Daleka putovanja

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

Kuba 9 dana

već od 12490 kn

Kuba - opojna mješavina Starog i Novog svijeta. Ovaj egzotični i, u posljednje vrijeme, najpopularniji karipski otok nudi Vam duge, biserno bijele pješčane plaže, tirkizno more, srdačne domaćine koji zrače neodoljivom energijom, ukusnu hranu, kulturno-povijesne spomenike, dobru zabavu uz rum, cigare i ritmove kubanske glazbe, a revolucionarni duh još uvijek živi s Fidelom Castrom ... ukratko, nešto što ne smijete propustiti!

Program putovanja

Zagreb - Pariz - Havana

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:05 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11:05 sati, nastavak leta za Havanu u 16:10 sati na liniji AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 20:05 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

Havana

Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani razgled Havane koja započinje vožnjom simpatičnim coco-taxijima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural s likom Che Guevare. Potom, odlazak autobusom do tvornice Bocoy gdje se proizvodi najpoznatiji rum Legendario i gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog nacionalnog pića te imati priliku kušati nekoliko različitih vrsta ruma. Nastavak razgleda stare i nove Havane i njihovih znamenitosti (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…). Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe… Organizirani ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Havana - Dolina Vinales (Pinar del Rio) - Havana

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Pinar del Rio, najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku (vožnja traje cca. 2,5 sata), posjet farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Slobodno vrijeme za kupnju. Nastavak putovanja dolinom Vinales kroz male ruralne sredine gdje ćete moći vidjeti lokalne farmere «guajiros» kako rade na poljima. Odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Murala prahistorije naslikanog na stijeni. Slobodno vrijeme za fotografiranje i fantastični koktel Pina Colada. Odlazak na tipičan kubanski ručak u obližnjem restoranu. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica te vožnja brodićem kroz podzemni sustav vapnenačkih spilja El Indio. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

Havana

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje Havane. Prepustite se jedinstvenom ugođaju uskih kamenih uličica Stare Havane i kolonijalnih zdanja od kojih su neka izgrađena još u 16. stoljeću. Navečer predlažemo odlazak na živu muziku u klub „Casa de la Musica Habana“ ili na večeru u poznati restoran Bodeguita del Medio. Noćenje.

Havana - Cojimar - Varadero

Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Ručak. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

Varadero - Havana - Pariz

Doručak i odjava iz hotela do 11 sati. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku u Havani. Polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji AF943 (Air France) u 22:25 sati.

Pariz - Zagreb

Dolazak u Pariz u 13:25 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 18:30 sati na liniji AF5074 (Air France) s dolaskom u Zagreb u 20:20 sati.

Termini i cijene putovanja

9 dana / 7 noćenja - prema programu

 • 9 dana / 7 noćenja
 • prema programu
09.11.2018. - 17.11.2018.
cijena po osobi
13490 kn

Popusti i doplate

 • doplata za pristojbe zračnih luka 3.290 kn - obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
 • doplata za jednokrevetnu sobu za polazak 05.10. 1.800 kn, za polazak 9.11. 2.500 kn
 • kubansku vizu/turističku kartu 450 kn s uključenim posredovanjem
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače, obavezna doplata na licu mjesta cca. 30 eur
 • Fakultativni sadržaji (plaćanje na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti): večera u restoranu La Bodeguita del Medio ili u „paladaru“ cca. 25 usd, izleti iz Varadera - Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca. 90 usd, Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca. 100 usd. Cijene izleta vrijede za minimum 15 prijavljenih putnika.

Korisne informacije

Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: Kuba je najveći karipski otok smješten između Karipskog mora i Atlanskog oceana, južno od Floride.
Površina i broj stanovnika: 110.922 km2 ; 11 milijuna stanovnika
Glavni grad: Havana (3 milijuna stanovnika)
Službeni jezik: španjolski, koristi se i engleski
Religija: rimokatolici (85%), ostale vjeroispovjesti su: protestanti, Jehovini svjedoci, Židovi i Santería
Vremenska razlika: - 6 sati (u zimi) / - 7 sati (u ljeti) u odnosu na Hrvatsku
Valuta: konvertibilni kubanski pesos (CUC), domaći kubanski pesos (CUP) 1 EUR= cca. 33 CUP
Električni napon: 110 V, potreban adapter
Klima: subtropska klima sa malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Vlažnost zraka je 80% tokom cijele godine. Kišna sezona je u ljetnim mjesecima od svibnja do studenog, a suha je u zimskim mjesecima od prosinca do travnja. Suha sezona je najposjećenija, te su i cijene u to vrijeme najviše.
Pozivni broj zemlje: +53
Odjeća: Zbog tople i vlažne klime tokom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća - kratke hlače i lagane majice. Topless je zabranjen. Od obuće najbolje je ponijeti sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (12. – 4. mjesec) bit će Vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna kopija putovnice (u istom danu dobije se turisticka karta)

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »