Dan neovisnosti autobusom

Bologna i gurmanska mini tura 3 dana

Bologna i gurmanska mini tura 3 dana

već od 1190 kn

Program putovanja

ZAGREB - RIJEKA - BOLOGNA

Polazak u 4:00 sati iz Zagreba. Vožnja autocestom uz mogućnost ukrcaja putnika u Rijeci na odmorištu Vrata Jadrana u 6:30. Vožnja preko Slovenije i Italije uz povremena zaustavljanja i odmore tijekom puta prema talijanskoj gurmanskoj prijestolnici - regiji Emilia Romagna. Dolazak u Bolognu. Odlazak na pješački razgled grada uz mjesnog službenog vodiča. Piazza Maggiore, jedan od najljepših talijanskih trgova s Bazilika sv. Petronia u kojoj se nalazi njegov grob (sv. Petronia je zaštitnik grada) - Palazzo d'Accursio (gradska vijećnica još od 14. st.) - Piazza del Nettuno, koju krasi fontana sa statuom Neptuna, rimskog boga mora - Piazza di Porta Ravegnana s „dva tornja“ (Le due Torri - Asinelli s 98 m i Garisenda s 48 m visine, koji su danas podsjetnik na 13. stoljeće kada ih je, prema pretpostavkama, bilo oko 180) - zgrada najstarijeg Sveučilište Europe (s kontinuiranim radom). Slobodno vrijeme za uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi. Sastanak putnika i zajednički odlazak autobusom u hotel. Prijava i noćenje.

BOLOGNA - PARMA

Doručak. Odlazak autobusom u obližnju Parmu drugi najveći grad regije Emilia Romagna i kulinarskoj prijestolnici Italije poznatoj po specijalitetima kao što su pršut (Prosciutto di Parma), sir parmezan (Parmigiano), salama Culatello di Zibello, tjestenina Barilla... Po dolasku razgled grada: Piazza dela Pilota - katedrala - Piazza Garibaldi. Nakon razgleda odlazak u muzej parmezana gdje ćete moći vidjeti kako se radi jedan od najpoznatijih sireva na svijetu. Nakon razgleda čeka vas degustacija parmezana uz čašu vina. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira ili kavu. Povratak autobusom za Bolognu i hotel. Noćenje.

BOLOGNA - MODENA - FERRARA - RIJEKA - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Modene - trećeg najvećeg grada u regiji Emilia Romanga, poznatog po proizvodnji Aceto Balsamica. Modena je grad bogate i burne povijesti još iz doba Etruščana, oduvijek važno prometno i gospodarsko središta regije. Modena je rodno mjesto Luciana Pavarottija, ali i Enza Ferrarija, te jedno od središta talijanske automobilske industrije. Razgled grada: modenska katedrala (upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine, gdje se možete popeti i na 87 m visok zvonik te uživati u pogledu na grad) - Torre della Ghirlandina - Piazze Grande - Vijećnica - Duždeva palača. Posjet Muzeju “Aceto Balsamico”. Aceto balsamico je aromatičan ocat koji se tradicionalno proizvodi u Modeni iz mošta bijelog grožđa. Slijedi razgled muzeja i degustacija aceto balsamica. Slobodno vrijeme predlažemo iskoristite za odlazak u jedan od muzeja ili za ručak i kavu. U popodnevnim satima polazak autobusom za Ferraru - jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Slobodno vrijeme vlastiti program. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Predviđeni dolazak u kasnim satima.

Termini i cijene putovanja

3 dana / 2 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 3 dana / 2 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
09.10.2020. - 11.10.2020.
first minute cijena
redovna cijena
1190 kn
1290 kn
30.10.2020. - 01.11.2020.
first minute cijena
redovna cijena
1190 kn
1290 kn

Popusti i doplate

 • doplata za jednokrevetnu sobu 420 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi)
 • doplata za boravišnu pristojbu u Bologni 3 do 5 eur po osobi i noćenju - plaćanje na licu mjesta
 • nema popusta za trokrevetnu sobu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 100 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 100 kn

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Korisne informacije

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (podložne promjenama):

 • ulaznica za Muzej Luciano Pavarotti u Modeni po osobi iznosi cca. 8 eur
 • ulaznica za Muzej Enzo Ferrari u Modeni po osobi iznosi cca. 16 eur
 • ulaz u Katedralu u Modeni je besplatan (radno vrijeme: ponedjeljak 10:30-12:00 sati, od utorka do subote 10:30-17:00 sati, nedjeljom 13:30-16:30 sati)
 • UNESCO ulaznica za Modenu po osobi iznosi cca. 6 eur; ulaznica uključuje ulaz u muzej u Katedrali, Lapidarium muzej, Ghirlandina toranj i Gradsku vijećnicu (ulaznicu je moguće kupiti na Tourist info Office Piazza Grande i u muzeju u Katedrali)
 • ulaz u Baziliku Sv. Petronija u Bologni je besplatan; ulaz na terasu bazilike za panoramski pogled na Bolognu po osobi iznosi cca. 3 eur; ulaz u Cappella Dei Magi po osobi iznosi cca. 3 eur; ulaz u muzej po osobi iznosi cca. 3 eur (radno vrijeme muzeja: ponedjeljak: zatvoreno, od utorka do subote: od 10:00 do 13:30 i od 14:30 do 17:00, nedjelja: od 15 do 17 sati)
 • Prendiparte Tower Sky Experience Bologna po osobi iznosi cca. 5 eur za jedan ulazak
 • Le Due Torri - Torre degli Asinelli u Bologni po osobi iznosi cca. 5 eur
 • Katedrala u Parmi ulaz besplatan (otvorena svake dan 10:00-18:00 sati)
 • Krstionica Sv. Ivana u Parmi + muzej po osobi iznosi cca. 8 eur (otvoreno svaki dan 10:00-18:00 sati)
 • Muzej Camera di San Paolo e Cella di Santa Caterina u Parmi po osobi iznosi cca. 6 eur (otvoreno od ponedjeljka do subote 13:10-18:00 sati, nedjeljom zatvoreno)

(Ulaznice se pojedinačno kupuju na blagajni muzeja/ustanove koja se posjećuje i ovise o raspoloživim terminima – individualan obilazak u slobodno vrijeme).

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »