Daleka putovanja

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

Japan 11 dana

već od 19490 kn

Otočje u Tihome oceanu u kojem osim što „izlazi“ sunce, „izlaze“ i brojna čuda tehnologije koja ovu istočnu zemlju čine jednom od tehnološki najnaprednijih na svijetu. U Japanu se nalazi i jedno od najvećih metropolitanskih područja na svijetu – prijestolnica Tokyo s okolnim gradovima uz koje ćemo ćemo posjetiti još Kyoto, Hirosimu i Osaku gdje ćete se moći uvjeriti u spoj modernog i tradicionalnog tako karakterističan za Japan.

No, osim urbanih središta, ovo će vam putovanje otkriti i brojne prirodne i ruralne dijelove Japana poput jezera Ashi, lokalne tržnice u Takayami, zaselak s tradicionalnim kućicama u Shirakawagu  uvršetenim u baštinu UNESCO-a, dvorac Kanazawa prepun tradicionalnih rukotvorina, glavni budistički hram u Japanu – Todaiji hram te jedan od najpoznatijih tamošnjih dvoraca – dvorac Osaka.

 Putovanje u pravu istočnjačku kulturu pretvorenu u jednu od tehnološki najnaprednijih sila svijeta. Dobrodošli!

Program putovanja

ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let prema Dubaiju na liniji EK130 (Emirates) u 15:25 sati. Dolazak u Dubai u 23 sata po lokalnom vremenu.

DUBAI - TOKIO

Nastavak putovanja prema Tokiju na liniji EK318 (Emirates) u 2:40 sati. Dolazak u Tokio predviđen je u 17:35 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

TOKIO

Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim vodičem i odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice. Meiji Shrine, Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Asakusa, Sensoji hram i Nakamise. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Povratak u hotel, noćenje.

TOKIO - PLANINA FUJI I HAKONE - TOKIO

Doručak u hotelu. Predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak u cjelodnevni izlet na planinu Fuji i u Hakone. U 8:45 sati sastanak grupe s lokalnim vodičem na engleskom jeziku. Vožnja u trajanju od oko 2 sata uključujući zaustavljanje radi pauze za odmor. Dolazak u Hakone oko 11:30 sati te panoramski razgled. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja žičarom do jednog od vrhova (predviđen je Mr.Komagatake), u slučaju lošeg vremena ili lošije vidljivosti sukladno tome bit će organizirana i žičara do adekvatnog vrha. Odlazak u vožnju po jezeru Ashi, nakon kojeg organizirani povratak autobusom u Tokyo s predviđenim dolaskom u hotel između 18 i 20:30 sati. Noćenje.

TOKIO - TAKAYAMA

Doručak i odjava iz hotela. Molimo da prtljagu ostavite u 7:30 sati na recepciji hotela (1 komad velike prtljage po osobi). Prtljaga će biti preuzeta od strane agencije i organiziranim, zasebnim transferom bit će prevezeno u hotel u Kyotu. Izdvojite ručnu prtljagu dostatnu za 3 dana. U 8:15 sati sastanak s lokalnim vodičem kod recepcije hotela. Odlazak do Tokyo stanice za vlak do 8:47 sati, vožnja do Nagoya stanice, promjena vlaka te dolazak na Takayama stanicu u 13:10 sati. Tu će Vas dočekati transfer i odvesti Vas do hotela. Večera i noćenje.

TAKAYAMA - SHIRAKAWAGO - TAKAYAMA

Doručak u hotelu. Odlazak u organizirani razgled (ručak u lokalnom restoranu je u cijeni). Šetnja po Takayami,  kroz ulicu Kamisannomachi u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, kojeg možete svježeg kušati. U selu Shirakawago vidjet ćete zaselak s kućama koje spadaju u kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak obiteljske kuće Kanda stare 160 godina. Posjet Gasshouzukuri tradicionalnoj kući. Večera. Noćenje u hotelu.

TAKAYAMA - KANAZAWA

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz autobusom do Kanazave. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecajni vođa od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. U šetnji gradom ili koristeći javni prijevoz neki od lokaliteta koje svakako vrijedi posjetiti su: Omicho Market, Kenrouken vrtovi, Shimahouse i Higashichayagi; Nomura samurai housee. Smještaj u hotel. Večera i noćenje

KANAZAWA - NARA - KYOTO

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Kanazawa stanice te brzim vlakom vožnja do Kyota gdje presjedate na lokalni vlak za Naru. Razgled Nare: Todaiji Hram, Nara Park, Kofukuji hram. Povratak u Kyoto, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

KYOTO

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom (panoramski i pješački razgled). Sastanak s lokalnim vodičem u 9 sati na recepciji hotela. Odlazak do svetišta Fushimi Inari, zatim odlazak do Kinkakuji hrama poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju.  Pauza za ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu programa). Nastavak  razgleda, Dvorac Nijo i odlazak do Gion dijela grada. Završetak razgleda je u 17 sati, no predlažemo Vam nastavak šetnje i samostalno povratak javnim prijevozom do hotela (uz naputke lokalnog vodiča i pratitelja) kako bi doživjeli grad u potpunosti. Noćenje.

KYOTO - HIROŠIMA - KYOTO - DUBAI

Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo, fakultativno uz doplatu izlet u Hirošimu s uključenim ručkom. Odlazak od stanice vlaka vožnja do Hiroshime. Razgled Hiroshime pješice i javnim prijevozom. Odlazak do kupole atomske bombe i u Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Odlazak do otoka Miyajima, vožnja trajektnom u trajanju od dvadesetak minuta. Povratak brzim vlakom do Kyota i nastavak prema zračnoj luci Kansai. Prijava na let na liniji EK 317 (Emirates) za Dubai u 23:45 sata.

DUBAI - ZAGREB

Dolazak u Dubai u 5:15 sati. Nastavak putovanja  na liniji EK129 (Emirates) u 8:30 sati. Dolazak u Zagreb u 12:35 sati.

Termini i cijene putovanja

11 dana / 8 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 11 dana / 8 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
13.04.2020. - 23.04.2020.
first minute cijena
redovna cijena
19490 kn
19990 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.490 kn (podložne promjenama, plaćanje kod prijave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 5.650 kn
 • obvezna doplata za napojnice 8 eur po osobi/danu za lokalnog vodiča i vozača (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja

Moguće doplate (rezervacije i uplate isključivo prilikom rezervacije putovanja uz provjeru cijene):

 • cjelodnevni izlet Mt.Fuji i Hakone s uključenim ručkom 1.050 kn
 • cjelodnevni izlet Mr. Fuji i Hakone bez ručka 895 kn
 • cjelodnevni izlet Hiroshima s uključenim ručkom 2.950 kn

Minimum prijavljenih osoba za izlete: 10.

Korisne informacije

JAPAN

Službeno ime: Parlamentarna monarhija Japan
Geografski položaj: istočna Azija; sastoji se od 4 otoka – Hokkaido, Honšu, Kjušu i Šikoku
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: oko 128.500.000
Glavni grad: Tokio, oko 13.000.000 stanovnika
Jezik: japanski
Religija: šintoisti i budisti 84%, ostali 16%
Vremenska razlika: +7 sati ljeti / +8 sati zimi
Novčana jedinica: japanski jen (JPY), 1 USD = oko 100,53 JPY
Kupovina: uobičajeno radno vrijeme trgovina je od 10 do 19 sati; Japan je jedna od najskupljih zemalja na svijetu (pogotovo Tokio i Osaka). Najpopularniji proizvodi su: elektronika, kamere, satovi, brojni optički instrumenti, biseri, bambus, kimona, lepeze itd.
Odjeća i obuća: predlažemo laganu pamučnu odjeću za ljeto, a za ostatak godine preporučamo topliju odjeću, ovisno o godišnjem dobu. Preporučamo udobnu obuću.
Hrana i piće: osnovna namirnica je riža kratkog zrna, popularna je i tjestenina. Tipična jela: sushi – sirova riba položena na rižu začinjenu octom, sashimi – sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz sojin umak aromatiziran hrenom, tempura – pržena riba i povrće posluženi uz umak tentsuyu, yakitori – vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak, shabu shabu – japanski fondue od mesa. Popularna pića: zeleni čaj, sake – zagrijana rakija od riže.
Napon struje: 100V, 50/60 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna, putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Molimo dostaviti kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja prodajnom mjestu.
Mobilne mreže: A1 i T-Mobile partneri
Pozivni broj zemlje: +81
Korisna web stranica: www.jnto.go.jp

Klima: varira od regije do regije. Većina dijelova zemlje ima četiri godišnja doba. Tijekom proljeća može biti prohladno i kišovito. Ljeta su vruća i često vlažna na obali. Jesen karakteriziraju topli sunčani dani i hladne noći. Zime su hladne i suhe. Kišna sezona počinje u svibnju u Okinawi. U drugim regijama obično traje od početka lipnja do sredine srpnja. Kiše su kratkotrajne, ali obilne, padnu u prosjeku 1-2 puta dnevno, dok je ostatak dana sunčan.

Važne napomene

Viza: nije potrebna. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »