Europska putovanja avionom

Apulija i Basilicata 4 dana

Apulija i Basilicata 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Apulija i Basilicata 4 dana

Apulija i Basilicata 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Apulija i Basilicata 4 dana

Apulija i Basilicata 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Apulija i Basilicata 4 dana

Apulija i Basilicata 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Apulija i Basilicata 4 dana

Apulija i Basilicata 4 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 3590 kn

Putovanje u „petu“ talijanske „čizme“. Regija Apulia dio je Italije koji odlikuju ravnice na kojima se uzgajaju tradicionalne vrste, poput maslina, grožđa i smokava.

No, osim ukusne poljoprivrede, ovu je regija ispunjena i brojne duge plaže, od kojih je najimpozantnija Torre dell'Orso - duga pješčana plaža okružena liticama u kojoj će uživati svi ljubitelji mora. Ljubitelji kulture pak će uživati u mješaviti grčke i arapske arhitekture koja iz povijesnih osvajačkih razloga ovdje privlači brojne znatiželjnike.

Sjedište regije Bari, fascinante pećine Grotte di Castellana i kamena Matera samo su neka od slikoviti destinacija kojima ćete prošetati putujući s nama.

Program putovanja

ZAGREB - BARI - ALTAMURA - CASTEL DEL MONTE - BARI - MARTINA FRANCA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Bari u 6:00 sati. Nakon slijetanja u 7:15 sati, slijedi vožnja do mjesta Altamura, „dragulja“ na platou Murgia, poznatog po jedinstvenom i kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura o kojem je pisao čak i slavni rimski pjesnik Horacije. Grad je svjetski poznat po paleontološkom nalazištu „čovjeka iz Altamure“, kalcificiranim ostacima pronađenim u obližnjoj vapnenačkoj spilji koji datiraju iz razdoblje od prije 170.000 godina. Razgled srednjovjekovne jezgre grada, posjet čuvenoj katedrali sagrađenoj po nalogu njemačkog cara Fridrika II. Nastavak vožnje do Castel del Monte, posjet „tajnovitom“ dvorcu osmerokutnog oblika iz 13.st. pod UNESCO zaštitom, na slikovitom položaju usred brdovitog krajolika (ulaznica uključena). Vožnja do Barija, razgled glavnog grada Apulije, poznatog pod nazivom „Bologna juga“: stari grad Bari Vecchia s labirintom ulica i trgova koji odišu duhom minulih vremena, niz iznimnih vjerskih spomenika: trobrodna bazilika San Nicolo iz 11. stoljeća u kojoj se čuvaju njegove „moći“ jedno je od remek-djela talijanske romanike, katedrala San Sabino u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli i Teatro Margherita. Slobodno vrijeme za šetnju modernom četvrti Murat  gdje preporučamo degustaciju domaće talijanske tjestenine orecchiette uz čašu čuvenog vrhunskog vina po čemu je ova pokrajina iznimno poznata. Vožnja do grada Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo šetnju pitoresknim gradskim središtem, opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do Piazze Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

MARTINA FRANCA - TARANTO - MATERA - MARTINA FRANCA

Doručak. Vožnja prema  jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog  grada „na dva mora“, Mar Grande & Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom  po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019. godine,bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od prapovijesnog, trogloditskog najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Posjet jedinstvenoj crkvi ukopanoj u stijenu, Santa Maria de Idris (ulaznica uključena). Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

MARTINA FRANCA - LECCE - OTRANTO - MARTINA FRANCA

Doručak. Odlazak na izlet do grada Lecce, baroknog bisera juga Italije kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina u izradi nazivaju „Firencom juga“. Grad je to turbulentne povijesti čiji se tragovi mogu vidjeti na brojnim spomenicima: rimski amfiteatar, Castello, katedrala Santa Croce, barokna crkva St. Niccolo e Cataldo, kraće slobodno vrijeme za uživanje u šetnji slikovitim ulicama grada. Nastavak vožnje do grada Otranto, smještenog  na samoj „peti talijanske čizme“, na obali Jadranskog mora. Zbog svog strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgledu grada. Odlazak na razgled: Castello Aragonese, katedrala sa vrijednim mozaicima i impozantnim trgom, bazilika San Pietro s bizantskim freskama, San Giovanni katakombe. Osim brojnih povijesnih lokaliteta, njegove prirodne ljepote i bistrina mora ostavljaju dojam poput odmora na nekom od tropskih otoka miljama daleko od Europe. Povratak u hotel. Noćenje.

MARTINA FRANCA - ALBEROBELLO - GROTTE DI CASTELLANA - POLIGNANO A MARE - BARI - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema mjestu Alberobello, na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koju karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz dječijih bajki, jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Put nas dalje vodi do fascinante pećine Grotte di Castellana (ulaznica uključena), čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih spilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Na putu prema zračnoj luci posjetit ćemo i pitoreskni primorski gradić Polignano a Mare, rodno mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu (Volare)“. Slobodno vrijeme za ručak  u nekoj od „trattoria“ te kupovinu suvenira.Transfer do zračne luke Bari, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Barija u 20:30 sati, s dolaskom u Zagreb u 21:50 sati.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 4*, doručak
30.03.2018. - 02.04.2018.
Garantirano
cijena po osobi
3890 kn

Popusti i doplate

 • 10% popusta za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju
 • 5% za osobe starije od 12 godina na pomoćnom ležaju
 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 750 kn

Važne napomene

CHARTER LETOVI: kod charter letova, red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Svi navedeni sadržaji navedeni u programu bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka. Konačan raspored polazak na izlete i razglede dobit ćete od vodiča na polasku.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 10 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 30 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »