Europska putovanja autobusom

Rimini ljetovanje 8 dana

Rimini ljetovanje 8 dana

GARANTIRANI POLASCI

Rimini ljetovanje 8 dana

Rimini ljetovanje 8 dana

GARANTIRANI POLASCI

Rimini ljetovanje 8 dana

Rimini ljetovanje 8 dana

GARANTIRANI POLASCI

Rimini ljetovanje 8 dana

Rimini ljetovanje 8 dana

GARANTIRANI POLASCI

Rimini ljetovanje 8 dana

Rimini ljetovanje 8 dana

GARANTIRANI POLASCI

već od 2190 kn

Svi znamo da je hrvatska obala najljepša na svijetu, ali ima Jadran i svoju talijansku obalu koja, moramo priznati, nije za baciti.

Upravo se na toj obali smjestio centar ljetnog turizma srednje Italije – Rimini. Ovaj je antički grad jedno od najbolje opremljenih ljetovališta na svijetu! – suncobrani i ležaljke, tuševi, barovi, odbojka na pijesku, mali nogomet, skuteri... sve vam to nudi 15 kilometara dugačka pješčana plaža, uz koju se smjestilo i preko 1000 hotela, preko 250 uređenih kupališta i nebrojeni tematski zabavni parkovi.

U osam dana odmorite se uz topli pijesak i osvježavajuće more, a mi smo se potrudili ponuditi vam i priliku za aktivni odmor uz posjet obližnjoj državici San Marinu, gradovima Modeni, Parmi i Ferrari, zabavnome parku Mirabilandiji  te akvariju Cattolici.

Program putovanja

Zagreb - RIMINI

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Rimini. Odlazak prema hotelu i smještaj. Nakon kraćeg odmora večera i odlazak u šetnju gradom s voditeljem putovanja te prvo upoznavanje živahnog središta Riminija, bivšeg Ariminuma, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni talijanski grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, dugačkim plažama, mnoštvom restorana i kafića ... idealno mjesto za odmor. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI

Doručak. Prije nego što se prepustimo čarima plaže i mora, upoznavanje Riminija počinjemo od povijesnog centra grada - Centro Historico. Sam centar grada je većim dijelom pješačka zona koja povezuje antičke rimske spomenike i renesansne dvorce. Da bismo upoznali antički Rimini, šetnju ćemo početi od Augustovog slavoluka, jednog od najstarijih svoje vrste u Italiji podignutog 27. godine p.n.e. Desetak minuta šetnje glavnom ulicom Corso D'Agusto, dovodi nas do prelijepog centralnog trga Piazza Tre Martiri i obližnjeg Piazza Cavour, u okolini trga se nalaze skupi butici, kao i puno kafića i restorana. Inače, jeftinije je ručati ili kupiti suvenir pokraj obale nego na trgu Cavour. U neposrednoj blizini je katedrala Tempio Malatestiano iz 14. stoljeća u kojoj se nalaze sarkofazi lokalnog vladara Sigismonda Malateste i njegove supruge. Dvorac moćne dinastije Malatesta smješten je na ivici centra grada - Sismondo, danas služi kao izložbeni prostor. Šetnja starim gradom završava se na Tiberijevom mostu preko rijeke Marecchije, jednom od najvećih očuvanih rimskih mostova, čiju je gradnju započeo Imperator August, a završio Imperator Tiberije 21. n.e. Ovaj most, koji je i danas u funkciji gradskog prometa, jedinstven je po svom dizajnu i konstrukciji (ima pet polukružnih lukova, a građen je od istarskog kamena). Slobodno vrijeme. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI - SAN MARINO s degustacijom vina, fakultativni izlet

Doručak. Predlažemo izlet u SAN MARINO (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak ili uživanje u kupovini u tax free zoni. Prilikom povratka do hotela posjet jednoj obiteljskoj vinariji (ne vinogradima i vinskom podrumu već mjestu gdje se zaista proizvodi vino), slijedi degustacija 4 vrste vina te ih vrlo povoljno možete i kupiti. Povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI - AKVARIJ CATTOLICA, fakultativni izlet

Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje na plažama Rimini rivijere. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet i obilazak Akvarija Cattolica (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), najvećeg akvarija na Jadranu s 2.500.000 litara morske vode, i više od 3000 primjeraka preko 400 različitih vrsta riba. Ovo je čarobno mjesto koje uključuje i 4 fantastična unutarnja akvarija, idealno mjesto za posjetiti tijekom vrućih, sunčanih dana. U bogatoj i raznolikoj ponudi akvarija uživati će i odrasli i djeca … kao na kraju iskustvo “licem u lice s morskim psima” posjetiteljima se nudi ekskluzivnu mogućnost sigurnog ronjenja s morskim psima u akvariju. Povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI - zabavni park MIRABILANDIJA, fakultativni izlet

Doručak. Predlažemo izlet u MIRABILANDIJU (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), koja se nalazi 40 km sjevernije od Riminija i najveći je zabavni park na talijanskoj jadranskoj obali. Ima 37 atrakcija u šest tematskih cjelina i godišnji preko milijun i pol posjetitelja, te ponosno nosi ime vodećeg europskog zabavnog parka. Na velikoj površini od 700.000 četvornih metara isprepliću se priroda i najmodernija tehnologija. Mirabilandija nudi zabavu i opuštanje gdje će se djeca, ali i odrasli podjednako zabaviti i gdje ćete bez problema provesti cijeli dan, a da to ni ne osjetite. Najveće atrakcije su: Zemlja mašte - Santa Fe' Express - Ottoland - Mini rapide - Monosaurus - Obiteljska avantura - Leprotto express - Leteći Artur - Niagara - Mirabilandia Express - Explorer - Rio Bravo - Mongolfiere - Plava rijeka - Ispeed - Otkriće - Columbia - Katun - Nissan Grand Prix - Autoplash - Delirium i Las Vegas te još mnogo toga. Pored svih atrakcija možete uživati i u 20-tak restorana i kafića sa širokom ponudom za apsolutno svakoga, znači koliko za djecu toliko i za odrasle. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI - MODENA i PARMA, fakultativni izlet

Doručak. Predlažemo izlet u MODENU I PARMU (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Modena je treći najveći grad regije Emila Romagna. Poznata po proizvodnji “Aceto Balsamico”, Modena je čuvena i po tome što je rodno mjesto poznatog talijanskog tenora Luciana Pavarottija, ali i Enza Ferrarija, čiji su domovi pretvoreni u muzeje. Po dolasku razgled gradske jezgre: Duomo (upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine, gdje se možete popeti i na 87 m visok zvonik te uživati u pogledu na grad) - Torre della Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bologne Piazze Grande - Vijećnica - Duždeva palača u kojoj se danas nalaze muzeji …. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema obližnjoj Parmi, kulinarskoj prijestolnici Italije poznatoj po specijalitetima kao što su pršut (Prosciutto di Parma), sir parmezan (Parmigiano), salama Culatello di Zibello, tjestenina Barilla ... Po dolasku razgled grada: Piazza dela Pilota - katedrala - Piazza Garibaldi. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupnju suvenira, ručak ili možda za degustaciju finih proizvoda koje možete kušati samo u Parmi. U poslijepodnevnim satima povratak u Rimini. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI

Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje na plažama Rimini rivijere. Preporučujemo obilazak talijanskog "Minimundusa" odnosno tematskog parka "Italija u minijaturi", jer ako volite putovanja i povijesne znamenitosti, onda je ova priča kao stvorena za vas jer vjerovali ili ne, u samo 3-4 sata možete obići i razgledati rimski koloseum, toranj u Pisi ili pak čitavu Veneciju. U parku možete uživati u razgledavanju 275 zapanjujućih reprodukcija arhitektonskih bisera, osobito iz Italije, kao i drugih dijelova Europe umanjenih 25 do 50 puta. Park godišnje posjeti oko pola milijuna turista a prostire se na 85 km2, posebna atrakcija je Venecija u omjeru 1:5 koja se, osim veličinom, gotovo i ne razlikuje od originalne. Predah možete napraviti u nekom od šarmantnih kafića i restorana, a u suvenirnici kupiti nešto za poklon ili uspomenu. Večera (doplata). Noćenje.

RIMINI - FERRARA - Zagreb

Doručak. Nakon odjava iz hotela vožnja prema Ferrari - jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Bila je važno središte talijanske renesanse pa je stari dio grada upisan na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je opasan s 9 kilometara zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem uz katedralu sv. Juraja, židovsku četvrt i najimpresivniju tamošnju građevinu - dvorac Castello Estense koji je pripadao njihovoj vladajućoj obitelji Este, a izgrađen je u 14. stoljeću kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara ima i svoje sveučilište s botaničkim vrtom među čijim je polaznicima bio i Nikola Kopernik. Tijekom šetnje ćemo uživati u pogledu na veliki broj renesansnih palača s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta, a u njoj se nalazi Nacionalna galerija s velikom kolekcijom slika ferrarske škole. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

8 dana / 7 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 8 dana / 7 noćenja
 • hotel 3*, doručak
13.07.2019. - 20.07.2019.
Garantiran polazak
AKCIJSKA CIJENA
redovna cijena
2190 kn
2390 kn
20.07.2019. - 27.07.2019.
Garantiran polazak
AKCIJSKA CIJENA
redovna cijena
2190 kn
2390 kn

Popusti i doplate

 • jedno dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 10%
 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • izlet u San Marino odrasla 15 eur odrasla osoba, djeca od 2 do 12 godina 10 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled San Marina i degustaciju vina)
 • izlet u Akvarij Cattolica 10 eur + ulaznica za akvarij prema važećem cjeniku (može biti podložna promjeni): odrasla osoba 21 eur, djeca visine od 100 cm do 140 cm 17 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz
 • izlet u zabavni park Mirabilandia 12 eur + ulaznica za park prema važećem cjeniku (može biti podložna promjeni): odrasla osoba 39,90 eur, djeca visine 100 cm - 140 cm 29,90 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, cjelodnevnu ulaznicu za park), moguća doplata za plažu u Mirabilandiju (informativna cijena iz 2018. godine 13 eur po osobi, djeca visine 100 cm - 140 cm 10 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz)
 • izlet u Modenu i Parmu 30 eur odrasla osoba, djeca od 2 do 12 godina 20 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled Modene i Parme)
 • doplata za 7 večera (minimum 20 putnika) 600 kn odrasla osoba, djeca od 2 do 12 godina 420 kn - uplata prilikom rezervacije putovanja (preporučamo)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 990 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 

 • za posebno sjedalo u autobusu:1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 900 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Informativne individualne cijene (mogu biti podložne promjeni):

 • ulaznica za Tematski park "Italija u minijaturi" 23 eur odrasla osoba, djeca visine od 100 cm do 140 cm 17 eur, djeca niža od 100 cm imaju besplatan ulaz

Korisne informacije

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Naglasci putovanja: San Marino – akvarij Cattolica – zabavni park Mirabilandia – Modena i Parma – Ferrara.

Predviđeni hotel za smještaj naših grupa je Hotel MOROLLI 3* www.gabrielhotelrimini.it

Hotel Morolli smješten je na mirnoj lokaciji Rimini rivijere, u predjelu Viserba di Rimini, na samo 50 metara od plaže i 3,5 km od centra Riminija (autobusna stanica je udaljena 100 m od hotela). Hotel je potpuno renoviran, opremljen svim udobnostima za kako bi vam omogućio da uživate tijekom boravka u Riminiju. Gostima su na raspolaganju besplatni bežični internet u cijelom objektu, renovirane prostrane sobe, terasa, restoran i elegantan bar. Sve sobe ima imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim programima i potpuno opremljenu modernu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. Veličina dvokrevetnih soba je oko 14 m², a trokrevetnih oko 16 m². U hotelu se poslužuje buffet doručak a za večeru restoran poslužuje tradicionalnu talijansku kuhinju (predjelo, glavnog jelo i desert). Hotel ima terasu gdje se gosti mogu opustiti i uživati na suncu.

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke, te Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za iste izvrši odgovarajuća doplata
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »