Europska putovanja autobusom

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

Salzburg i austrijska jezera 2 dana

već od 690 kn

Glazba, kultura, slastice i priroda - sve to na dvodnevnome putovanju u Salzburg i Austrijska jezera. Prošećite Mozartovim gradom i udahnite njegovu baroknu atmosferu uz vrećicu originalnih Mozart kuglica iz čokoladarnice Fürst koja ih je i izumila.

Drugi dan svoje austrijsko iskustvo zaokružite pogledom na neponovljiva austrijska ledenjačka jezera: St. Gilgen, St. Wolfgang i Hallstatt te predivne istoimene gradiće srasle uz jezera. Po jednome od njih, Hallstattu, ime je dobila i najpoznatija keltska kultura u Europi. Provjerite s nama zašto je posebna.

Program putovanja

Zagreb - SALZBURG

Polazak iz Zagreba u 5:30 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Salzburgu uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija - katedrala Salzburger Dom na istoimenom trgu s baroknom fontanom - samostan sv. Petra - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - park Mirabell. Slobodno vrijeme za uživanje u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama, kupovinu suvenira, kušanju originalnih Mozart kuglica (jednog od najprodavanijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću..., ili otići uspinjačom 120m iznad grada na Hohensalzburg - stari grad Salzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

SALZBURG - ST. GILGEN - ST.WOLFGANG - HALLSTATT - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i ugodna vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee dolazimo do prvog idiličnog mjesta na jezeru - St. Gilgen, mjestu gdje je Mozart volio provoditi svoj odmor. Šetnja uz jezero do stare jezgre St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom sv. Egidija, glavnim trgom s vijećnicom i fontanom. Vrijeme za kavu ili kolače u nekoj od izvrsnih slastičarnica. Nastavljamo prema drugom mjestu na jezeru - St.Wolfgang, koje je tijekom cijele godine iznimno posjećen i poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike do austrijske romantične ceste prema jezeru Hallstatt. Dolazimo do istoimenog mjesta Hallstatta, najzanimljivijeg i najposjećenijeg mjesta u ovom jezerskom području s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

2 dana / 1 noćenje - hotel/pansion 3*, doručak

 • 2 dana / 1 noćenje
 • hotel/pansion 3*, doručak
20.10.2018. - 21.10.2018.
first minute cijena
redovna cijena
690 kn
750 kn

Popusti i doplate

 • boravišnu pristojbu cca. 1,50 – 2,50 eur po osobi - obavezna doplata na licu mjesta
 • doplata za jednokrevetnu sobu 290 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijena ulaznica je informativnog karaktera, te može biti podložna promjenama): Mozartova rodna kuća 10 eur, dvorac Hohensalzburg (uključuje prijevoz gradskom uspinjačom i ulaznica za dvorac) odrasla osoba 12 eur / djeca (6-14 godina) 6,80 eur

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put. Preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja - to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (nije obavezna - ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • kvaliteta hotela - na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »