Europska putovanja autobusom

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

Balkanski krug 6 dana

već od 2095 kn

„Spoj nespojivog“. No, suprotnosti se privlače, a privlačan je i sâm Balkan. Iako je još uvijek spori gdje počinje, a gdje završava, sigurno je da ovdje u suživotu funkcioniraju tri religije, nekoliko planina i morskih obala, a o narodima i jezicima da i ne govorimo. Koliko je blizu, Balkan je i toliko daleko jer se češće odlučujemo putujući otkrivati udaljenije i zapadnije krajeve. No, Balkan ima bezbroj zanimljivosti za putnika namjernika. Otkrijte što sve skrivaju najatraktivniji gradovi BiH, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Srbije.

Program putovanja

Zagreb - Sarajevo

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb u 7:00. Vožnja preko Slavonskog Broda uz potrebne stanke do Sarajeva. Po dolasku razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: mostovi Sarajeva, Baščaršija, Begova džamija, Gazi Husrev-begova džamija, Careva džamija, Biblioteka, Katolička katedrala, Sinagoga, Latinska Ćuprija… Slobodno vrijeme u centru grada za obilazak Baščaršije, Ferhadijine, šetnju uz rijeku Miljacku i nezaobilazne sarajevske ćevape s domaćim jogurtom i bosansku kavu. Noćenje.

Sarajevo - Podgorica - Skadar - Drač

Nastavak putovanja preko Nikšića do Podgorice. Najveći i glavni grad Crne Gore, pretrpio je velika razaranja tijekom Drugog svjetskog rata, stoga je sačuvano malo spomenika prošlosti. Kraći razgled grada: hram Hristovog Vaskrsenja, most Millenium, spomenik Vladimiru Visotskom. Slobodno vrijeme do nastavka puta prema Albaniji. Vožnja uz Skadarsko jezero do Skadra. Grad je kroz povijest bio mjesto suživota triju religija, i danas se smatra centrom katolicizma Albanije. Slijedi upoznavanje grada: Tvrđava Rozafa, Olovna džamija, katolička katedrala sv. Stefana, spomenik Majci Terezi… Polazak prema Draču gdje je dolazak predviđen u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.

Drač - Tirana - Ohrid

Nakon doručka i odjave iz hotela kraći obilazak Drača. Jedan od najstarijih gradova Albanije, zbog svog položaja na Jadranskoj obali imao je veliku stratešku važnost kroz povijest. Nastavak vožnje prema Tirani. Po dolasku slijedi razgled glavnog grada Albanije autobusom i pješice: obilazak Skenderbegova trga, Nacionalne galerije, džamije, bunkera-spomenika komunizmu i dr. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta prema Ohridu. Po dolasku razgled Ohrida, koji je na popisu svjetske UNESCO baštine od 1980. godine: starogradske uske ulice, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea. Smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na zajedničku večeru u nacionalni restoran s glazbom uživo (doplata prilikom rezervacije). Noćenje.

Ohrid - Sv. Naum - fakultativni izlet Struga i Vevčani

Doručak. Zajednički odlazak autobusom do manastira sv. Naum. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno impresivne su freske koje prikazuju život i čuda Sv. Nauma a koje se nalaze iznad njegove grobnice. Po povratku slobodno vrijeme za uživanje uz jezero ili fakultativni odlazak na jednosatno krstarenje brodom po Ohridskom jezeru (doplata na licu mjesta). U popodnevnim satima po želji, fakultativni izlet prema Strugi koja se nalazi na obali Ohridskog jezera. Kraći razgled rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Slijedi vožnja prema obližnjim Vevčanima i njihovim izvorima - jednom od najpoznatijih prirodnih fenomena u Makedoniji. Glavni izvor smješten je u otvoru spilje, a desetak metara niže nalazi se 7 manjih izvora koji su podzemno spojeni s glavnim izvorom. Ujedinjeni, izvori čine Vevčansku rijeku duljine 6 km. S izvora voda teče kroz selo, dvorišta kuća te se u prošlosti koristila za mlinove koji su danas turističke atrakcije. Povratak u Ohrid, noćenje.

Ohrid - Skoplje - Niš - Beograd

Raniji doručak i polazak prema Skopju. Po dolasku slijedi razgled grada: stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam - jedan od najznačajnijih hamama iz 15. st., crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, stara skopska čaršija, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II… Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Niša. Kratak razgled grada: Niška tvrđava, Bubanj (spomen park na stratištu strijeljanim građanima u Drugom svjetskom ratu), Spomenik osloboditelja Niša, Kazandžijsko sokače (stari urbani dio grada u današnjoj Kopitarevoj ulici)… Nastavak putovanja prema Beogradu, s dolaskom u večernjim satima. Smještaj u hotel. Uz gradske znamenitosti, Beograd je poznat po noćnom životu. Osim restorana i kafića u centru grada, poznati su i kafići smješteni na splavima duž obale Save i Dunava. Slobodno za izlazak u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

Beograd - Novi Sad - Zagreb

Doručak. Odlazak na razgled grada. Zbog svog strateškog položaja i različitih kulturnih utjecaja, Beograd ima veliki broj kulturnih znamenitosti: hram sv. Save, Dom Narodne skupštine, Stari i Novi dvor, Narodno pozorište, Narodni muzej, Knez Mihajlova ulica, Terazije; a iznad ušća Save u Dunav, u Kalemegdanskom parku, smještena je Beogradska tvrđava koja se sastoji od Gornjeg grada i Donjeg grada… Nakon razgleda slobodno vrijeme, preporučujemo šetnju Skadarlijom s restoranima i starogradskim štihom. Polazak prema Novom Sadu u ranim poslijepodnevnim satima. Novi Sad, drugi najveći grad u Srbiji, kulturni je i sveučilišni centar Vojvodine. Posjet Petrovaradinskoj tvrđavi, i nakon toga šetnja centrom grada, s palačama s kraja 19. i početka 20.st. Trg Slobode, Gradska vijećnica, župna crkva Imena Marijina („katedrala“), Zmaj Jovina ulica, spomenik J.J.Zmaju i drugim značajnim osobama… Slobodno vrijeme. Povratak preko Slavonskog Broda u Zagreb. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

6 dana / 5 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 6 dana / 5 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
29.04.2019. - 04.05.2019.
first minute cijena
redovna cijena
2095 kn
2195 kn

Popusti i doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 470 kn

Fakultativne doplate po osobi uz minimalno 15 prijavljenih putnika (uplata prilikom rezervacije):

 • izlet Struga i Vevčani 80 kn
 • večera u nacionalnom restoranu uz glazbu u živo u Ohridu 120 kn
 • jednosatno krstarenje po Ohridskom jezeru 70 kn

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za iste izvrši odgovarajuća doplata
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »