Daleka putovanja

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

New York 6 dana

već od 7990 kn

Najuzbudljiviji grad na svijetu može biti sve što vi želite da bude! Čudesan - bučan - energičan, New York oduzima dah sjajnim svjetlima Broadwaya i Times Squarea. The Empire State Building, Statue of Liberty, Central Park, Manhattan, Brooklyn Bridge, Greenwich Village, China Town ... lista je dugačka ... Posjetitelji diljem svijeta naviru u ovaj nezaboravni grad, koji nikad ne spava! Zagrizite i Vi „Veliku jabuku“ i prepustite se najuzbudljivijem gradu na svijetu, nećete požaliti!

Program putovanja

ZAGREB - VARŠAVA - NEW YORK

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Varšavu na liniji LO612 (LOT Airlines) u 12:00 sati. Po dolasku u Varšavu u 13:40 sati, nastavak leta za New York na liniji LO026 u 16:45 sati. Dolazak u New York (zračna luka JFK) u 20:05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

NEW YORK

U jutarnjim satima slijedi odlazak na poludnevni razgled grada u trajanju od 4 sata: Midtown i Lower Manhattan, Lincoln Center, Fifth Avenue, Rockefeller Center, Times Square, Empire State Building, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy, Financial District. Ostatak dana slobodan za šetnju, kupovinu i odmor. Za večernju razonodu predlažemo (uz doplatu) posjet jednom od Broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

NEW YORK

Dan za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (u vlastitoj organizaciji) odlazak na Ellis Island i posjet Kipu Slobode. Vožnja trajektom prema otoku Liberty (tu se nalazi Kip Slobode) i otoku Ellis, dolaznoj točki za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine, ili odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja: "MoMA" (Muzej moderne umjetnosti), Guggenheim, Metropolitan. Za večernju zabavu predlažemo vožnju brodom oko Manhattana uz večeru. Noćenje.

NEW YORK

Predlažemo šetnju Petom avenijom, Central Parkom ili kupovinu u robnim kućama Macy’s, Sax, Bloomingdales… Ili predlažemo cjelodnevni odlazak u čuveni shopping Mall Woodbury Commons - trgovački centar s više od 220 trgovina u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland i drugi). Povratak u hotel. Noćenje.

NEW YORK - VARŠAVA

Odjava iz hotela do 11:00 sati. Slobodno vrijeme za zadnju kupovinu i obilazak gradskih znamenitosti. Organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova za Varšavu na liniji LO007 (LOT Airlines) u 18:15 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

VARŠAVA - ZAGREB

Dolazak u Varšavu u 8:45 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji LO611 u 9:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:20 sati po lokalnom vremenu.

Termini i cijene putovanja

6 dana / 4 noćenja - hotel 4*, prema programu

 • 6 dana / 4 noćenja
 • hotel 4*, prema programu
08.10.2019. - 13.10.2019.
first minute cijena
redovna cijena
7990 kn
8290 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.290,00 kn (podložno promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte)
 • doplata za američku vizu cca. 160 USD (ne vršimo pribavljanje američke vize, potreban je osobni dolazak)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.990 kn

Neobvezne doplate po osobi:

 • New York City Pass - kombinirana ulaznica koja uključuje 6 atrakcija: Empire State Building, American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art i izbor 3 atrakcije između: 9/11 Memorial and Museum, Intrepid Sea, Air & Space Museum, Top of the Rock, Guggenheim Museum, Circle Line Cruise, Statue of Liberty & Ellis Island 850 kn
 • Helicopter tour: pogled na znamenitosti Manhattana u 15-min letu helikopterom 1.490 kn

Korisne informacije

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države

Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa Sjevernim Atlantskim oceanom i Sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika.
Površina i broj stanovnika: 9.826.630 km2; 306.933.580 stanovnika.
Glavni grad: Washington, najveći grad New York.
Službeni jezik: engleski.
Religija: 52% protestanti, 24% katolici, 2% mormoni, 1% židovi, 1% muslimani, 10% ostali, 10% ateisti.

Vremenska razlika: New York -6/-7 sati, a Kalifornija -9/-10 u odnosu na Hrvatsku.
Valuta: američki dolar (USD) 1 EUR=1.40 USD.
Električni napon: 110 V, potreban je adapter.

Klima: uglavnom umjerena kontinentalna, ali tropska na Havajima i Floridi, arktička na Aljasci.
Pozivni broj zemlje: +1.
Odjeća: Oblačite komforne cipele i laganu odjeću.
Cijepljenje: nije potrebno.

Viza: potrebna

Važne napomene

Viza: potrebna. Ne vršimo pribavljanje vize za SAD. Viza se izdaje se u Zagrebu u roku od 2 radna dana. Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji za izdavanje vize potražite na internet stranici američkog veleposlanstva: https://hr.usembassy.gov/hr/.

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u SAD.

Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD-a i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje američke vize koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »