Daleka putovanja

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

Južna Afrika 9 dana

već od 16890 kn

Vodimo vas na jug majke Afrike, koji je jedan od prirodno i kulturološki najbogatijih mjesta na Zemlji.

Otkrivano vam kakve veze imaju Cape Town i jedan komad namještaja te zašto „dobra nada“ stoluje u južnoafričkim rtovima; pokazat ćemo vam što je europsko na dalekome jugu i gdje se nalazi jedna od posljednjih svjetskih monarhija; saznat ćete i što južnoafrikanci zovu „pet velikih“, a stanovitu petorku možda u kompletu vidite i na vlastite oči.

Zasigurno, dani koji ostaju za cijeli život.

Program putovanja

ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let EK2013 (Emirates) u 15:35 sati za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:05 sati po lokalnom vremenu. Obrok tijekom leta.

DUBAI - CAPE TOWN

Polijetanje zrakoplova za Cape Town na liniji EK772 (Emirates) u 3:50 sati.  Obroci i odmor tijekom leta. Dolazak u Cape Town  predviđen je u 11:35 sati. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do restorana i ručak. Nakon ručka, vožnja do hotela, prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor pa odlazak na vožnju žičarom do vrha čuvene Stolne planine, Table Mountain (ukoliko će vremenske prilike dozvoljavati). S vrha se pruža jedinstven pogled na čitav grad, ocean i okolicu. Područje vrha planine je neuobičajeno velik plato, prepun pješačkih staza i vidikovaca. Planina je dio Table Mountain Nacionalnog parka, jedinstvenog područja bujne vegetacije, s preko 1460 raznih biljnih vrsta, te bogatog ptičjeg svijeta. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Noćenje.

CAPE TOWN

Doručak u hotelu. Nastavak razgleda grada autobusom i pješice. Panoramska vožnja povijesnom jezgrom, pored gradske vijećnice, kroz Malajsku četvrt, uz zaustavljanje u gradskom parku Company Gardens, kojeg su sredinom 17.stoljeća osnovali prvi useljenici iz Europe, obilazak živopisnog Greenmarket Square, povijesnog trga u samom centru grada. Slijedi obilazak gradske utvrde Castle of Good Hope, najstarije građevine u Južnoj Africi koju su izgradili doseljenici iz Nizozemske. Ručak tijekom razgleda. Poslijepodne slobodno za osobne programe šetnju i kupovinu. Predlažemo odlazak do jedne od najposjećenijih lokacija grada - Victoria and Alfred V&A Waterfronta, kompleksa trgovina, hotela, barova i restorana. Navečer predlažemo večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

CAPE TOWN - RT DOBRE NADE - KIRSTENBOSCH

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet po poluotoku. Poluotok, Cape Peninsula, čuven po prirodnom ljepotama, proteže se od Cape Towna do rta Cape Point. Obalna cesta Chapman's Peak čuvena je po predivnom krajoliku, divljoj prirodi, brojnim zaljevima i rtovima, krasnim plažama (može biti korištena i alternativna ruta, ovisno o situaciji u prometu i vremenskim okolnostima). Zaustavljanje na plaži Boulders, poznatoj po koloniji pingvina koji su se tamo naselili 80-tih godina prošlog stoljeća. Nastavak vožnje do mjesta Hout Bay i odlazak na vožnju brodom oko obližnjeg Duiker otoka (ukoliko će vremenske prilike biti pogodne), poznatog još i kao Kolonija tuljana. Ručak tijekom razgleda, uz uživanje u prirodnim ljepotama. Vožnja do prirodnog rezervata Cape Point, oaze mira, čuvenog po rtovima Dobre nade i Cape Point, po raznolikom biljnom i životinjskom svijetu, poput antilopa, zebri, babuna, orlova, endemskih vrsta ptica… Na povratku obilazak botaničkog vrta Kirstenbosch, koji leži u srcu Cape biljne regije, koja je uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Povratak u Cape Town, vožnja do hotela. Noćenje.

CAPE TOWN - STELLENBOSCH & VINSKA CESTA

Nakon doručka, odlazak na izlet u zaleđe Cape Towna, vinorodnu regiju Cape Winelands, čuvenu po vinskim cestama. Ova je regija centar južnoafričke industrije vina, nadaleko poznate i nagrađivane. Svega sat vremena vožnje od grada leže brojni vinogradi u plodnim dolinama i po brežuljcima, područja koje je postalo sinonimom za neka od najpoznatijih svjetskih vina i vinarija. Upoznat ćemo povijest vinarstva staru preko 300 godina tijekom dvije degustacije u nagrađivanim vinarijama te obilasku jednog od vinskih podruma. Ručak tijekom razgleda. Vožnja kroz sveučilišni grad tipične kolonijalne arhitekture Stellenbosch, smještenom usred vinske doline. Povratak u Cape Town. Noćenje.

CAPE TOWN - JOHANNESBURG - MABULA

Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer do zračne luke Cape Town. Jutarnji let za Johannesburg. Po dolasku u Johannesburg slijedi vožnja do resorta u provinciji Limpopo. Park je čuven je po vegetaciji, te brojnim vrstama sisavaca i ptica. Osim „Big Five“  mogu se vidjeti razne vrste antilopa, impala, hijena, crnih nosoroga, bizona, divljih pasa, geparda… Smještaj u sobe i odlazak na poslijepodnevni safari. Po povratku večera te noćenje.

MABULA

Doručak. Jutarnji odlazak na safari. Jutarnji i kasnopopodnevni safari najbolja su prigoda za vidjeti životinje budući da sunce nije jako i životinje su aktivnije. Nakon safarija, povratka u resort te slobodno poslijepodne za ručak, odmor, šetnju po okolici, lješkaranje uz bazen ili fakultativne sadržaje prije odlaska na poslijepodnevni safari. Po povratku u hotel, večera i noćenje.

MABULA - JOHANNESBURG - DUBAI

Nakon doručka, odjava iz hotela I vožnja prema Johannesburgu. Zaustavljanje u Sowetu, uz obilazak. Soweto je je grad koji se razvio iz siromašnih naselja koja su osnovana za obojeno stanovništvo u doba apartheida. Upravo je odavde krenulo i rušenje tog sistema, te je kuća Nelsona Mandele jedna od turističkih atrakcija Soweta. Ručak tijekom razgleda u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U nastavku slijedi vožnja do zračne luke, te prijava na let za Dubai, na liniji EK764 (Emirates ) u 19:10 sati.

DUBAI - ZAGREB

Dolazak u Dubai u 5:25 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji EK129 (Emirates ) u 8:35 sati. Dolazak u Zagreb u 12:40 sati.

Termini i cijene putovanja

9 dana / 6 noćenja - hotel 3*/4*, prema programu

 • 9 dana / 6 noćenja
 • hotel 3*/4*, prema programu
01.05.2020. - 09.05.2020.
first minute cijena
redovna cijena
16890 kn
17390 kn

Popusti i doplate

 • pristojbe u zračnim lukama 2.980 kn (podložne promjeni, točan iznos na dan pisanja karte)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.980 kn
 • troškovi vizeobavezna doplata za vizu (viza za JAR 35 eur, nije potreban osobni dolazak u veleposlanstvo Južnoafričke Republike u Budimpešti, usluga posredovanja 650 kn, procesno vrijeme čekanja na vizu 14 radnih dana)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 60 usd po osobi - obavezna doplata, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta

Fakultativna doplata (minimalno 10 prijavljenih putnika):

 • večera s tradicionalnim afričkim jelima i folklornim programom 450 kn

Korisne informacije

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Službeno ime: Republika Južna Afrika

Geografski položaj: jug afričkog kontinenta, na obalama Atlantskog i Indijskog oceana

Površina: 1.233.404 km2

Broj stanovnika: oko 50.600.000

Glavni grad: ima tri: Pretoria, Cape Town i Bloemfontein

Jezik: 11 službenih jezika; najzastupljeniji su isizulu, isixhosa, afrikaans, engleski, setswana i sesotho. Engleski se najviše koristi u službenoj komunikaciji

Religija: kršćani 79%; ostale veće religiozne skupine su hindusi, muslimani, židovi i budisti

Vremenska razlika: +1 sat

Novčana jedinica: rand (ZAR), 1 EUR = oko 15 ZAR

Kupovina: tipični suveniri: obojana nojeva jaja, nakit od raznobojnih perlica, lampe od izrezbarenih nojevih jaja, drvene zdjele, figurice, maske.

Odjeća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine te udobna obuća.

Hrana: južnoafrička kuhinja mješavina je autohtone kuhinje i brojnih etničkih utjecaja (britanskih, nizozemskih, njemačkih, indijskih i dr.). Kuhinja se temelji na kukuruzu, piletini, češnjaku, muškatnom oraščiću, curryju, luku, chiliju, rajčici, limeti, bademima i đumbiru, s dodatkom mnogobrojnih začina. Veliki naglasak je na mesnim specijalitetima (braai – jedno od najpopularnijih jela, slično našem roštilju). Tekuća voda je sigurna za piće, ali preporučamo da pijete flaširanu vodu. Južnoafrička Republika poznata je po proizvodnji vrhunskih vina.

Napon struje: 220V/230V; 50 Hz (potreban je adapter).

Cijepljenje: potrebno je cijepljenje protiv žute groznice, ukoliko se dolazi iz zaraženog područja.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja.

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri.

Pozivni broj zemlje: +27.

Korisna web stranica: www.southafrica.net

Klima: godišnja doba su obrnuta nego kod nas. Istočni i sjeveroistočni dio zemlje imaju suptropsku klimu s vrućim i vlažnim ljetima (od studenog do ožujka) i hladnijim, suhim zimama (od lipnja do rujna). Zapadni dio zemlje ima mediteransku klimu s vrućim i suhim ljetima te blagim kišnim zimama.

Važne napomene

VIZA ZA JAR: viza za JAR 35 eur, nije potreban osobni dolazak u veleposlanstvo Južnoafričke Republike u Budimpešti, usluga posredovanja 650 kn, procesno vrijeme čekanja na vizu 14 radnih dana.  

POTREBNA DOKUMENTACIJA (za boravak do 90 dana)

 1. obrazac za vizu ispunjen velikim tiskanim slovima, na engleskom jeziku, vlastoručno potpisan
 2. putovnica koja mora biti važeća još najmanje 30 dana od dana predviđenog izlaska iz Južnoafričke Republike. Putovnica treba sadržavati još najmanje 3 potpuno prazne stranice u nizu za potrebe vize i ulaznih/izlaznih pečata
 3. dvije fotografije za dokumente u boji, ne starije od 6 mjeseci, sa svijetlom pozadinom, veličine za putovnicu (3,5 x 4,5 cm)
 4. dokaz o financijskim sredstvima. Potvrdu u obliku tromjesečnog izvoda stanja tekućeg računa sa svim transakcijama u tom periodu, potpisana i ovjerena od banke. Za osobe u radnom odnosu 3 zadnje isplatne liste. Svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku (osim bankovnih transakcija)
 5. polica putnog zdravstvenog osiguranja ugovorena baš za ovo putovanje
 6. za osobe starije od 60 godina potrebno je priložiti medicinsku potvrdu obiteljskog liječnika o sposobnosti za putovanje (obrazac šalje južnoafrička ambasada)

Kategorizacija hotela u Južnoj Africi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 14 dana prije početka putovanja
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili tržnih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.comwww.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »