Daleka putovanja

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

GARANTIRAN POLAZAK

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani 14 dana

GARANTIRAN POLAZAK

već od 28890 kn

Vodimo vas na jug majke Afrike, koji je jedan od prirodno i kulturološki najbogatijih mjesta na Zemlji.

Otkrivano vam kakve veze imaju Cape Town i jedan komad namještaja te zašto „dobra nada“ stoluje u južnoafričkim rtovima; pokazat ćemo vam što je europsko na dalekome jugu i gdje se nalazi jedna od posljednjih svjetskih monarhija; saznat ćete i što južnoafrikanci zovu „pet velikih“, a stanovitu petorku možda u kompletu vidite i na vlastite oči. Zaći ćemo u jedan od najstarijih rudnika na svijetu i vidjeti kako izgleda „dim koji grmi“.

Zasigurno, dva tjedna koja ostaju za cijeli život.

Program putovanja

ZAGREB – DOHA – CAPE TOWN 

Sastanak putnika 2 sata prije polijetanje zrakoplova u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let za Dohu u 8:50 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16 sati po lokalnom vremenu. Odlazak u grad na večeru, a poslije večere transfer u zračnu luku Doha i nastavak leta za Cape Town u 2:05 sati na liniji QR1369 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

CAPE TOWN

Dolazak u Cape Town predviđen je u 11:20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Smještaj i kraći odmor nakon kojeg krećemo na poludnevni panoramski razgled grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon uspinjačom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. U večernjim satima povratak u hotel. Večera i noćenje.

CAPE TOWN – CAPE POINT – CAPE TOWN

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja obalnom cestom Chapman's Peak duž Atlanskog oceana tijekom koje možete uživati u prekrasnom pejzažu. Uživat ćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne fascinantne životinje, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Fakultativno odlazak na ručak (uz nadoplatu). Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji su se ovdje nastanili. Posjetit ćemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina, koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

CAPE TOWN – STELLENBOSCH – FRANSCHHOEK – PAARL – CAPE TOWN

Nakon doručka vožnja kroz vinorodni kraj. Posjet mjestima: Stellenbosch kojeg su osnovali Holanđani u 17.st (arsenal, crkva Rajnske misije, Dorp Street, ulica predivnih holandskih i viktorijanskih kuća). Degustacija vina i sira u jednom od poznatih podruma ; Franschoek što znači "francuski kutak" (mjesto kojeg su osnovali prognani francuski hugenoti krajem 17.st) - bit ćete oduševljeni gradskim šarmom i mirnim okružjem. Ovdje ćete imati priliku kušati regionalne delicije, sireve i najbolja vina. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva nizozemska arhitektura i prekrasne aleje hrastova. Posjet jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

CAPE TOWN – JOHANNESBURG – SWAZILAND

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Cape Town. Prijava na let za Johannesburg u 12 sati na liniji SA332 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 13:55 sati. Po dolasku nastavljamo put prema Kraljevini Svazi (Swaziland), prekrasnoj zemlji smještenoj između Južnoafričke Republike i Mozambika koja je nekoć bila britanski protektorat, a od 1968. je neovisna kraljevina. Dolazak do prijestolnice Swazilanda - grada Mbabane koji obiluje živopisnim tržnicama s brojnim autentičnim proizvodima i rukotvorinama očekujemo u večernjim satima. Smještaj u hotel u okolici glavnog grada, večera i noćenje.

SWAZILAND

Doručak. Dan ćemo provesti u jednoj od posljednjih monarhija na svijetu. Vožnja kroz dolinu Ezulwini, u glavni grad Svazilanda – Mbabaneja. Slijedi panoramski razgled. Nastavak kroz dolinu Malkerns i kraće zaustavljanje u radionici svijeća, glavnih izvoznih proizvoda ove države. Obilazak Lobambe, političkog centra države, nakon čega slijedi nastavak vožnje prema prirodnom rezervatu Mantenga u kojem ćemo imati priliku uživati u prikazu tradicionalnog plesa. Dan ćemo privesti kraju razgledom Lavlje špilje (Lion Cavern) odnosno jednog od najstarijih rudnika na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

SWAZILAND – NACIONALNI PARK KRUGER

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja na sjever prema Nacionalnom parku Kruger, jednom od najpoznatijih u Africi. Prostire se na više od 20.000 km2 i stanište je brojnim afričkim životinjama. Malo se rezervata može pohvaliti s takvom raznolikošću životinjskog svijeta poput ovog parka. U Krugeru živi i „pet velikih (Big Five)“ - lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog koje ćemo možda uspjeti sve vidjeti. Po dolasku smještaj u lodge. Večera i noćenje.

NACIONALNI PARK KRUGER

Nakon ranog doručka krećemo na cjelodnevni safari u otvorenim vozilima po Nacionalnom parku Kruger. Tijekom safarija ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u lodge u Hazyviewu. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor. Večera i noćenje.

NP KRUGER – BLYDE RIVER KANJON – PRETORIA – JOHANNESBURG

Doručak. Odlazak iz NP Kruger i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih kanjona u svijetu. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, administrativnog središta Južnoafričke Republike i grada s prekrasnom arhitekturom raznih stilova. Kraće zaustavljanje ukoliko vremenski bude moguće, a zatim nastavak vožnje do Johhanesburga. Po dolasku smještaj u hotel u okolici grada. Večera i noćenje.

JOHANNESBURG – SOWETO – JOHANNESBURG

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada Južnoafričke republike i ekonomskog središta države. Razgled najznačajnijih znamenitosti: Houghton - Hillbrow - Tower - toranj Brixton - Afrički muzej - četvrt Soweto s muzejem Mandela. Soweto (South Western Townships) slikovito predgrađe Johannesburga, ali i najveća crnačka rezidencijalna četvrt Južnoafričke Republike u kojoj se nalazi i poznat muzej Mandela. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI (ZIMBABVE)

Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer do zračne luke Johannesburg. Prijava na let za grad Victoria Falls u Zimbabveu u 10:50 sati na liniji SA040 (South African Airways). Po dolasku u Victoria Falls u 12:25 sati i obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj. U 16 sati odlazak na krstarenje s večerom na rijeci Zambezi uz nezaboravan afrički zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

VIKTORIJINI SLAPOVI – NACINALNI PARK CHOBE (BOCVANA)

Doručak, odlazak do Nacionalnog parka Chobe, koji je uz deltu Okavango najpoznatiji prirodni rezervat u Bocvani. To je raznoliko područje, od granice na rijeci Chobe do, sada isušenog, kanala Savute te safari rezervata Oremi i delte Okavango. Park je najpoznatiji po velikoj koncentraciji slonova koji obitavaju unutar parka, pretpostavlja se da je otprilike 120 tisuća jedinki uz veliki broj bivola, antilopa i grabežljivaca poput lavova, hijena, šakala, divljih pasa, itd. Uz sve ove životinje područje je također iznimno bogato ptičjim vrstama. Tijekom safarija ručak u nacionalnom parku, poslijepodne povratak u hotel u Victoria Falls. Večera i noćenje.

VIKTORIJINI SLAPOVI – JOHANNESBURG – DOHA

Nakon doručka otići ćemo do slapova rijeke Zambezi na području Zimbabvea. Lokalni vodič će vas odvesti na nezaboravan doživljaj kroz kišne šume kako biste vidjeli jedno od sedam prirodnih čuda svijeta. Slapove je otkrio čuveni engleski istraživač dr. David Livingstone 1855. godine te ih je nazvao po kraljici Viktoriji iako ih lokalno stanovništvo naziva „Dim koji grmi“. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj rijeci između Zambije i Zimbabvea i smatra ih se jednom od najvećih prirodnih ljepota na planeti. Po završetku razgleda povratak u hotel te transfer u zračnu luku Victoria Falls. Prijava na let za Johannesburg u 13:30 sati na liniji SA041 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 15:10 sati. Nastavak leta za Dohu u 19:40 sati na liniji QR1360 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

DOHA – ZAGREB

Dolazak u Dohu predviđen je u 5:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 8:10 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb u 13:10 sati po hrvatskom vremenu.

Termini i cijene putovanja

14 dana / 11 noćenja - hotel 4*, polupansion

 • 14 dana / 11 noćenja
 • hotel 4*, polupansion
22.03.2020. - 04.04.2020.
Garantiran polazak
cijena po osobi
28890 kn

Popusti i doplate

 • obvezna doplata za pristojbe zračnih luka 3.980 kn
 • doplata za napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 eur (plaćanje voditelju putovanja)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.740 kn

Korisne informacije

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Službeno ime: Republika Južna Afrika

Geografski položaj: jug afričkog kontinenta, na obalama Atlantskog i Indijskog oceana

Površina: 1.233.404 km2

Broj stanovnika: oko 50.600.000

Glavni grad: ima tri: Pretoria, Cape Town i Bloemfontein

Jezik: 11 službenih jezika; najzastupljeniji su isizulu, isixhosa, afrikaans, engleski, setswana i sesotho. Engleski se najviše koristi u službenoj komunikaciji

Religija: kršćani 79%; ostale veće religiozne skupine su hindusi, muslimani, židovi i budisti

Vremenska razlika: +1 sat

Novčana jedinica: rand (ZAR), 1 EUR = oko 15 ZAR

Kupovina: tipični suveniri: obojana nojeva jaja, nakit od raznobojnih perlica, lampe od izrezbarenih nojevih jaja, drvene zdjele, figurice, maske.

Odjeća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine te udobna obuća.

Hrana: južnoafrička kuhinja mješavina je autohtone kuhinje i brojnih etničkih utjecaja (britanskih, nizozemskih, njemačkih, indijskih i dr.). Kuhinja se temelji na kukuruzu, piletini, češnjaku, muškatnom oraščiću, curryju, luku, chiliju, rajčici, limeti, bademima i đumbiru, s dodatkom mnogobrojnih začina. Veliki naglasak je na mesnim specijalitetima (braai – jedno od najpopularnijih jela, slično našem roštilju). Tekuća voda je sigurna za piće, ali preporučamo da pijete flaširanu vodu. Južnoafrička Republika poznata je po proizvodnji vrhunskih vina.

Napon struje: 220V/230V; 50 Hz (potreban je adapter).

Cijepljenje: potrebno je cijepljenje protiv žute groznice, ukoliko se dolazi iz zaraženog područja.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja.

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri.

Pozivni broj zemlje: +27.

Korisna web stranica: www.southafrica.net

Klima: godišnja doba su obrnuta nego kod nas. Istočni i sjeveroistočni dio zemlje imaju suptropsku klimu s vrućim i vlažnim ljetima (od studenog do ožujka) i hladnijim, suhim zimama (od lipnja do rujna). Zapadni dio zemlje ima mediteransku klimu s vrućim i suhim ljetima te blagim kišnim zimama.

Važne napomene

VIZA ZA JAR: viza se ishodi u Budimpešti. Agencija posreduje u dobivanju vize. Trošak vize 270 kn + posredovanje agencije 690 kn. 

POTREBNA DOKUMENTACIJA (za boravak do 90 dana)

 1. obrazac za vizu ispunjen velikim tiskanim slovima, na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan
 2. putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata
 3. dvije fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm)
 4. dokaz o financijskim sredstvima. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Za osobe u radnom odnosu 3 zadnje isplatne liste. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku (osim bankovnih transakcija)
 5. polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje
 6. za osobe starije od 60 godina potrebno je priložiti medicinsku potvrdu obiteljskog liječnika o sposobnosti za putovanje (obrazac šalje južnoafrička ambasada) 

VIZA ZA ZIMBABVE: viza se izdaje i plaća po dolasku (45 usd za dva ulaska u zemlju); putovnica mora vrijediti još barem 6 mjeseci nakon datuma namjeravanog izlaska iz Republike Zimbabve te je potrebno ispuniti obrazac za vizu i priložiti dvije fotografije veličine kao za putovnicu).

Kategorizacija hotela u Južnoj Africi i Zimbabveu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »