Daleka putovanja

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

Vijetnam i Kambodža 13 dana

već od 13290 kn

Vijetnam i Kambodža zemlje su na jugoistoku Azije koje su cijelim svojim, jedna srcolikim, a jedna izduženom oblikom - zanimljive: od tradicionalnijeg Hanoija i „ušminkanog“ Ho Chi Minha, preko nadrealnih rižinih polja i drevnih hramova do luksuznih hotela. A sve to u onoj gužvi i „muvingu“ svojstvenome samo jugoistoku Azije. Ovdje se intenzivno živi na ulici, gdje se jednako intenzivno i jede. Cijele četvrti mirišu na hranu: juhe s rižinim rezancima i govedinom, ribe, školjke i rakove kojih zbog razvedene, tri i pol tisuće kilometara duge morske obale, ima u izobilju. No, slika o tim prelijepim zemljama najviše je oslikana njihovim prirodno srdačnim, pristojnim i dragim ljudima.

Program putovanja

ZAGREB - DOHA - HO CHI MIN (SAIGON)

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati.

HO CHI MIN (SAIGON)

Nastavak leta za Ho Chi Min na liniji QR970 u 1:55 sati. Noćni let. Dolazak u Ho Chi Min u 13:45 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema prema gradu i panoramsko razgledavanje Ho Chi Mina, najvećeg vijetnamskog grada. Ovaj grad, nekadašnji Saigon, smješten na desnoj obali istoimene rijeke, bio je glavni grad Južnog Vijetnama od 1955. do 1976. godine. Središte grada karakterizira francuska kolonijalna arhitektura. Šetnja do rijeke Saigon i Gradske vijećnice te katedrale Notre-Dame, Kineske četvrti Cholon s kanalima i hramovima. Znamenitosti koje ćete vidjeti tijekom razgleda: Reunification Palace, Presidential Palace, War Museum, Ben Thanh Market, General Post Office, Notre Dame Chatedral.. Prijava i smještaj u hotel iza 16 sati. Nakon odmora odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel i noćenje.

HO CHI MIN - MY THO (MEKONG DELTA) - HO CHO MIN

Nakon doručka, polazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina. Zaustavit ćete se kod Ben Luc grada u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho i dolaskom do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete doći u dodir s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak - specijaliteti Delte (uključeno u cijenu). Povratak prema Ho Chi Min-u uz zaustavljanje u kineskoj četvrti, vidjet ćete kineski Lady Hram i čuti legendu o izbjeglicama iz Kine. Povratak u hotel. Noćenje.

HO CHI MIN - CU CHI TUNELI - HUE

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na izlet do TUNELA CU CHI (oko 75 km od grada). Tunele je dao sagraditi vijetnamski Pokret otpora. Šire se pod zemljom kao mreža, dužine više od 200 km od kojih neki vode sve do Kambodže. Povratak u Ho Chi Min. Nakon ručka (uključen u cijenu) prijava na let za Hue na liniji VN1374 (Vietnam Airlines) 14:10. Dolazak u Hue, vožnja po rijeci Huong (Perfume River) iznad koje se ponosno uzdiže Thien Mu pagoda. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu u Hue.

HUE - DANANG - HOI AN

Nakon doručka, odjava iz hotela i nastavak razgleda. Vidjeti ćete King Tu Duc i Khai Dihn grobnice, zatim Tu Hieu pagodu te posjetiti Dong Ba tržnicu. Vožnja prema Hoi Anu kroz Hai Van prolaz. Zaustavit ćemo na kratko u Da Nangu te obići Cham muzej. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Vožnja prema Hoi An-u gdje je dolazak predviđen u večernjim satima. Prijava u hotel. Večera i noćenje.

HOI AN

Doručak. Hoi An je uvršten na listu UNESCO-ve Svjetske baštine. Predlažemo da  posjetite staru jezgru grada koja je dobro očuvana trgovačka luka iz 15.stoljeća. Također možete prošetati po slikovitoj tržnici, obići neobične trgovine, a ovdje vam se može izraditi i odjeća po mjeri. Grad podsjeća na jedan veliki europski grad s azijskom arhitekturom i kulturom. Preporučamo večernji izlazak, jer je grad čaroban, a jedna od atrakcija je popularno puštanje lampiona u rijeku. Noćenje u hotelu.

HOI AN - HANOI

Doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi u 8:25 sati. Dolazak u Hanoi predviđen je u 9:30 sati. Odlazak u organizirani razgled grada. Temple of Literature - prvo Vijetnamsko Sveučilište originalno izgrađeno kao Confucijev hram, prvi put se spominje kao vijetnamsko sveučilište 1070 godine. Zatim Hoan Kiem, Ngoc Son hram i vožnja rikšama u trajanju od sat vremena. Odlazak na večeru u lokalni restoran, i posjet Water Puppet showu, kazalištu sa tradicionalnom izvedbom vijetnamske muzike i plesa lutaka na vodi. Povratak u hotel.

HANOI - HALONG - HANOI

Doručak. Odlazak prema Ha Longu. (Vožnja traje oko 3 sata uključujući i zaustavljanje u humanitarnom centru osnovanom za žrtve „Agent Oragne-a“). Dolazak u Halong Bay oko podneva. Odlazak na brod na četverosatno krstarenje zaljevom. Ručak (svježa riba, morski plodovi), uključen u cijenu. Tijekom krstarenja džunkom vidjeti ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i Dau Go (Drvena glava) te otočić Titop. Po povratku na kopno vožnja do Hanoia. Dolazak u Hanoi predviđen je u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

HANOI - SIAM REAP

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do kuće Ho Chi Minh-a, kratki razgled i organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Saim Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

SIAM REAP - ANGKOR - BANTEAY SREI

Ustat ćemo rano i otići do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvećen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnjih godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Odlazak na večeru sa plesom Apsara u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

SIAM REAP - ANGKOR THOM i ANGKOR WAT

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća kompleksa Angkor. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava.  Odlazak u Phimeanks hram, kompleks kraljeva sa platformom s koje su promatrali narod. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak do glavnog Angkor Parka te odlazak do čuvenog hrama Angkor Wat koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču i Hindu mitologije. Šetnja kroz ulicu gdje se mogu pronaći barovi za okrijepu ili kupovinu suvenira na Angkor noćnoj tržnici. Povratak u hotelu, večera i noćenje.

SIAM REAP - BANGKOK - DOHA

Doručak i odjava iz hotela. Dolazak u zračnu luku i prijava na let za Bangkok na liniji PG914 (Bangkok Airways) u 15:35 sati. Dolazak u Bangkok u 16:55 sati. Nastavak putovanja za Dohu na liniji QR833 u 19:35 sati. Dolazak u Dohu u 23:25 sati.

DOHA - ZAGREB

Prijava na let za Zagreb na liniji QR2015 (Qatar Airways) u 2 sata. Dolazak u Zagreb u 6:15 sati.

Termini i cijene putovanja

13 dana / 10 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 13 dana / 10 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
21.01.2020. - 02.02.2020.
first minute cijena
redovna cijena
13290 kn
13590 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama)
 • trošak vize za Vijetnam 45 usd (e-viza) - dobiva se na ulasku u zemlju
 • trošak vize za Kambodžu 40 usd (e-viza) - dobiva se na ulasku u zemlju
 • napojnice vodiču i vozaču 50 usd
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.900 kn

Korisne informacije

VIJETNAM

Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000 
Glavni grad: Hanoi 
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn

Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti i dragulji. 
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama. U hladnoj sezoni potrebna je jakna.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.

Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +84
Korisna web stranica: www.vietnamtourism.com

Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

KAMBODŽA

Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000 
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati 
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn

Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina. Konzumiraju se mnogobrojne vrste voća i povrća.

Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +855
Korisna web stranica: www.tourismcambodia.com

Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

Važne napomene

Viza: potrebna

Hrvatskim državljanima za ulazak u Vijetnam i Kambodžu potrebne su vize. Mogu se dobiti na ulasku u zemlju, potrebne su 2 fotografije i 2 prazne stranice u putovnici koja treba biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju putovnice u prilikom rezervacije.

Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Vijetnama i Kambodže te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 7 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »