Europska putovanja autobusom

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

Sarajevo i Mostar 4 dana

već od 990 kn

Znate li zašto Sarajevo u žargonu zovu „europskim Jeruzalemom“? U krugu od 100 m nalaze se džamija, katedrala, pravoslavna crkva i židovska sinagoga.

Samo ime grada, nastalo je od turskih riječi “saraj” - dvor i “ovasi” - polje, što otkriva kako su ga zapravo osnovale Osmanlije. Riječ Baščaršija (pješački centar grada) potiče od riječi "baš", koja na turskom znači "glavna", tako da Baščaršija znači glavna čaršija. Za Sahat kulu, jednu od znamenitosti grada, pretpostavlja se da je jedini sat na svijetu koji pokazuje vrijeme po lunarnom kalendaru. Sarajevo je bilo prvi grad u Europi, a drugi u svijetu, s cjelodnevnom tramvajskom linijom kroz grad. Sa sjetom se sjećamo 1984. godine kad je grad ugostio 14. Zimske olimpijske igre.

Dobrodošli, jer Sarajevo je gdje je uvijek bilo.

Program putovanja

ZAGREB - JAJCE - TRAVNIK - SARAJEVO

Polazak autobusom iz Zagreba u 7:00 sati. Vožnja autoputom do Okučana. Prelazak granice i nastavak vožnje preko Banja Luke, slikovitim kanjonom rijeke Vrbas do Jajca, grada kamena, svjetlosti i vode. Kraljevskog grada, grada muzeja na otvorenom, izgrađenog na obalama rijeke Plive i Vrbasa. Zaštitni znak grada je veličanstveni 17 m visok vodopad na mjestu gdje se rijeka Pliva preko sadrenih barijera spušta do rijeke Vrbasa. Razgled starog grada, šetnja do slapova te nastavak putovanja Lašvanskom dolinom do Travnika „grad s tisuću vrela“, otomanski gradić čija arhitektura u svojoj punoj originalnosti daje gradu poseban šarm. Poznat je i po piscu nobelovcu Ivi Andriću, čija se stalna izložbena postavka o životu i književnom djelu može vidjeti u Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića. Zaustavljanje na Plavoj vodi, gdje su se od pamtivjeka zaustavljali putnici namjernici te se okrepljivali hladnom, kristalno čistom vodom. Nakon stanke uz Lutvinu kahvu te eventualno porciju ćevapa, nastavak putovanja prema Sarajevu. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

SARAJEVO - TUNEL SPASA - VRELO BOSNE - SARAJEVO

Doručak te odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Gradska vijećnica, Inat kuća, Sebilj trg gdje se nalazi fontana posebnog oblika izgrađena 1891. godine, Baščaršija - središte grada građeno po uzoru na arapske sukove gdje se nalaze brojne zanatske radionice i trgovine, Gazi-Husrefbegova džamija iz 1530. godine, Latinska ćuprija (Principov most) - mjesto atentata na austrougarskog prijestolonasljednika Ferdinanda, Begov bezistan, katolička katedrala izgrađena 1889. godine, stara pravoslavna katedrala na Varoši, Careva džamija, Sarajevska pivara gdje možete ručati. Odlazak do Tunela spasa iskopanog za vrijeme opsade grada, najstrože čuvanoj tajni pomoću kojeg su u Sarajevo stizali hrana, oružje i druge potrepštine. Nastavak do Vrela Bosne (u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta), popularno gradsko izletište, gdje rijeka Bosna u mnogobrojnim izvorima izlazi ispod planine Igman. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

SARAJEVO - MOSTAR - SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka odlazak do Mostara (fakultativni izlet) najvećeg hercegovačkog grada. Ime je dobio po čuvarima mostova na obalama rijeke Neretve i smatra se najljepšim gradom BiH. Razgled slikovitog Starog grada uz pratnju lokalnog vodiča koji je 2005. godine uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine te elegantnog Starog mosta kojeg su otomanski vladari sagradili u 16. st., najslavnijeg i najupečatljivijeg simbola grada. Ovaj kameni luk, ponovno izgrađen po završetku rata te je simbol pomirbe i suživota različitih kulturnih, etničkih i vjerskih zajednica. Povratak u Sarajevo. Noćenje.

SARAJEVO - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo da prošećete Baščaršijom, uživajte u „fildžanu turske kafe“, baklavama i kupovini suvenira - tradicionalnog pokućstva, srebrnog i zlatnog nakita. Oko 13 sati polazak prema Zagrebu. Vožnja uz Zenicu, Maglaj i Doboj prema Slavonskom brodu i dalje autocestom do Zagreba. Očekivano vrijeme dolaska u večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3*, polupansion

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3*, polupansion
01.08.2020. - 04.08.2020.
cijena po osobi
990 kn
24.09.2020. - 27.09.2020.
cijena po osobi
990 kn
22.10.2020. - 25.10.2020.
cijena po osobi
990 kn

Popusti i doplate

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 190 kn
 • nema popusta na trokrevetnu sobu

Fakultativni izlet (minimum 20 prijavljenih):

 • Mostar 190 kn

Informativne cijene ulaznica po osobi:

 • Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića, Travnik 2 KM
 • Muzej ˝Sarajevo 1878-1918˝ (Muzej Sarajevskog atentata) 2 KM
 • Zemaljski muzej, Sarajevo 6 KM
 • Gazi-Husrefbegova džamija, Sarajevo 2 KM
 • Sarajevska pivara (ulaznica 5 KM, ulaznica + ručak 25 KM)
 • Tunel spasa, Sarajevo:10 KM

Korisne informacije

BOSNA I HERCEGOVINA – dobro je znati

Bosna i Hercegovina prostire se na oko 51 tisuću četvornih kilometara na jugoistoku Europe. Graniči s Hrvatskom na sjeveru, sjeverozapadu i jugu, te sa Srbijom i Crnom Gorom na istoku, dok u Neumu ima izlaz na Jadransko more. Najveći dio teritorija na zapadnom Balkanu čine planine i visoki krš, koji su pokriveni pašnjacima i šumama. U geopolitičkom smislu dijeli se na Federaciju BIH, Republiku Srpsku i distrikt Brčko. U zemlji živi oko 4 milijuna stanovnika, od čega ima najviše Bošnjaka (48 posto), Srba (37 posto) i Hrvata (14 posto). Zemlja je to koja se gospodarski i emotivno i dalje oporavlja od rata. Glavni i najveći grad - Sarajevo, smjestio se na rijeci Miljacki u istočnom dijelu sarajevsko-zeničke kotline. Važno je kulturno, gospodarsko i industrijsko središte zemlje. Valuta: konvertibilna marka (1 euro = cca. 1,95 KM).

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »