Daleka putovanja

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

Miami i Orlando 7 dana

već od 6490 kn

Kolaž ljudi, kultura i običaja, tropski ugođaj i beskrajne plaže čine Miami jednim od najljepših gradova globusa, a kao prijestolnica jet-seta, vrhunskih sportskih događaja, najboljih restorana i klubova čine ga ujedno i najzabavnijim gradom. Nije slučajno nedaleki Orlando udomio većinu najboljih zabavnih parkova svijeta: Disney world, Legoland, Sea world, Universal studio ...

Program putovanja

ZAGREB - ISTANBUL - MIAMI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa TK1054 u 9:10. Očekivani dolazak u 12:25 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Miami na letu TK 77 u 13:35 s očekivanim dolaskom u 19:05. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, prijevoz do hotela te prijava i smještaj u sobe. Odmor i noćenje.

MIAMI

Nakon doručka odlazak u razgled Miamija, Čarobnog grada kako nosi nadimak. Iako je jedan od najmanjih američkih gradova, po popularnosti je, nakon New Yorka i Los Angelesa, treće turističko središte SAD-a, a zahvaljujući mnoštvu doseljenika grad je izrazito multikulturalan te više južnoamerički nego sjevernoamerički. Najatraktivniji dio grada je South Beach (SoBe), južni dio Miami Beacha, s nepreglednim dugim pješčanim plažama i brojnim noćnim klubovima. Tu je i promenada Ocean drive nadaleko poznata po Art déco hotelima, restoranima i barovima smještenim tik uz plažu, koji su se viđali u brojnim filmovima; Lincoln Road, pješačka zona s nizom trgovina i malih butika. Odlazimo dalje do Downtown-a, urbanog središta grada te kulturnog, financijskog i trgovačkog centra Južne Floride, četvrti u kojoj se nalaze veći muzeji, kazališta, parkovi, obrazovni centri, banke, sjedišta tvrtki, uredi vlade i dr.; Mala Havana (Little Havana), živopisna kubanska četvrt koju karakterizira ulični život, lokalci koji raspravljaju o politici uz domino, dobra hrana, palme, cigare, salsa... Čuvena 8. ulica (Calle Ocho) svjedoči američkom snu kojeg su slijedile stotine tisuća kubanaca. Nakon razgleda mogućnost fakultativne plovidbe tirkiznim vodama zaljeva Biscayne, tijekom koje možete uživati u pogledu na panoramu Miamija, domove slavnih i bogatih... U poslijepodnevnim satima posjetite Design Distric, četvrt posvećenu inovativnom dizajnu, modi, arhitekturi i restoranima. Noćenje.

MIAMI - NP EVERGLADES - ORLANDO

Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska do Nacionalnog parka Everglades (dio UNESCO-a), osnovanom zbog svog biološkog bogatstva, a ne zadivljujućeg krajolika. Jedno od najvećih tropskih močvarnih područja na svijetu prostire se na više od 6 tisuća km² i dom je jedinstvenog ekosustava.  Vožnja airboat-om „rijekom trave“  koja je rijetko gdje dublja od 1 m i koju okružuje bujna vegetacija te raznovrsna fauna (više od 300-tinjak vrsta ptica, kornjače, iguane, aligatori...). U poslijepodnevnim satima prijevoz prema Orlandu, zabavnom centru svijeta. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

ORLANDO

Doručak. Orlando vjerojatno ne bi postao ono što je danas da Walt Disney nakon kalifornijskog Disneylanda nije odlučio na ovim prostorima izgraditi novi i još veći kompleks zabavnog parka i resorta. Gradnjom tematskih parkova rastao je i broj popratnih sadržaja pa se tako u gradu nalaze i brojni svjetski poznati restorani, vrhunski trgovački centri, kazališta, dvorane za glazbena i sportska događanja, golf tereni i dr. Kombinacija zabave koju nudi prigodne su za sve uzraste i zasigurno će probuditi dijete u svakome. Danas predlažemo fakultativni posjet Čarobnom kraljevstvu (Magic Kingdom), prvootvorenom  parku Walt Disney World Resorta, gdje se možete zabaviti u šest tematski različitih područja nadahnutim popularnim bajkama i družiti se sa svojim omiljenim Disney likovima. U središtu zbivanja nalazi se predivan Pepeljugin dvorac kojeg svake večeri u 22h osvjetljava vatromet. Slobodno vrijeme za obilazak parka i uživanje u atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.

ORLANDO

Doručak. Zaljubljenicima u zabavnu industriju, posebno filmove i televiziju, predlažemo odlazak u Universal Studios u kojem možete zaviriti iza kulisa setova nekih od najpoznatijih filmova, otkriti tajne njihovih nastajanja i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama. Upoznajte čarobnjački svijet Harryja Pottera, približite se nestašnim Minionsima, zabavnim Simpsonima, pomozite Ljudima u crnom u borbi protiv vanzemaljaca i dr. Noćenje.

ORLANDO - MIAMI - ISTANBUL

Doručak. Prijepodne možete iskoristiti za posjet See Life akvariju ili pak nekom od neobičnih i zanimljivih muzeja kao što su Znanstveni centar Orlanda, Ripley’s Believe It Or Not, Madame Tussauds ili sl. Oko podne polazak prema zračnoj luci Miami. Po dolasku, prijava za let Turkish Airlinesa TK 78 za Istanbul s polaskom u 20:45.

ISTANBUL - ZAGREB

Očekivani dolazak u Istanbul u 15:05 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1055 u 18:10 s očekivanim dolaskom u 19:20.

Termini i cijene putovanja

7 dana / 5 noćenja - hotel 3*, doručak

 • 7 dana / 5 noćenja
 • hotel 3*, doručak
15.04.2020. - 14.04.2020.
ULTRA FIRST MINUTE
redovna cijena
6490 kn
6890 kn

Popusti i doplate

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 3.890 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • vizu za SAD 160 usd
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.000 kn

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi - obavezna prijava uz rezervaciju:

 • vožnja brodom zaljevom Biscayne (Miami, trajanje cca. 1h20min.) 225 kn
 • poludneni izlet NP Everglades (Miami) 990 kn (povratni privatni prijevoz, ulaznica za park i vožnja airboatom)
 • jednodnevna ulaznica za Magic Kingdom (Orlando) 1.090 kn
 • jednodnevna ulaznica za Universal Studios (Orlando) 1.090 kn

Korisne informacije

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države.

Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa Sjevernim Atlantskim oceanom i Sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika.
Površina i broj stanovnika: 9.826.630 km2; 306.933.580 stanovnika.
Glavni grad: Washington, najveći grad New York.
Službeni jezik: engleski.
Religija: 52% protestanti, 24% katolici, 2% mormoni, 1% židovi, 1% muslimani, 10% ostali, 10% ateisti.

Vremenska razlika: New York -6/-7 sati, a Kalifornija -9/-10 u odnosu na Hrvatsku.
Valuta: američki dolar (USD) 1 EUR=1,40 USD.
Električni napon: 110 V, potreban je adapter.

Klima: uglavnom umjerena kontinentalna, ali tropska na Havajima i Floridi, arktička na Aljasci.
Pozivni broj zemlje: +1.
Odjeća: Oblačite komforne cipele i laganu odjeću.
Cijepljenje: nije potrebno.

Viza: potrebna

Napojnice: one su nagrada za dobru uslugu i na volju svakog pojedinc. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči.... Uobičajeni iznos napojnice: nosač prtljage 1 usd po koferu, taksista 10% od računa, vozač autobusa 1-1,5 usd po osobi dnevno, lokalni vodič 2-3 usd po osobi, barmen 1 usd po piću ili turi pića, konobar 10-15% iznosa računa.

Važne napomene

Viza: potrebna. Organizator putovanja ne vrši pribavljanje vize za SAD. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2 radna dana. Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji za izdavanje vize potražite na Internet stranici američkog veleposlanstva: https://hr.usembassy.gov/hr/

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u SAD.

Cijena američke vize je 160 USD (ne posredujemo u pribavljanju američke vize, za hrvatske državljane Veleposlanstvo SAD se nalazi u Zagrebu, potreban je dolazak osobno).

Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD-a i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje američke vize koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10/15 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »