Daleka putovanja

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

Južna Koreja 11 dana

već od 16990 kn

Zbližavamo vas s Dalekim istokom u 11 nezaboravnih dana Južne Koreje!

Što ćemo raditi? - hodati po mjestu koje je UNCESCO opisao kao „svjedočanstvo povijesti našega planeta“, doći do 38. Zemljine paralele i saznati zašto je važna za Korejski poluotok, sami naučiti pripremiti tradicionalno korejsko jelo, vidjeti prijestolnicu koja je spojila nekoliko kraljevstava, upoznati se s taekwondoom (na sasvim siguran način), doći do vrha planine na koji uspon traje svega 7 minuta, razgledati muzej bez zidova, kupiti pokoji pripravak na najvećoj korejskoj tržnici orijentalnih lijekova… a niz ćemo nastaviti na licu mjesta.

Vidimo se ovog proljeća ili jeseni na Dalekome istoku!

Program putovanja

ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci sa pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Dubai. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates na liniji EK130 za Dohu je u 15:40 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23:20 sati prema lokalnom vremenu.

DUBAI - SEOUL

Nastavak leta za Seoul na liniji EK322 je u 3:40 sati (noćni let). Dolazak u Seoul  u 16:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

SEOUL

Doručak. Odlazak na razgled glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Razgled kraljevske palače Gyeongbok koju je u 14. st. sagradila dinastija Joseon. Početkom 20. st. u potpunosti uništena za vrijeme japanske okupacije te danas možemo vidjeti veliki dio obnovljen kroz godine. Tu se nalazi i nekoliko muzeja. Posjet nacionalnom muzeju folklora i prisustvovanje izmjeni svečane straže. Nakon obilaska palače šetnja ulicom Insa Dong, jednom od najpoznatijih ulica Seoula koja je prepuna suvenirnica, restorana, kafića i čajana. Ručak (uključen u cijenu). Nakon šetnje Insadongom posjetit ćemo i tradicionalni kvart Bukchon te N Seoul tower s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Po završetku razgleda povratak u hotel. Večera i noćenje.

SEOUL - DMZ - SEOUL

Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavaljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona de facto služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok otprilike na pola, prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-i ćemo se zaustaviti putem kako bi sami pripremili svoj ručak (uključen u cijenu). Sudjelovat ćete u izradi Bibimbapa, tradicionalnog korejskog jela. Povratak u Seoul u poslijepodnevnim satima. Kratko slobodno vrijeme do polaska na večeru. Plovidba brodom po rijeci Han i uživanje u panorami noćnog Seoula. Povratak u hotel i noćenje.

SEOUL - YONGIN - SUWON - SEOUL

Doručak u hotelu. Dan je namjenjen upoznavanju sa korejskom kulturom. Posjetit ćemo tradicionalno selo Yongin koje je udaljeno oko 50 km od Seoula. Vidjet ćemo kako je izgledalo za vrijeme dinastije Joseon. U blizini Yongina nalazi se Suwon poznat po utvrdi Hwaseong iz 18.st. Vojna utvrda je pod zaštitom UNESCA i okružena je zidinama dužim od 5km. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda vraćamo se u Seoul gdje ćemo se upoznati sa Taekwondo-om - borilačkom vještinom dalekog istoka. Povratak u hotel. Noćenje.

SEOUL - JEJU

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci te prijava na let za Jeju. Let traje cca. 1 sat. Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina, koja uživa poseban autonomni status snažne samouprave od 1946. godine. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 m nadmorske visine) i uspavani vulkan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana. Vulkanski otok i njegove cijevi lave su 2007. godine upisane na UNESCO-v popis kao "lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Po dolasku posjetit ćemo južni dio otoka i uživati u prekrasnoj prirodi jednog od novih 7 svjetskih prirodnih čuda – Yongduam (Zmajska) stijena, muzej zelenog čaja te prekrasne litice Jusangjeolly i vodopad Jeongbang. Ručak je uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

JEJU

Nakon doručka odlazak prema istočnoj strani otoka. Posjet spilji Manjanggul čiju je ljepotu prepoznao i UNESCO uvrstivši je na svoj popis. Majanggul je jedan od najdužih tunela lave u svijetu, 1 km od ukupno 13 km tunela otvoren je za posjetitelje. Nastavljamo vožnju prema Seongsan Ilchulbomngu, poznatom pod nazivom „brežuljak izlaska sunca“. Seongsan Ilchulbomng je jedan od zaštitnih simbola otoka Jeju formiran u proteklih 5000 godina. Nastavak vožnje prema Seopji Koji i plaži Gimnyeong Seonsegi prije povratka u hotel. Noćenje.

JEJU - BUSAN - GYEONGJU

Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava na let za Busan. Po dolasku u Busan slijedi vožnja do Gyeongjua (oko 1 sat). Gyeongju je bio glavni grad starog kraljevstva Silla koje je vladalo većim dijelom Koreje od 7. do 9. stoljeća. Iz tog vremena je u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu "Muzej bez zidova". Pored slavnih hramova, kao što su Seokguram i Bulguksa u Gyeongju se nalaze brojni drugi spomenici koji su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Zbog toga je Gyeongju jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Južnoj Koreji. Danas ćemo posjetiti grotto Seokguram, hram Bulguksa te Anapji. Nakon razgleda slijedi vožnja do hotela i prijava. Večera. Noćenje.

GYEONGJU - DAEGU

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavljamo sa razgledom Gyeongjua - Cheomseongdae astrološki obzervatorij iz 7.st., Daereungwon kompleks kraljevskih grobnica, nacionalni muzej Gjeongju. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema Daegu. Prije nego se smjestimo u hotel čeka nas uspon na planinu Palgong. No uspon traje vrlo kratko, 7 minuta panoramskom žičarom. Jesen je najljepše doba za posjet Palgongsanu. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

DAEGU - SEOUL/INCHEON - DUBAI

Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i odlazimo prema tržnici Seomun. Još u vrijeme dinastije Joseon ovo je bila jedna od tri najveće tržnice u Koreji. Danas poznata kao mjesto gdje možete naći sve, od fine svile do sušene ribe. Daegu je poznat po još jednoj tržnici, Yangnyeongsi, također iz perioda dinastije Joseon. To je najveća korejska tržnica orijentalnih medicinskih pripravaka i lijekova. Danas se tu nalazi mali izložbeni prostor, pedesetak trgovina, dvadesetak trgovina gingsengom te dvadesetak klinika u kojima radi više od 80 liječnika. Po završetku razgleda ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema željezničkoj stanici, odlazak brzim vlakom za Incheon sa polaskom u 18:10 sati Popularni KTX vozi brzinom do 300 km/h. Vožnja u trajanju od oko 3 sata. Po dolasku u zračnu luku Incheon, prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova na liniji EK323 (Emirates) u 23:55 sati za Dubai. Noćni let.

DUBAI - ZAGREB

Dolazak u Dubai u 4:25 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji EK129 u 8:30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 12:35 sati po lokalnom vremenu.

Termini i cijene putovanja

11 dana / 8 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 11 dana / 8 noćenja
 • hotel 4*, doručak
05.10.2019. - 15.10.2019.
first minute cijena
redovna cijena
16990 kn
17490 kn

Popusti i doplate

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.490 kn

Korisne informacije

http://english.visitkorea.or.kr/enu/index.kto

Putne isprave: za putovanje u Republiku Koreju, hrvatski državljani trebaju imati važeću putovnicu. Za boravak do 90 dana, hrvatskim državljanima nije potrebna viza.

Konzularne informacije:

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/republika-koreja,108.html

Važne napomene

Putne isprave: za putovanje u Republiku Koreju, hrvatski državljani trebaju imati važeću putovnicu. Za boravak do 90 dana, hrvatskim državljanima nije potrebna viza.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Ako radi nedobivanja vize putnici moraju odustati od putovanja, primjenjuju se uvjeti otkaza prema općim uvjetima.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 15 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »