotela i smještaj. Noćenje.

RIGA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u pješački razgled Starog grada uz pratnju lokalnog vodiča. Šetnja kamenim ulicama uz znamenitosti Latvijske prijestolnice: crkva Sv. Petra, crkva Svetog Jakova, katedralni trg i katedrala s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu, Barutna kula i gradske zidine uz koje ćete osjetiti duh srednjeg vijeka, Tri brata, najstarije kuće u Starom gradu, Švedska vrata jedini preostali ulaz u Stari grad, starogradski trg s gradskom vijećnicom i  prepoznatljivim simbolom Rige, Kućom Crnoglavih, dvorac, latvijski parlament, spomenik slobode i Opera. U ranim poslijepodnevnim satima razgled nastavljamo šetnjom kroz Art Noveau distrikt. Riga je poput muzeja arhitekture sa stilovima gradnje koji se kreću od razdoblja gotike do klasicizma. Najveća vrijednost grada je najveća i najbolje očuvana kolekcija Art Nouveau građevina na svijetu. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima transfer do zračne luke Riga te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u kasnim večernjim satima po lokalnom vremenu.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 4*, doručak
22.06.2019. - 25.06.2019.
Garantiran polazak
first minute cijena
redovna cijena
4590 kn
4790 kn

Popusti i doplate

 • obvezna doplata za pristojbe zračnih luka 960 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.450 kn

Korisne informacije

LATVIJA

Glavni grad: Riga

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Novac: euro

Jezik: službeni jezik latvijski

Voda: preporučujemo flaširanu vodu

Struja: 220 V / 50 Hz

Mobiteli: sva tri hrvatska mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu, za detalje molimo kontaktirajte svog mobilnog operatera.

Hrana i piće: preporučujemo isprobati raženi kruh, sir s kimom i leća sa slaninom

Odjeća: slojevita, sportska odjeća, jakne, udobna obuća

Shopping: ručno izrađeni predmeti i suveniri

Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Riga sa svojih 764.300 stanovnika je najveći i jedan od najljepših baltičkih gradova te ujedno i glavni kulturno-obrazovni, politički, financijsko-trgovački i industrijski centar. Smještena na ušću rijeke Daugava u Baltik, Riga je još 1282. ušla u Hanzeatski savez, kome duguje svoj prosperitet. Njezin stari grad s građevinama svih evropskih stilskih epoha, kojima posebno dominiraju sjajni primjerci Jugendstila odnosno secesije, uvršten je na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Daugavpils - drugi grad po veličini u Latviji. Osnovali su ga, kao i većinu drugih pribaltičkih gradova, njemački Teutonski vitezovi 1275. godine. U 16. st. priključio se zajednici Poljske i Litve. Velikom prosperitetu koji je doživio u 19. st. posebno je doprinijela brojna židovska zajednica koja je činila 44% ukupnog stanovništva. Danas većinsku populaciju (54%) čine Rusi, Latvijci predstavljaju manjinu od 17,3 % dok Židova i Nijemaca gotovo da nema.

ESTONIJA

Glavni grad: Tallinn

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Novac: euro

Jezik: estonski, ruski, finski, engleski

Voda: preporučujemo flaširanu vodu

Struja: 220 V / 50 Hz

Mobiteli: sva tri hrvatska mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu, za detalje molimo kontaktirajte svog mobilnog operatera.

Hrana i piće: preporučujemo isprobati specijalitete u tradicionalnim restoranima koji dočaravaju duh srednjovjekovnog Tallinna, kao što su restoran Olde Hansa i Peppersack

Odjeća: slojevita, sportska odjeća, jakne, udobna obuća

Shopping: ručno izrađeni predmeti i suveniri, odjeća od vune, keramika i staklo, koža

Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Tallinn, glavni grad Estonije, osnovali su Teutonski vitezovi na temeljima starijeg naselja na samom ulazu u Finski zaljev. Pristup uniji trgovačkih esnafa Hansa, od 1284.g., utjecao je na veliki i brzi prosperitet grada. Glavni grad Estonije je iznimno atraktivan sa svojih 26 kula na zidinama koje ga i danas okružuju, s brojnim crkvama na brdu Dom i Donjem gradu, gotičkim crkvenim tornjevima koji se kao koplja uzdižu ka nebu. Odiše atmosferom srednjevjekovnog grada uskih popločanih ulica i rijetkog prometa. Uvršten je na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »