Daleka putovanja

Kina 11 dana

Kina 11 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Kina 11 dana

Kina 11 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Kina 11 dana

Kina 11 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Kina 11 dana

Kina 11 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Kina 11 dana

Kina 11 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 7490 kn

Najmnogoljudnija zemlja svijeta još je po mnogočemu „naj“, a tu kategoriju svakako spaju gradovi koje ćemo posjetiti na putovanju: Peking, Xian i Shangai. Ovdje će vas zasigurno oduševiti Veliki kineski zid, Zabranjeni grad, olipmijski stadioni, drevne grobnice, postaje Puta svile, budistički hramovi, gradski bazari… lista je beskonačna. No, uz urbane ljepote, ima Kina i one prirodne, a upravo Vas takve očekuju u gradu Hangzhou koj zbog svojeg pitoresknog krajolika nosi naziv „Raj na zemlji“. Još je jedan u nizu takvih gradova i Suzhou, poznat po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi na popisu UNESCO-a.

Jedinstvena zemlja u koju se isplati upoznati uzduž i poprijeko, pa neka početak vašeg poznanstva s Kinom bude upravo ovo putovanje.

Program putovanja

ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) s polaskom u 20:05 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati i nastavak leta za Peking na liniji TK 20 s polaskom u 1:20 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

PEKING

Dolazak u Peking je predviđen u 15:25 sati. Odlazak u restoran na večeru te do ulice Wangfujing gdje možete isprobati lokalne specijalitete kao što su škorpioni, dudov svilac i sl. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

PEKING - VELIKI KINESKI ZID - PEKING

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda - velikog Kineskog zida dugog oko 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Slijedi razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Vožnja prema Olimpijskom selu te kraće zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona, poznatog i kao "Ptičje gnijezdo" i „Vodene kocke“. Večera u lokalnom restoranu - danas ćemo probati najpoznatije kinesko nacionalno jelo - Pekinšku patku. Povratak u hotel, noćenje.

PEKING - XIAN

Nakon doručka, odlazak do najvećeg trga na svijetu - Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Slijedi odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Večera u lokalnom restoranu te odlazak prema željezničkom kolodvoru i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Noćna vožnja u spavaćim kolima turističke kategorije. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

XIAN

Po dolasku, odlazak u hotel na doručak. Slijedi odlazak na izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di, prvog cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje  je pronađeno 6.000 unikatnih  glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera - danas ćemo probati poznate kineske dumplinge (knedlice od tijesta punjene s puno varijacija). Nakon večere predlažemo odlazak na Tang Dynasty Show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

XIAN - HANGZHOU

Doručak i odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer do zračne luke te prijava na let za Hangzhou, grad je koji poznat po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

HANGZHOU - SUZHOU

Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja te ga degustirati. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

SUZHOU - SHANGHAI

Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Posjetit ćemo i najpoznatiju ulicu u Suzhou staru preko tisuću godina. Vožnja prema Shanghaiu. Predlažemo odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Večera. Smještaj u hotel i noćenje.

SHANGHAI

Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada - najznačajnijeg gradskog svetišta. Nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

SHANGHAI - ISTANBUL

Doručak. Preporučamo odlazak i uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Zatim odlazimo do divne Francuske četvrti koja obiluje restoranima i kafićima. Kasni ručak ili večera. Organizirani transfer u zračnu luku. Fakultativno (uz doplatu) predlažemo vožnju do zračne luke maglev vlakom (trajanje vožnje 8 minuta a vlak u vrijeme kada grupa ide do zračne luke doseže brzinu od 300 km/h. Inače mu je najveća brzina 430 km/h). Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1053 s polaskom u 22:45 sati. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

ISTANBUL - ZAGREB

Po dolasku u Istanbul u 5:20 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 s polaskom u 7:05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8:20 sati po lokalnom vremenu.

Napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja.

Termini i cijene putovanja

11 dana / 8 noćenja - hotel 4*, prema programu

 • 11 dana / 8 noćenja
 • hotel 4*, prema programu
21.04.2019. - 01.05.2019.
Garantiran polazak
cijena po osobi
7490 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.090 kn, iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn
 • napojnice lokalnim davateljima usluga (35 eur po osobi - plaćanje na licu mjesta)

FAKULTATIVNE DOPLATE (prijava i uplata isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):

 • akrobatski show u Shanghaiu 180 kn
 • doplata za korištenje četverokrevetne kabine u vlaku kao dvokrevetne 550 kn po osobi

OSTALE FAKULTATIVNE DOPLATE:

 • ljetna palača 35 eur
 • Tang Dinasty Show 35 eur
 • krstarenje rijekom Huangpu u Shanghaiu 15 eur
 • posjet jednom od najviših nebodera na svijetu cca. 25 eur

Korisne informacije

VIZA: obvezna - jedan ulaz! Agencija nije u mogućnosti posredovati u ishođenju vize!

Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu „Pick up“ formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn po osobi.

U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem.

 1. podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn
 2. nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta.
 3. za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.
 4. ovisno o popunjenosti grupe, cca. 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize.

Važne napomene

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.

Redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.

Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »