Daleka putovanja

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

Kapadokija 8 dana

već od 7150 kn

Drevna regija u unutrašnjosti Male Azije čije su spektakularne krajolike formirale snažne erupije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina. Očekuje vas tradicionalni ples derviša u autohtonom turskom ambijentu, vožnju dolinom golubova, posjet gradu sedam katova ispod zemlje, šetnja unutrašnjošću utvrde koja je labirint iz vremena početaka kršćanstva, velebni pogled na Efez - antičke metropole s ostatcima jednog od sedam velikih čuda staroga svijeta - hrama božice Artemide. Povijest je ovdje ostavila zaista velebni pečat - otkrijte s nama kako izgleda jedna od regija na svijetu.

Program putovanja

Zagreb - Istanbul - Kayseri - Kapadokija

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Upoznavanje sa voditeljem putovanja i podjela putne dokumentacije. Prijava na let. Let TK 1054 Zagreb - Istanbul u 9:15 s dolaskom u 12:30 po lokalnom vremenu. Let TK 2014 Istanbul - Kayseri u 16:00 s dolaskom u 17:00 po lokalnom vremenu. Po dolasku slijede carinske i granične formalnosti te prijevoz autobusom do hotela. Večera i noćenje.

Kapadokija

Nakon doručka odlazimo u Goreme. Posjetit ćemo Muzej na otvorenom nalik na ogroman samostanski kompleks od kojih svaki ima svoju fantastičnu crkvu. Sadrži najljepše crkvice od kamena, s lijepim freskama čije boje i dalje zadržavaju svu svoju izvornu svježinu. Također predstavlja jedinstvene primjere rock hewn arhitekture i fresko tehnike. Ovaj muzej je pod zaštitom UNESCO -a. Nakon obilaska muzeja, ići ćemo se upoznati sa tehnikom izrade tepiha. Odlazimo u dolinu golubova, zaustavljanje u Uchisaru, to je “dvorac - selo” odnosno zemlja čudnih i prekrasnih djela čovjeka i prirode. Ako nam vrijeme dopusti, posjetit ćemo jednu od lokalnih špiljskih kuća. Zatim nastavljamo u  Avanos Pottery Village, koji se nalazi na obalama Kizilirmaka (Crvena rijeka). Vidjet ćete turski polu-dragocjeni turski tirkiz (ime mu je dao Marco Polo, a znači boja Turaka). Dalje, biti očarani podzemnim gradom, nekad je to bilo mjesto utočišta za 15.000 kršćana. Svjedočite drevnim spavaonicama, crkvi, dvorani za sastanke i sobama za skladištenje hrane u gradu na osam katova povezanim sa 30 km hodnika i prolaza. Večera i noćenje u Kapadokiji.

Kapadokija

Rano ustajanje, fakultativno, prije doručka ćemo otići na let balonom iznad Kapadokije. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke dijelove Kapadokije koje inače ne bi mogli vidjeti sa zemlje, jer je regija teško prohodna i nedostupna. Zbog toga je pogled iz zraka najajbolji. Zavisno od vremena izlaska sunca, baloni polijeću između 6:30 i 07:30 i dižu se u visinu do otprilike 300 m što je sasvim dovoljno za fantastičan doživlja izlaska sunca i pretvaranja mračne doline sjenki u prelijepu dolinu boja. Tura balonima se završava šampanjcem, proslavit ćemo rađanje novog dana iznad Kapadokije. Vraćamo se u hotel na doručak..Nakon doručka uživajte u slobodnom danu. Fakultativno navečer odlazimo na trbusšni plesni show i folklorni plesni show s neograničenim pićima u lokalnom restoranu. Večera i noćenje.

Kapadokija - Konya

Danas ćemo putovati u Konyau. Putem ćemo stati kako bi fotografilarali stari caravanserai (nekadašnji hotel za trgovce i putnike na putu svile). Zatim ćemo posjetiti muzej filozofa i pjesnika Melvana Celaleddin - Rumija koji je bio filozof i mistik islama ali nije bio ortodoksni musliman. Njegova nauka zagovara neograničenu toleranciju, pozitivno razmišljanje, dobrotu i ljubav te svijest kroz ljubav. Za njega i njegove sljedbenike sve su religije manje - više istina. Promatrajući istodobno kršćanstvo, islam i Židove, njegovo mirno i tolerantno podučavanje privuklo je ljude svih sekti i vjeroispovijesti. Večera. Noćenje.

Konya - Pamukkale

Nakon doručka odlazimo u Pamukklae (dvorac pamuka), posjetit ćemo ruševine Hierapolisa i Necropolisa - poznate po termalnim kupkama i lječilišnom centru. Kasnije ćemo pogledati “dvorac pamuka”, magične i jedinstvene terase nastale od vapnenca i termalnih izvora. Večera i noćenje.

Pamukkale - Kusadasi

Nakon doručka odlazimo u Selcuk, po dolasku ćete posjetiti kožni outlet centar, a nakon kupovine ćemo istražiti drevni grad Efez, pogledat ćete jedno od najzačajnijih svjetskih arheoloških nalazišta. Prošećite očuvanim mramornim ulicama do knjižnice, Hadrijanovog hrama, velikog kazališta, rimskih kupki itd. Odlazimo do kuće Djevice Marije i osjetite čudesnu atmosferu skrivene kuće u mirnoći i zelenilu, tu je Marija provela posljednje dane. Možda je ovdje došla sa Sv. Ivanom koji je nekoliko godina kasnije odavde širio kršćanstvo. Posjetit ćemo i Artemidin hram, poznat kao jedno od sedam drevnih svjetskih čuda. Izgrađen je na ravnoj površini iznad močvare. Večera i noćenje.

Kusadasi - Izmir

Nakon doručka odlazimo do “Sedam spavača” mjesta koje je značajno za kršćane i muslimane. Prema kršćanskoj legendi ovdje su bili zazidani mladi muškarci, njih sedmorica. Nakon toga odlazimo do mjesta gdje je pokopan Sv. Ivan, tu se nalazi mala kapela izgrađena u 4 st. Crkva Sv. Ivana je promijenjena u čudesnu baziliku tijekom vladavine Justinijana. Odlazimo u Izmir, šetnja gradom, slobodno vrijeme, večera i noćenje.

Izmir - Istanbul - Zagreb

Nakon doručka, odjava iz hotela. Kraće slobodno vrijeme te prijevoz u zračnu luku. Sa lijepim uspomenama i suvenirima prijavljujete se na let. Let TK2325 u 15:05 s dolaskom u Istanbul u 16:25. Let TK 1055 u 18:05 s dolaskom u Zagreb u 19:10 po lokalnom vremenu.

Termini i cijene putovanja

8 dana / 7 noćenja - hotel 5* / polupansion

 • 8 dana / 7 noćenja
 • hotel 5* / polupansion
10.08.2019. - 17.08.2019.
cijena po osobi
7150 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama 1.591 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.750 kn
 • napojnice za vozača i vodiče (3 usd vodič, 2 usd vozač - po osobi i danu)
 • trošak vize 150,00 kn
 • let balonom 175 eur
 • turska večer 45 eur

Važne napomene

VIZA: potrebna za državljane Republike Hrvatske. Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr

Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba vrijediti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 5.1.2016. godine sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »