Daleka putovanja

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

Argentina i Čile 15 dana

već od 32590 kn

Ako niste ljubitelj zime u Europi, olakšajte si stvar i otputujte s nama u Južnu Ameriku. Čekaju vas Argentina i Čile: Buenos Aires, Santiago de Chile, Punta Arenas, slapovi Iguazu, Ognjena zemlja, nacionalni parkovi, ledenjaci, ljetovališta, rezervati biosfere, gastronomski specijaliteti... Dva tjedna sličnosti i suprotnosti, avanture i opuštanja, učenja i zabave.

Program putovanja

ZAGREB - AMSTERDAM - BUENOS AIRES (noćni let)

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Amsterdam u 15:05 sati na liniji KL1944 (KLM). Dolazak u Amsterdam u 17:10 sati. Nastavak leta za Buenos Aires u 20:55 sati na liniji KL701 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

BUENOS AIRES

Dolazak u Buenos Aires predviđen je u 6:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak na razgled Buenos Airesa kojeg od milja nazivaju Kraljicom Plate („Reina del Plata“). Tijekom razgleda upoznat ćemo neke od najpoznatijih dijelova grada: Aveniju 9. srpnja, najširu aveniju na svijetu s poznatim obeliskom, simbolom Buenos Airesa, te zgradom opere - Teatrom Colón. Potom, razgled glavnog gradskog trga, Plaze de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada - sjedište argentinske vlasti, vijećnica i katedrala. Razgled četvrti San Telmo, nekad riječne luke, a danas gradske četvrti u kojoj su se smjestile posebno atraktivne, šarene uličice La Boca i Caminito, poznate po čestim izvedbama tanga na otvorenom. Zatim, odlazak u Puerto Madero, najnovije gradske četvrti izgrađene na mjestu bivše teretne luke, koja je koncem 19. stoljeća, kada je izgubila na važnosti zbog potrebe izgradnje veće i prikladnije luke, transformirana u iznimno lijepu i modernu četvrt s pregršt restorana, kafića, barova i noćnih klubova. Prije povratka u hotel, vožnja kroz četvrti Palermo, s prekrasnim parkovima i vrtovima, i Recoleta, elegantne četvrti europskog stila i latinoameričkog duha. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na Tango Show s večerom (uključen transfer). Noćenje.

BUENOS AIRES - fakultativni izlet MONTEVIDEO /URUGVAJ

Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe ili fakultativno: cjelodnevni izlet u Montevideo - Urugvaj (uključen ručak i transfer katamaranom). Polazak katamaranom iz Buenos Airesa u jutarnjim satima (plovidba u trajanju 3 sata). Po dolasku slijedi razgled grada. Posjet starom dijelu grada: Ustavni trg, katedrala, gradska vijećnica, kazalište Solis, Trg Neovisnosti sa spomenikom nacionalnom heroju Artigasu, zgrada Kongresa, najveći i najljepši gradski park Prado s Vrtom ruža te spomenikom La Diligencia. Odlazak do brda Montevideo odakle se pruža pogled na prekrasan Montevideo zaljev. Posjet parku Battle and Ordonez, prolazak pored obeliska i nogometnog stadiona. Vožnja kroz rezidencijalnu četvrt Carrasco i duž gradskih plaža. Slobodno vrijeme do transfera u luku, a polazak katamarana natrag prema Buenos Airesu u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Buenos Aires, transfer do hotela. Noćenje.

BUENOS AIRES - SLAPOVI IGUAZU (ARGENTINSKA I BRAZILSKA STRANA NACIONALNOG PARKA)

Nakon ranog doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijava na let za Puerto Iguazu u 6:10 sati na liniji AR2714 (Aerolineas Argentinas). Dolazak u Puerto Iguazu u 8:00 sati. Preporuka je da se odjenete u udobnu odjeću i obuću jer se po dolasku u zračnu luku izravno odlazi na razgled argentinskog dijela Nacionalnog parka, kojeg većina smatra čak i ljepšim od brazilskog. Drveni mostići vode do Vražjeg grotla, najvećeg i najljepšeg slapa Parka, okruženog pravom džunglom prepunom tropskih ptica, što sve zajedno čini jedan od najljepših krajolika Južne Amerike. Ručak u restoranu (nije uključen u cijenu). Po završetku razgleda argentinskog dijela nacionalnog parka Iguazu, odlazak prema brazilskoj strani slapova. Slijedi razgled slapova Iguazu s brazilske strane tijekom kojeg se pruža prekrasan pogled na slapove i Đavolje ždrijelo. Šetnja stazicama i mostićima, prateći kaskade slapova gotovo do podnožja Đavoljeg ždrijela, odakle se pruža nevjerojatan pogled i doživljaj. Po završetku razgleda, stanka za kasni ručak (nije uključen u cijenu aranžmana) i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak prema hotelu u Puerto Iguazu. Smještaj. Noćenje.

PUERTO IGUAZU - USHUAIA

Odjava iz hotela te prijava na let za Ushuaiu, najjužniji grad na svijetu, smješten na argentinskome dijelu Ognjene zemlje. S ponosom nosi titulu grada na kraju svijeta. Iako tamo vlada vječni led i snijeg, europski su je pomorci tako nazvali zbog vatre koju su palili starosjedioci. Grad je i polazišno mjesto za mnoge izlete na Antarktiku, kao i odredište velikih kruzera. Brojni otoci oko grada prepuni su životinja, ptica, pingvina i tuljana, a uz malo sreće, u moru se mogu vidjeti i kitovi ubojice (orke). Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.

USHUAIA

Doručak u hotelu. U prijepodnevnim satima odlazak na poludnevni razgled prekrasnog Nacionalnog parka Tierra del Fuego, 12 km udaljenog od grada Ushuaia, najjužnijeg dijela andsko-patagonijske šume. Zauzima površinu od 63.000 hektara i prekriven je makijom, grmovima bobičastog voća, cvijećem koje nalikuje orhidejama, ljubičicama i drugim biljem. Kako se prati planinska cesta, mogu se vidjeti tresetišta i dabrove brane, prije dolaska do rijeke Lapataia. Nakon prelaska rijeke otvara se prekrasan pogled na Zelenu lagunu te brojne patke i ibise koji ovdje svraćaju svakog ljeta. Nešto dužom šetnjom po stazi možete doći do Crne lagune ili se pak odlučiti za Dabrov put na kojem se mogu susresti te slatke životinje i vidjeti kako žive. U uvali Lapataia moguće je posjetiti sačuvano arheološko nalazište drevnih stanovnika ovih prostora, naroda Yamana. Prije povratka u Ushuaiju zaustavit ćemo se kod jezera Roca čija se boja mijenja ovisno o vremenskim prilikama. Za poslijepodne je predviđen poludnevni izlet krstarenje kanalom Beagle. Tijekom plovidbe kanalom, prolazi se kroz zaljev Ushuaia, plovi se dalje sjevernom obala kanala s pogledom na čudesan arhipelag i svjetionik Les Eclaireus gdje je moguće posjetiti različita staništa ptica i tuljana te više vrsta obalnih i morskih ptica (albatrosi, morske laste, kormorani, kameničari). Nakon kratkog obilaska svjetionika slijedi povratak u Ushuaiju. Povratak u hotel. Noćenje.

USHUAIA - EL CALAFATE

Doručak u hotelu. Prijevoz do zračne luke i let prema El Calafateu u 11:05 sati s dolaskom u El Calafate u 12:25 sati. Po dolasku, prijevoz do hotela. Prijava i smještaj. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor i vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

EL CALAFATE - PERITO MORENO LEDENJAK

Doručak u hotelu. Pitoreskni gradić El Calafate poznat je kao najbliže polazišno mjesto za obilazak jednog od argentinskih čuda - glasoviti ledenjak Perito Moreno. Nakon 80 km vožnje dolazi se do Nacionalnog parka Los Glaciares u kojem se nalazi ledenjak. Tijekom vožnje, prvih 40 km okružuje nas patagonijska stepa, a po ulasku u Nacionalni park vegetacija se znatno mijenja: bjelogorica završava i zamjenjuje ju zimzelena vegetacija crnogorice, raznorazno raslinje i cvijeće raznih boja. Po dolasku na sam glečer, blještavilo ledene sante oduzima dah, a šetnja po kamenim i drvenim stepenicama, kojima se spušta po obali, omogućuje različite perspektive gledanja na Perito Moreno. Slobodno vrijeme za šetnju po uređenim stazama i puteljcima parka. Fakultativno (uz doplatu na licu mjesta) predlažemo odlazak na nautički safari. Brod polazi iz pristaništa Bajo de Las Sombras, a plovi duž bočni zid glečera, na udaljenosti ne bližoj od 300 metara jer su odvajanja ledenih gromada česta i nepredvidljiva. Ledenjak Perito Moreno tako se može promatrati u apsolutnoj tišini iz samog podnožja što omogućuje jedinstveni doživljaj njegove snage i veličine (prosječna visina je 60 metara!). Povratak u hotel. Noćenje.

EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE (ČILE) - PUERTO NATALES

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nacionalnom parku Torres del Paine, čileanski nacionalni park, 1978. godine proglašen rezervatom biosfere UNESCO-a. Vožnja do špilje Milodon, prirodnog spomenika koji se nalazi na brdu Benitez, na 25 km od Puerto Natalesa. Kraći obilazak špilje, duge 200 metara, visoke 30 i široke 80 metara. Tu su nađeni ostaci izumrlih životinja poput zubatog tigra, američkog prakonja, prahistorijskog spiljskog medvjeda, patagonijske pantere i velikog sisavca, poznatog kao „Milodon“. Zaustavljanje kod rezervata Cerro Castillo zbog okrjepe i kraćeg odmora te nastavak putovanja prema NP Torres del Paine. Za vrijeme vožnje prolazimo pokraj tipičnih rančeva i promatramo kako se mijenja krajolik: patagonijske stepe s trnovitim i kržljavim drvećem prelaze u listopadne šume s antarktičkim drvećem. Putem ćemo imati priliku vidjeti svu raskoš bogatog biljnog i životinjskog svijeta ovog područja, a uz malo sreće i gvanako, divlju devu vrlo nalik ljami. Osim životinja, jedna od glavnih atrakcija parka je granitni masiv, nastao prije više milijuna godina. Centralni dio parka zauzimaju tri veličanstvena planinska granitna vrha pokrivenog crnim škriljevcem koja se izdižu nad ledenjačkim jezerom kristalno čiste i izrazito plave boje. Nakon ručka (uključen) uputit ćemo se do Sivog jezera (Lago Grey) odakle se pruža fascinantan panoramski pogled na ledenjak Grey. Dolazak u Puerto Natales. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo južno prema Punta Arenasu. Po dolasku, slijedi poludnevni razgled grada. Punta Arenas je najjužniji kontinentalni grad Južne Amerike, osnovan 1848. na obalama Magellanovog tjesnaca. Prolaz Avenijom nezavisnosti sa mnogim spomenicima te odlazak do vidikovca Cerro La Cruz, odakle se pruža pogled na gradske krovove, Magellanov tjesnac i otok Ognjena zemlja u pozadini. Smještaj u hotel. Noćenje.

PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE

Nakon doručka i odjave iz hotela, krećemo prema zračnoj luci u Punta Arenasu gdje se ukrcavamo u zrakoplov za Santiago de Chile u 13:55 sati. Po dolasku u čileansku prijestolnicu oko 17:20 sati transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme za odmor i vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

SANTIAGO DE CHILE

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled Santiaga, grada kontrasta u kojemu se ostaci kolonijalne prošlosti susreću s modernim građevinama financijskog centra: Avenija Ejercito, Avenija Blanco, O'Higgins Park, trkalište Santiago - jedna od najljepših staza za konjičke utrke u Južnoj Americi, zatim predsjednička palača Palacio de la Moneda, gradska vijećnica. Slijedi odlazak do glavnog trga Plaza de Armas gdje se nalaze katedrala, zgrada pošte i Povijesni muzej. Nastavak vožnje do brda San Cristóbal (880 metara nadmorske visine), odakle se pruža prekrasan pogled na centar Santiaga i na Ande. Potom, prolazak kroz moderne rezidencijalne četvrti s prekrasnim kućama i parkovima te trgovinsku zonu Providencia. U drugom dijelu dana odlazak u jednu od najpoznatijih lokalnih vinarija te degustacija čuvenih čileanskih vina. Povratak u hotel i noćenje.

SANTIAGO DE CHILE - VIÑA DEL MAR - VALPARAISO - SANTIAGO DE CHILE

Doručak u hotelu. Odlazak na cjelodnevni izlet u gradić Vina del Mar, najluksuznije čileansko ljetovalište, udaljeno 120 km zapadno od Santiaga, poznato po raskošnim vrtovima i prekrasnim palmama i dugim avenijama, zbog čega ga nazivaju i „gradom vrtova“. Duž Valaparaiso avenije moći ćete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi ribljih restorana i barova na otvorenom ili okusiti sreću u casinu. Slijedi vožnja obalnom cestom do obližnjeg grada Valparaiso, glavne čileanske pristanišne luke i sjedišta državnog kongresa. Nekad je bila važna pomorska luka za brodove koji su kroz Magellanov prolaz putovali iz Atlantskog u Tihi ocean. U doba procvata, Valparaiso je nosio naziv „mali San Francisco“ i „dragulj Pacifika“. Grad je izrastao u zaljevu oblika prirodnog amfiteatra - sastoji se od ravnog, obalnog dijela, te okolnih brdovitih područja, koji su međusobno povezani s 15 povijesnih uspinjača. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključeno u cijenu). Povratak u Santiago. Noćenje.

SANTIAGO DE CHILE - PARIZ

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Po dolasku prijava na let za Pariz u 16:45 sati na liniji AF401 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

PARIZ - ZAGREB

Dolazak u Pariz predviđen je u 10:45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 15:00 sati na liniji AF1560 (Air France). Dolazak u Zagreb u 16:55 sati.

Termini i cijene putovanja

15 dana / 12 noćenja - hotel 4*, doručak

 • 15 dana / 12 noćenja
 • hotel 4*, doručak
31.01.2019. - 14.02.2019.
first minute cijena
redovna cijena
32590 kn
33590 kn

Popusti i doplate

 • doplatu za pristojbe zračnih luka 3.950 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 6.490 kn
 • ulaznicu za NP Torres del Paine cca. 30 eur (plaćanje na licu mjesta u nacionalnom parku)
 • izlazna taksa na argentinsko-čileanskoj granici 20-30 usd po osobi
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 usd (plaćanje na licu mjesta)

Fakultativni izleti:

 • izlet Montevideo katamaranom s ručkom 2.200 kn
 • Tango Show s večerom i transferom 690 kn

Korisne informacije

ARGENTINA

Službeno ime: Republika Argentina
Geografski položaj: druga po veličini južnoamerička država (iza Brazila), smještena je istočno od Anda
Površina: 2.766.890 km2
Broj stanovnika: oko 40.117.000
Glavni grad: Buenos Aires
Jezik: službeni jezik je španjolski, govori se i engleski, francuski, talijanski, a ponegdje i njemački
Religija: katolici 92%, ostali 8%
Vremenska razlika: -4 sata
Novčana jedinica: argentinski peso (ARS), 100 ARS = oko 130 kn
Kupovina: popularni suveniri: proizvodi od kože, oniksa, srebra, vune. Cjenkanje je moguće na tržnicama i u nekim trgovinama kožom u Buenos Airesu. Radno vrijeme trgovina: u velikim gradovima radnim danom od 9 do 20 sati, subotom od 9 do 13 sati. U predgrađima i provincijama obično se zatvaraju u podne. Veliki supermarketi i shopping centri u pravilu su otvoreni i subotom i nedjeljom.
Odjeća: kako klima u Argentini varira od vruće i vlažne na sjeveru, do veoma hladne i vjetrovite na jugu, predlažemo da ponesete raznoliku odjeću. Preporučamo da ponesete kišnu kabanicu zbog posjeta slapovima Iguazu. 
Hrana i piće: glavni sastojak argentinske kuhinje je meso, posebno goveđe, po kojem je Argentina nadaleko poznata. Najčešće se poslužuje pripremljeno na roštilju, uglavnom uz krumpir kao prilog. Od pića je za preporučiti odlično argentinsko vino.
Napon struje: 220V/240 V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno 
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 imaju roaming s lokalnim partnerima
Pozivni broj zemlje: +54
Korisna web stranica: www.turismo.gov.ar

Klima: Argentina ima vrlo raznoliku klimu po cijelom svom teritoriju: suptropska na sjeveru, subantarktička u južnoj Patagoniji te blaga i vlažna u nizinama Pampe.

ČILE

Službeno ime: Republika Čile
Geografski položaj: u Južnoj Americi, na jugu kontinenta, uzduž pacifičke obale; na sjeveru graniči s Peruom, na sjeveroistoku s Bolivijom te na istoku s Argentinom
Površina: 756.950 km2
Broj stanovnika: oko 16.746.500; mestici i bijelci 90%, indijanci 7%, ostali 3% 
Glavni grad: Santiago de Chile; oko 5.278.000 stanovnika
Jezik: španjolski
Religija: rimokatolici 77%, protestanti 13%, ostali 10%
Vremenska razlika: -6 sata ljeti, -4 sata zimi
Novčana jedinica: čileanski peso (CLP); 1 USD = oko 505 CLP
Kupovina: tipični suveniri: tekstil poput šarenih ručno tkanih ponča, tepiha od vune vikunje, vesti od vune ljame, bakreni i srebrni ukrasi, nakit, poludrago kamenje – lapis lazuli, žad, ahat, ametist, onyx
Hrana: tipična jela: empanadas – pite s mesom, piletinom ili ribom, humitas – začinjeno kukuruzno tijesto kuhano u zamotanom lišću kukuruza, cazuela de ave – juha s rižom, povrćem, piletinom i raznim biljem, bife lo pobre – odrezak s prženim krumpirom, lukom i jajem, parrillada – miješano meso s roštilja; popularni su i plodovi mora
Piće: piti isključivo flaširanu vodu; Čile je poznat po izvrsnim vinima; pisco – alkoholni liker od destiliranog grožđa, slatka smeđa chicha i aguardiente su rakije, također od grožđa
Napon struje: 220V; 50 Hz (adapter nije potreban)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +56
Korisne web stranice: http://www.chile.travel/en.html

Klima: varira od pustinjske na sjeveru, preko mediteranske u središnjem dijelu, vlažne suptropske na Uskršnjim otocima do oceanske, uključujući planinsku tundru i ledenjake na istoku i jugu; razlikujemo 4 sezone: ljeto (od prosinca do veljače), jesen (od ožujka do svibnja), zimu (od lipnja do kolovoza) te proljeće (od rujna do studenog).

Važne napomene

Kategorizacija hotela u Južnoj Americi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Ograničenje prtljage na letovima unutar Argentine iznosi 15 kg po osobi. Prekoračenje težine naplaćuje se cca. 2,50 USD po kilogramu, na licu mjesta.

Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

First Minute cijena vrijedi do 60 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 10 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 30% iznosa putovanja čime je vaša rezervacija potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put
 • završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 7 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • kategorizacija smještajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • preporučujemo uplatu putnog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja kod jedne od osiguravajućih kuća
 • državljanima RH za putovanja u zemlje EU potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica, dok su strani državljani dužni sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • agencija Idea Club Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju.
 • svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo da ih pozorno pročitate
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »