Europska putovanja autobusom

Sicilija 8 dana PREMIUM

Sicilija 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Sicilija 8 dana PREMIUM

Sicilija 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Sicilija 8 dana PREMIUM

Sicilija 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Sicilija 8 dana PREMIUM

Sicilija 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

Sicilija 8 dana PREMIUM

Sicilija 8 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

već od 3078 kn

Najveći otok u Sredozemnom moru naseljen je prije gotovo 12 tisuća godina. U prošlosti poznata kao trgovačko središte te zona interesa Grčke, danas je poznata po mafiji te njenom utjecaju na život stanovnika Sicilije „Šarmantna Sicilija ima ponudu koju naprosto nije moguće odbiti“ ovo je slavni citat mafijaškog kuma iz sela Corleone. Na privlačnim obalama najvećeg mediteranskog otoka, u burnoj su se prošlosti iskrcali brojni sredozemni narodi i dodali svoj trag u kulturno blago Sicilije. Sicilijanci su inače oduvijek imali ponosan karakter, a prema „mamma Italia“ nisu osjećali povjerenje. Cijelom regijom još uvijek dominira aktivni vulkan Etna, a od topline domaćina i prirodnih ljepota, jednostavno će vam zastati dah!

 • pomno odabrani kvalitetni hoteli 3* u Rimu, Cataniji i Riminiju
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 3 RATE na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja

Zagreb - Ferrara - RIM

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari dio grada opasan s 9 km zidina nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske kulturne baštine. Šetnja gradskim središtem: dvorac Estense, izgrađen u 14. stoljeću koja je pripadala vladajućoj obitelji Este kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda – katedrala sv. Juraja – židovska četvrt – Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu suvenira. Nastavak putovanja prema Rimu. Po dolasku smještaj u hotel. Navečer predlažemo fakultativni odlazak na večeru u jednu od brojnih tratorija. Noćenje.

RIM

Doručak. Odlazak u razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča (gradskim prijevozom i pješice) – vođenje je uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način (doplata za slušalice): Bazilika Santa Maria Maggiore, jedna od najljepših i najbogatije ukrašenih crkvi s najvišim zvonikom (75m) koji ima čak pet zvona – Bazilika svetog Petra u okovima, najpoznatija po Michelangelovoj skulpturi Mojsija – Koloseum, najveći rimski amfiteatar na svijetu uvršten na popis sedam novih svjetskih čuda – Konstantinov slavoluk, najveći očuvani slavoluk u Rimu – rimski Forum, trg u samom središtu antičkoga dijela grada oko kojeg se odvijao gradski život, mjesto gdje se nalaze ostaci hramova, trijumfalnih lukova, bazilika i put Svete ceste kojom su prolazile vjerske i vojne procesije na putu za Kapitol – kapitolski brežuljak, nekadašnja rimska akropola – Trg Venecija s spomenikom „Oltar domovine“, posvećen prvom talijanskom kralju Vittoriju Emanueleu II. – Panteon, rimski hram „svih bogova“ – Trg Navona (Piazza Navona) kojim dominiraju tri fontane i veliki obelisk. Kraće vrijeme za odmor i odlazak do Vatikana, najmanje države na svijetu i crkvenog središta Rimokatoličke Crkve koja ima svoju policiju, najstariju vojsku, banku i poglavara. Na prostoru manjem od pola kvadratnog km nalazi se: Trg svetog Petra, jedan od najljepših europskih, pa i svjetskih trgova na kojem se nalazi najveći egipatski obelisk u Rimu i dvije fontane – Bazilika svetog Petra, najsvetije mjesta kršćanskog svijeta sagrađena u 16. stoljeću iznad groba svetog Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. Preporučamo  posjet kupoli Bazilike do koje se može doći do polovine puta liftom, a onda stepenicama, pogled s vrha je veličanstven – Vatikanski muzeji, kompleks muzejskih prostora koji se ubrajaju među najvrijednije muzeje svijeta – Narodni trg (Piazza Del Popolo), glavni gradski trg u Rimu – Španjolske stepenice na trgu Piazza di Spagna – Fontana di Trevi, najveća barokna fontana u Rimu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer predlažemo fakultativni odlazak na večeru u centru Rima. Noćenje.

RIM - POMPEJI - CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Pompejima uz povremene odmore tijekom puta. Starorimski grad Pompeji je smješten podno planine Vezuv koji je u ljeto 79. pr. Kr. preko noći nestao u razornoj erupciji vulkana i u tom procesu uništavanja grad je bio zatrpan naslagama pepela 1.600 godina zbog kojeg je velikim dijelom ostao sačuvan, kao u vremenskoj kapsuli i zatvoren do sredine 18. stoljeća, kada je slučajno otkriven. Pompeji su danas jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta svijeta koje pruža neprocjenjiv uvid u svakodnevni život, kulturu i običaje žitelja rimskog carstva. Razgled lokaliteta (ulaznica uz doplatu): Apolonov hram – Jupiterov hram – Forumske terme – Faunovu vilu – pekarnice, javnu kuću, tržnicu i sve ostalo što je imao jedan antički lučki grad. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nastavak vožnje do luke i ukrcaj na trajekt. Prelazak na Siciliju preko Messinskog tjesnaca (vožnja 30–tak min). Iskrcaj s trajekta i nastavak putovanja autobusom uz obalu do hotela. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

CATANIA - SIRACUSA - CATANIA

Doručak. Catania je drugi po veličini grad na Siciliji, a kako se nalazi ispod Etne, više puta je uništena i ponovo obnovljena u baroknom stilu tamnim bojama (kažu da je i lava korištena za izgradnju grada), pa je nazivaju i ‘tamnom kćerkom Etne’. Odlazak u šetnju gradom: avenija Via Etnea, prepuna dućana i kafića – trg Duomo na kojem se nalazi: katedrala sv. Agate (zaštitnice grada), Slonova fontana od crne lave koji podupire mali egipatski obelisk (Fontana dell'Elefante), kao i Palača slonova u kojoj je Gradska vijećnica. Naime dok su Catanijom nekoć vladali Arapi, ovaj grad su nazivali „Gradom slona“, a slon je predstavljao amajliju koji je štitio grad od neprijatelja i bolesti – palača Biscari – antičko kazalište i Odeon iz 2. st.p.n.e. – dvorac Ursino iz 13. st. u kojem je Gradski muzej – benediktinski samostan, jedan od najvećih u Europi – crkve San Nicoló, izgrađena na mjestu grčke akropole  – avenija Via Crociferi – rimsko kazalište – monumentalna vrata Porta Garibaldi ... Kraće slobodno vrijeme i fakultativni odlazak prema Siracusi, nekada najvažnije grčke kolonije. Povijesni centar grada smješten je na otoku Ortigia i mostom je povezan s kopnom te uvršten je na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Obilazak arheološkog parka Neapolis iz antičkog doba (uključena ulaznica): grčki amfiteatar – rimski amfiteatar – oltar Hierona II – kamenolom i špilje koje su Grci i Rimljani koristili kao tamnice; najpoznatija je Dionizovo uho. Prije odlaska do otoka, posjet bazilici Gospe od Suza koja je izgrađena u znak sjećanja na čudo iz 1953. god. kada je proplakao gipsani reljef lika djevice Marije i danas je jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu. Kraća vožnja autobusom do Ortigia i šetnja slikovitim gradom: Apolonov hram – trg Piazza Archimede s fontanom Diane, božice lova – palača Vermexio u kojoj je Gradska vijećnica – trg Duomo s katedralom Santa Maria delle Colonne – crkva Santa Lucia alla Badia, u kojoj se nalazi slika Caravaggia "Pokop svete Lucije" – fontanu Arethusa koja tvori bazen u kojem raste jedini prirodni papirus u Europi i na najjužnijem rubu otoka Ortigia nalazi se utvrda Maniace je kroz povijest imala različite svrhe. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu kojeg je Ciceron opisao kao „najveći i najljepši od svih grčkih gradova na jugoistočnoj obali Sicilije“. Povratak u hotel. Noćenje.

CATANIA - ETNA i TAORMINA - CATANIA

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet Etna i Taormina. Etna je najviši aktivni vulkan u Europi (3345 m), danas jedan od najaktivnijih na svijetu, a oblak dima koji obavija njezin vrh je stalni podsjetnik da konstantno tinja. Etna je vječna pozadina bilo koje panorame ovog dijela Sicilije, koju je 2013. g. UNESCO upisao na popis svjetske baštine. Vožnja autobusom kroz crni krajolik kojim je nekada prolazila užarena lava do 1910 m n/m gdje se nalazi turistička atrakcija Silvestarski krateri. Slobodno vrijeme za istraživanje krajolika ili individualno odlazak gondolom do druge razine na 2500 m n/m ili shuttle busovima do treće razine od 2920 m n/m gdje je krajolik više nalik na crni mjesec nego bilo što na zemlji. Napomena: izlet se odvija u skladu s vremenskim uvjetima i vulkanskim aktivnostima, razgled traje oko 2,5-3 sata. Nastavljamo prema slikovitoj Taormini, smještenoj na padinama brda Monte Tauro s pogledom na Jonsko more. Po dolasku šetnja malim centrom grada: pješačka ulica Corso Umberto s gradskim vratima Porta Messina i Porta Catania – trg Vittorio Emanuele s palačom Corvaja iz 14. st. s arapskim utjecajima – antičko kazalište Odeon iz 2. st. p.n.e. – grčki amfiteatar Teatro Greco, glavna je znamenitost Taormine i ujedno i najspektakularnije kazalište na svijetu s pogledom na čitav grad i more (uključena ulaznica). Započeli su ga graditi Grci u 3. st. p.n.e., a kasnije pregradili Rimljani, s promjerom od 120 metara, ovo je kazalište drugo po veličini te vrste na Siciliji (nakon onog u Siracusi); često se koristi za operne i kazališne predstave te za koncerte – rustikalni park Duca di Cesaro – glavni gradski trg  Piazza IX. Aprile s  prekrasnom gotičkom crkvom Sv. Augustina i vidikovcem – gradska vijećnica – Piazza del Duomo s katedralom San Nicola iz 13. st. – palača Duca di Santo Stéfano, remek-djelo gotičkog stila ...  Slobodno vrijeme za uživanje u lokalnim specijalitetima, kupovinu suvenira ... Taormina je gradić za uživanje, šetnju promenadom iznad mora ili aperitiv na panoramskim terasama ... imat ćete dovoljno vremena za doživjeti ovaj prekrasan gradić u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel. Noćenje.

CATANIA - PALERMO i CEFALU - CATANIA

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet Palermo i Cefalu. Palermo je glavni grad Sicilije, smješten na obali Tirenskog mora. Po dolasku u Palermo slijedi panoramsko razgledanje grada: arapsko–normanska katedrala – trg Piazza della Vitoria – trg Piazza del Parlamento i Normanska palača, u kojoj je danas sjedište parlamenta Sicilije – palača Cappella Palatina, bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača – Corso Vittorio Emanuele prepun je suvenirnica i kafića – raskrižje Quattro Canti (četiri kuta) odnosno trg Piazza Vigliena koja dijeli povijesni centar Palerma u 4 dijela – trg Piazza Pretoria s monumentalnom fontanom koja prikazuje 12 olimpskih bogova, različite mitološke figure i životinje te četiri rijeke, a kako su kipovi na fontani goli, stanovnicima ga zovu „trg srama“ – Gradska vijećnica – crkva Martoran – trg Piazza Marina, trg mračne povijesti na kojem su se nekad davno izvršavala javna mučenja i pogubljenja – tržnica La Vucciria koja doslovno znači ‘kaos’ savršeno opisuje prirodu jedne od glavnih tržnica na otvorenom u Palermu – trg Piazza San Domenico s bazilikom – trg Piazza Giussepe Verdi s zgradom opere Teatro Massimo, treća najveća opera u Europi i najveća u Italiji – Via Maqueda, pješačka i trgovačka ulice... Nakon razgledanja slobodno vrijeme za predah uz Aperol Spritz ili ručak ... ne zaboravite da je Sicilija egzotična prijestolnica Europe kada je u pitanju hrana. Nastavljamo do obližnjeg Cefala, jednog od najljepših povijesnih gradića Sicilije smještenog ispod velike stijene formirajući tako jedan od poznatih sicilijanskih fotografskih motiva. Stijena izgleda kao kruna iznad grada i upravo je grčka riječ za krunu korijen njegova imena. Šetnja nekadašnjim tradicionalno ribarskim gradićem čiji je biser romanička katedrala koja je pod zaštitom Unesca i poznata po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Na poluotoku su vidljivi ostaci saracenskog dvorca, a gradske znamenitosti uključuju i Osterio Magno, rezidenciju Rogera II, srednjevjekovne palače i stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Slobodno vrijeme za uživanje u gradiću koje je uvršten na listu najljepših mjesta Italije. Predlažemo da kušate "arancine" – tradicionalni specijalitet koji je ime dobio prema narančama na koje nalikuje, a zapravo je riječ o kuglicama od riže punjenim raznim dodacima i prženim u ulju… zaštitni su znak Sicilije. Povratak u hotel. Noćenje.

CATANIA - RIMINI

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do trajekta. Ukrcavanje na trajekt i prelazak na kopno (vožnja 30–tak min). Iskrcavanje u Villa San Giovanni i nastavak putovanja prema Riminiju. Dolazak u Rimini, jedno od najpoznatijih talijanskih ljetovališta koje se odlikuje ugodnom klimom i 15 km dugačkom pješčanom plažom, s preko 1000 hotela i 250 uređenih plaža. Odlazak do hotela, smještaj i nakon kraćeg odmora odlazak u razgled Riminija, bivšeg Ariminum-a, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu iz 27. godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena.. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, mnoštvom restorana i kafića ... idealno mjesto za uživanje. Noćenje.

RIMINI - SAN MARINO - Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Nakon doručka odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi, nakon Vatikana i Monaka (zauzima oko 62 km2). Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak i shopping u tax free zoni. Nastavljamo vožnju prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

NOVO u ponudi ICT Putovanja → cijenu putovanja birate sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENE PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Datum putovanja 2022

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

01.10. – 08.10.

3.078 kn

3.205 kn

3.322 kn

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

 • u slijedećem koraku kod svakog pojedinog termina putovanja, klikom na "rezerviraj", otvorit će se sve dostupne cijene u tom trenutku

Termini i cijene putovanja

8 dana / 7 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 8 dana / 7 noćenja
 • hotel 3*, doručak
01.10.2022. - 08.10.2022.
Garantiran polazak
cijena po osobi
3078 kn

Popusti i doplate

 • boravišne pristojbe u iznosu: Rim 4-6 eur po osobi po noćenju, Catania 1-2 eur po osobi po noćenju i Rimini 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta – u završnom pismu biti će naveden točan iznos boravišne pristojbe)
 • večere u Rimu 22 eur (prvog i drugog dana) – meni u 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • audio slušalice za razgled Rima 4 eur (obavezna doplata na licu mjesta)
 • u Rimu se razgled obavlja pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro – pojedinačna vožnja 1,50 eur, dnevna karta 7 eur
 • ulaznica za individualan obilazak Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele (informativna cijena podložna promjeni): odrasla osoba 17 eur + audioguide 7 eur / djeca (6-18) i studenti do 25 godina (s važećom studentskom iskaznicom) 8 eur / djeca do 6 godina besplatno – ulaznice se kupuju online, ulaz je u točno određeno vrijeme, te ovise o raspoloživim terminima (agencija ne garantira raspoloživost ulaznica). Detaljne informacije možete naći na stranici: www.museivaticani.va
 • ulaznica i rezervacija termina za razgled Pompeja 25 eur (uključeno: ulaznica, razgled lokaliteta s lokalnim vodičem na engleskom jeziku, kao i sve pristojbe za ulazak u lokalitet)
 • cjelodnevni izlet Etna i Taormina 55 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu za grčko-rimsko kazalište Taormina, razglede prema programu uz audio slušalice, kao i sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • poludnevni izlet Siracusa 20 eur  (izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu za arheološki park Neapolis, razgled lokaliteta i Siracuse prema programu uz audio slušalice, kao i sve pristojbe za ulaz u gradove)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 1.123 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.592 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)
 • popust: djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

ITALIJA – dobro je znati

Italija se prostire na oko 301 tisuću četvornih kilometara na jugu Europe, ima prepoznatljivi oblik čizme, a uključuje i dva velika otoka u Sredozemnom moru – Siciliju i Sardiniju. Graniči s Francuskom i Švicarskom na sjeverozapadu, s Austrijom na sjeveru, sa Slovenijom na sjeveroistoku, dok je od Hrvatske dijeli Jadransko more. Na njenom teritoriju nalaze i dvije neovisne države – San Marino i Vatikan – koje su potpuno okružene talijanskim državnim područjem. U geografskom smislu Italija se većim dijelom smjestila na Apeninskom poluotoku, čijom se duljinom proteže gorski lanac Apenini, a koji se na sjeverozapadu spaja s Alpama. Ovaj je prostor poznat i po vulkanima: ugaslom Vezuvu kod Napulja, aktivnoj Etni na Siciliji i obližnjem Stromboliju. U Italiji živi oko 58 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Talijani, glavni grad Rim smjestio se u središnjoj Italiji, ali se praktično prostire do obale Tirenskog mora. U Italiji se rado posjećuje i grad mode – Milano, Verona i Venecija, regija Toskana, te brojna skijališta u Alpama tijekom zimskim mjeseci.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • putnici su dužni informirati se o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU (https://reopen.europa.eu/hr/). Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Isto tako, putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044)

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 25 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »