Europska putovanja autobusom

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

Velika Turska tura 9 dana

već od 3590 kn

U Turskoj bi se moglo zastati i pričati o gotovo svakome gradu jer rijetko gdje je povijest boravila toliko dugo i toliko burno kao tamo. Zato vas vodimo na veliko devetodnevno putovanje u kojem ćete upoznati bisere turskog povijesnog bogatstva.

Putujemo u azijsko-europski grad Canakkale - otkrijte zašto mu ime u prijevodu znači Lončarski grad; nastavljamo u Troji - bez brige, dolazimo u autobusu, ne u drvenome konju; razgledat ćemo i Kusadasi - poznato egejsko ljetovalište; kao i Pamukkale - kompleks mineralnih izvora. Razgledat ćemo Efez - jedno od najimpresivnijih arheoloških nalazišta iz vremena antike. Naravno, boravit ćemo i u Istanbulu - gradu koji je nemoguće opisati. A za kraj, po povratku - Plovdiv, bugarski grad pod zaštitom UNESCO-a.

Program putovanja

ZAGREB - SOFIJA

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u 5:00. Slijedi vožnja uz usputna zaustavljanja radi odmora kroz Srbiju do Bugarske. Po dolasku u Sofiju kraći razgled uz šetnju smještaj u hotel. Noćenje.

SOFIJA - CANAKKALE

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Canakkalea. Čim stignemo u Tursku, prelazimo brodom do grada i luke u Turskoj, na južnoj, azijskoj strani Dardanela. Kao što provincija Istanbul leži na dva kontinenta, tako i Canakkale leži na dva kontinenta; Europi i Aziji. Canakkale je najbliži veći grad u okolini stare Troje, grad koji je izrastao iz osmanske utvrde koja se zvala Kale-i Sultaniye (Sultanova utvrda). S vremenom je to naselje postalo poznato po lončarstvu (turski: Çanak) pa mu je i ime promjenjeno u Canakkale, što bi značilo Lončarska utvrda. Grad je izgrađen na najužem (1,3 km) dijelu Dardanela, a danas je to administrativno i trgovačko središte istoimene pokrajine. Jedna od glavnih znamenitosti u gradu, srednjevjekovna utvrda Kilid Bahr, nalazi se na poluotoku Gallipoli i mjesto je gdje se vodila poznata bitka Ujedinjenih Saveznika i Otomanskog carstva u Prvom svjetskom ratu 1915. godine, s ciljem da Saveznici dođu do Konstantinopola, današnjeg Istanbula, a nekad glavnog grada Otomanskog carstva. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

CANAKKALE - TROJA (fakultativni izlet) - KUSADASI

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje dalje prema Kusadasiju. Na brdu Hisarlik pronalazimo Troju - sjajni Prijamov grad. Troja je legendarni grad i poprište Trojanskog rata, koji je dijelom opisan u Homerovoj Ilijadi, epskoj pjesmi na starogrčkom sastavljenoj u 9. ili 8. stoljeću prije Krista. Kako prolazimo ruševinama Troje teško je ne čuti bojne trube Ahajaca i proročice Kasandre: „Ne vjeruj Danajcima kad darove donose.“. Ulaznica u lokalitet i razgled s lokalnim vodičem uz doplatu. Dolazak u Kusadasi u poslijepodnevnim satima. Kusadasi je primorski grad u Turskoj i najpopularnije ljetovalište na turskoj obali Egejskog mora. Nekad malo ribarsko naselje, Kusadasi je danas mjesto gdje za vrijeme ljetne sezone boravi i do milijun turista. Glavni ukras ovog lijepog i čistog grada su prelijepe pješčane plaže: Long Beach (20 km), Ladies Beach (2 km), Kustur Beach (4,5 km), Pamucak Beach (4,5 km). Prava atrakcija su, izuzev nacionalnih restorana, životopisne i dobro opskrbljene prodavaonice, a posebno Velika tržnica (Grand Bazar), gdje se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep. Cjenkanje je nezaobilazno. U arhitekturi mjesta dominira europski i mediteranski stil, tako da će vas na klasičan orijent podsjetiti samo egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

KUSADASI - PAMUKKALE (fakultativni izlet)

Doručak. Fakultativni izlet u Pamukkale, uz minimum od 25 prijavljenih. Pamukkale, "Pamučna palača", je kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Lokalitet se sastoji od toplih izvora i vapnenca travertina koji ima neobičan oblik plitkih terasastih bazena, nastalih prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Na njegovim toplicama izgrađen je antički grad Hierapolis u 2. stojeću pr. Kr. kao liječilište. U Hierapolisu se nalaze ostaci termi, hramova i drugih starogrčkih i  starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je 1988. godine Pamukkale, zajedno s toplicama, upisan kao UNESCO-va svjetska baština. Ovo područje se nalazi u dolini rijeke Menderes koje ima umjerenu klimu gotovo cijele godine. Dugo je oko 2000, a široko 600 i visoko oko 160 metara. Pamukkale ima 17 izvora u kojima voda ima temperaturu od 35°C do 100°C. Od njih se voda prelijeva u terasama niz padine duge od 32-60 metara. Ručak te slobodno vrijeme. Povratak u Kusadasi. Večera. Noćenje.

KUSADASI - EFEZ ( fakultativni izlet) - ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo fakultativni izlet u Efez, na putu prema Istanbulu, uz minimum od 25 prijavljenih. Efez je poznat kao antički grad na zapadnoj obali Male Azije, koji je osnovan u 13. st. pr. Kr., a koji je do kraja prvog stoljeća postao glavna egejska luka s populacijom koja je tada iznosila više od 300.000 stanovnika. Nakon Jonjana, od 546. g. pr. Kr, njime vlada čuveno Perzijsko carstvo. Od 133. g. pr. Kr. pripada Rimskom carstvu i postaje glavni grad te trgovačko i prometno središte rimske pokrajine Male Azije. Danas se radi o pravom arheološkom nalazištu za koje će vam trebati skoro cijeli dan dan da ga obiđete. Naime, na vrhu Mramorne avenije gdje su ceste popločene mramorom, nalazi se restaurirana dvokatna knjižnica Celzusa, koja je izgrađena 117. g. Knjižnica se odlikuje prekrasnom fasadom sačinjenom od stupova te bogato izrezbarenom unutrašnjosti. Jedna od najpoznatijih građevina je Artemidin hram koji je bio građen na močvarnom zemljištu. Zbog toga su graditelji na tom području dodavali drveni ugljen kako bi poboljšali nosivost. Sama gradnja je trajala oko 120 godina, a konstrukcija se sastojala od 127 bogato ukrašenih mramornih stupova koji su nosili teške poprečne grede. Danas je ostao samo stup, no unatoč tome prema brojnim istraživanjima moglo se puno toga naučiti. Slobodno vrijeme. Polazak za Istanbul. Po dolasku odlazak u hotel. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Autobusom odlazimo na panoramski dio Azijskog dijela Istanbula, do vidikovca Čamlidža, mjesto na kojem se možete diviti veličanstvenoj panorami i pogledu na Bospor i grad. Jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući s putovanja. Slijedi povratak u stari dio grada te razgled slijedećih znamenitosti uz lokalnog vodiča: Aja Sofije, remek-djela bizantske arhitekture; hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa; džamije Sultana Ahmeta (Plave džamije i jedne od tri najveće džamije u Turskoj) iz 17. st. te Topkapi palače koja je tijekom 400 godina služila kao sjedište sultana. Ulaznice u objekte uz doplatu. Nakon razgleda starog grada vodimo vas do Kapali čaršije, jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL

Doručak. Uz doplatu krećemo na krstarenje brodom po Bosporu, rajskom mjestu. Bospor povezuje Crno more i Mramorno more i Dardanele, ali i odvaja Europu od Azije. Sa svojim obalama koje se uzdižu do visine do 200 metara, omeđen s bezobrazno raskošnom Dolmabahce palačom, ruševinama, utvrdama, selima, vrtovima i ribarskim selima, ovo je jedna od najljepših prostornih prizora u Turskoj. Nakon krstarenja slijedi obilazak egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva gdje ćete doživjeti jedinstveni duh starog Istanbula. Poslijepodne uživajte u okusima i mirisima Istanbula, fenomenalnoj hrani te čarima cjenkanja. Predlažemo posjet ekstravagantnoj palači Dolmabahce koja je sagrađena u rokoko stilu po nalogu sultana Abdula Mejida koji je želio imati svoju varijantu dvorca Versailles. Za ljubitelje moderne umjetnosti preporučamo muzej Istanbul Modern, prvi muzej suvremene umjetnosti u Turskoj koji na dva kata izložbenog prostora sadrži zbirke najpoznatijih turskih i svjetskih slikara. U večernjim satima odlazak na tradicionalnu folklornu večeru (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

ISTANBUL - PLOVDIV

Doručak i odjava iz hotela. Ujutro krećemo u šarmantnu prijestolnicu kulture Bugarske: Plovdiv. Po dolasku šetnja jednim od najstarije naseljenim gradom Europe: od tragova antičkog Phiipopolisa, tračanske Pulpudeve, Srednjovijekovnog Paldina i Osmanskog Filibeta te današnjeg grada festivala u kojem bendovi kao Metallica, Apocalliptica i 2Cellos nastupaju u Antičkom kazalištu kao što su to činili umjetnici prije skoro 2000 g. Šećer na kraju je pitoreskna četvrt Stari Plovdiv, pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj svaka kuća pokušava nadmašiti susjednu po kićenosti i boji, baš kao što su se i njihovi vlasnici, bogati trgovci iz cijele Europe, nadmetali u poslu. Uske kaldrmene uličice optoćene raskošnim šarenim kućama te starim crkvama će nas odvesti i do našeg ručka. Smještaj u hotel. Noćenje.

PLOVDIV - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te slijedi vožnja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Termini i cijene putovanja

9 dana / 8 noćenja - hotel 3*/4*, prema programu

 • 9 dana / 8 noćenja
 • hotel 3*/4*, prema programu
27.04.2019. - 05.05.2019.
first minute cijena
redovna cijena
3590 kn
3790 kn
20.06.2019. - 28.06.2019.
first minute cijena
redovna cijena
3590 kn
3790 kn
03.08.2019. - 11.08.2019.
first minute cijena
redovna cijena
3590 kn
3790 kn
05.10.2019. - 13.10.2019.
first minute cijena
redovna cijena
3590 kn
3790 kn

Popusti i doplate

 • jedno dijete 7-11,99 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • u slučaju da se na putovanje prijavi 30 osoba, organizator putovanja će povećati cijenu za 400 kn po osobi zbog većeg troška po putniku. Najkasnije 10 dana prije puta ćemo vas i o tome obavijestiti
 • doplata za polazak Čakovec i Varaždin 60 kn po osobi
 • trokrevetne sobe raspložive po redovnoj cijeni
 • viza za Tursku (radi se on line, potrebna putovnica) 170 kn po osobi ukoliko želite da agencija posreduje, plaćanje prilikom rezervacije
 • izlet u Troju s uključenom ulaznicom i lokalnim vodičem 15 eur po osobi (minimum 25 osoba)
 • izlet u Pamukkale s uključenom ulaznicom i lokalnim vodičem te ručak 50 eur po osobi (minimum 25 osoba)
 • izlet u Efez s uključenom ulaznicom i lokalni vodič 35 eur po osobi (minimum 25 osoba)
 • ulaznica u kuću Svete Marije u Efesu 6 eur po osobi
 • ulaznice u Aja Sofiju, Topkapi i Plavu džamiju 45 eur po osobi
 • krstarenje Bosporom 25 eur po osobi
 • večera uz folklorni program 40 eur po osobi
 • ulaznica za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice 30 eur po osobi (minimum 15 osoba)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 990 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Korisne informacije

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (istočna Tračka) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom te na zapadu s Grčkom i Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, a Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more te tjesnaci Bospor i Dardaneli. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost. Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sustav 1923. utemeljio Mustafa Kemal Atatürk, nakon propasti Osmanskog Carstva poslije Prvog svjetskog rata. Od tada se politika države počela okretati zapadu, tako da je Turska danas članica mnogih zapadnih organizacija kao što su Vijeće Europe, NATO, OECD i OSCE. Turska je 2005. počela pregovore za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno država održava i pojačava svoje političke i gospodarske odnose s istočnjačkim zemljama.

Istanbul, na hrvatskom se još naziva ili se nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za Europski glavni grad kulture za 2010. godinu, zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj. Nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta - zapadni dio nalazi se u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2, dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Važne napomene

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Prijava za e-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr

Ukoliko se odlučite za izradu vize preko agencije, dostavit ćemo vam potreban formular kojeg ste dužni ispuniti i dostaviti kako bi posredovali u izradi vize, dok će vam viza biti uručena na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

Od 5.1.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani ili veleposlanstvu zemlje u koju putuju.

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za iste izvrši odgovarajuća doplata
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »