Daleka putovanja

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

Japan 10 dana

već od 19290 kn

Otočje u Tihome oceanu u kojem osim što „izlazi“ sunce, „izlaze“ i brojna čuda tehnologije koja ovu istočnu zemlju čine jednom od tehnološki najnaprednijih na svijetu. U Japanu se nalazi i jedno od najvećih metropolitanskih područja na svijetu – prijestolnica Tokyo s okolnim gradovima uz koje ćemo ćemo posjetiti još Kyoto, Hirosimu i Osaku gdje ćete se moći uvjeriti u spoj modernog i tradicionalnog tako karakterističan za Japan.

No, osim urbanih središta, ovo će vam putovanje otkriti i brojne prirodne i ruralne dijelove Japana poput jezera Ashi, lokalne tržnice u Takayami, zaselak s tradicionalnim kućicama u Shirakawagu  uvršetenim u baštinu UNESCO-a, dvorac Kanazawa prepun tradicionalnih rukotvorina, glavni budistički hram u Japanu – Todaiji hram te jedan od najpoznatijih tamošnjih dvoraca – dvorac Osaka.

Putovanje u pravu istočnjačku kulturu pretvorenu u jednu od tehnološki najnaprednijih sila svijeta. Dobrodošli!

Program putovanja

ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije poleta zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Emirates Airlines, EK130 u 15:25 za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:00 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Emirates Airlinesa, EK318 u 2:40 sati. Obroci i odmor tokom leta.

DUBAI - TOKYO

Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor te u večernjim satima zajednički odlazak na večeru u lokalnom restoranu na pješačkoj udaljenosti od hotela (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

TOKYO

Nakon doručka slijedi  cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice, u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45. katu Glavne zgrade  na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda vožnjom preko Shinjuku četvrti do Istočnog Vrta Carske Palače, uz razgled. Nakon pauze za ručak (nije uključen u cijenu) slijedi obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Po završetku, slijedi povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na večeru (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

TOKYO

Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja  popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada - Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Fakultativno moguć odlazak na Sushi Making program, uz doplatu. Povratak do hotela. Noćenje.

TOKYO - HAKONE

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi  vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija, uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi pauza za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje do hotela u Hakoneu. Prijava i smještaj u hotel u japanskom stilu. Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključena u cijenu). Noćenje.

HAKONE - KYOTO

Doručak te odjava iz hotela. Transfer do željezničke stanice Odawara gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak shinkansen (bullet train) do Kyota. Po dolasku, odlazak na obilazak Kyota autobusom s posjetom hramovima  Kinkakuji, u značenju „Zlatni Paviljon“  koji je i simbol je grada Kyota te Ryoanji Zen hrama čuvenog po kamenom vrtu. Tijekom razgleda predviđen je i ručak koji je uključen u cijenu. Odlazak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno odlazak na Samurai Kembu Sword Dance (predstava i kratki tečaj), uz doplatu. Navečer odlazak na večeru u lokalni restoran (večera uključena u cijenu). Noćenje.

KYOTO - NARA - OSAKA

Doručak. Nastavak razgleda grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo Kiyomiizu Dera - hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana te prošetati ćemo dijelom grada Ninen-zaka i Sannen-zaka. Tijekom dana zaustaviti ćemo se i na ručku (uključeno u cijenu). Po razgledu slijedi vožnja u obližnju Naru te obilazak  Nara parka,  čuvenog Todaii-ji hrama s velikim Budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela u Osaki, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

OSAKA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti javnim gradskim prijevozom - Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te Dotonbori četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

OSAKA - DUBAI

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak autobusnim transferom do zračne luke Osaka. Po dolasku prijava na let za Dubai na liniji Emirates Airlinesa, EK317 u 23:45. Noćni let za Dubai.

DUBAI - ZAGREB

Dolazak u Dubai u 5:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji Emirates Airlinesa, EK129 u 8:30. Očekivani dolazak u Zagreb u 12:35.

Termini i cijene putovanja

10 dana / 7 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 10 dana / 7 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
10.04.2020. - 19.04.2020.
first minute cijena
redovna cijena
19290 kn
19790 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.480 kn (podložne promjenama, plaćanje kod prijave)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 5.450 kn

Fakultativne doplate (minimalni broj prijavljenih osoba 10), cijena po osobi:

 • program izrade sushija u Tokyu 880 kn
 • Samurai Kembu Sword Dance u Kyotu 1.095 kn

Korisne informacije

JAPAN

Službeno ime: Parlamentarna monarhija Japan
Geografski položaj: istočna Azija; sastoji se od 4 otoka – Hokkaido, Honšu, Kjušu i Šikoku
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: oko 128.500.000
Glavni grad: Tokio, oko 13.000.000 stanovnika
Jezik: japanski
Religija: šintoisti i budisti 84%, ostali 16%
Vremenska razlika: +7 sati ljeti / +8 sati zimi
Novčana jedinica: japanski jen (JPY), 1 USD = oko 100,53 JPY
Kupovina: uobičajeno radno vrijeme trgovina je od 10 do 19 sati; Japan je jedna od najskupljih zemalja na svijetu (pogotovo Tokio i Osaka). Najpopularniji proizvodi su: elektronika, kamere, satovi, brojni optički instrumenti, biseri, bambus, kimona, lepeze itd.
Odjeća i obuća: predlažemo laganu pamučnu odjeću za ljeto, a za ostatak godine preporučamo topliju odjeću, ovisno o godišnjem dobu. Preporučamo udobnu obuću.
Hrana i piće: osnovna namirnica je riža kratkog zrna, popularna je i tjestenina. Tipična jela: sushi – sirova riba položena na rižu začinjenu octom, sashimi – sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz sojin umak aromatiziran hrenom, tempura – pržena riba i povrće posluženi uz umak tentsuyu, yakitori – vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak, shabu shabu – japanski fondue od mesa. Popularna pića: zeleni čaj, sake – zagrijana rakija od riže.
Napon struje: 100V, 50/60 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna, putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Molimo dostaviti kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja prodajnom mjestu.
Mobilne mreže: A1 i T-Mobile partneri
Pozivni broj zemlje: +81
Korisna web stranica: www.jnto.go.jp

Klima: varira od regije do regije. Većina dijelova zemlje ima četiri godišnja doba. Tijekom proljeća može biti prohladno i kišovito. Ljeta su vruća i često vlažna na obali. Jesen karakteriziraju topli sunčani dani i hladne noći. Zime su hladne i suhe. Kišna sezona počinje u svibnju u Okinawi. U drugim regijama obično traje od početka lipnja do sredine srpnja. Kiše su kratkotrajne, ali obilne, padnu u prosjeku 1-2 puta dnevno, dok je ostatak dana sunčan.

Važne napomene

Viza: nije potrebna. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »