Bliski Istok

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

Jordan 5 dana

već od 5590 kn

Od svetih mjesta i arhitektonskih čuda staroga svijeta, preko geografskih jedinstvenosti do orijentalnih mirisa, okusa i pokreta. Ukratko - Jordan.

Razgledajte prijestolnicu Amman, poznate biblijske lokalitete, obalu Mrtvoga mora, jedno od sedam novih svjetskih čuda - grad Petru, pustinjski krajolik Wadi Rume i antičke ulice Jerasha. Doživite karakter tamošnjeg stanovništva i osebujnost života na sjeveru Bliskog Istoka te se vratite obogaćeni sasvim novim iskustvom.

Program putovanja

ZAGREB - AMMAN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 7 sati sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova u 9:15 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines) s obrokom tijekom leta. Slijetanje u Istanbul  u 12:30 sati. Nastavak leta za Amman u 21 sat na liniji TK812 (Turkish Airlines). Dolazak u Aman u 22:50 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj, noćenje.

MADABA - PLANINA NEBO - BETANIJA - MRTVO MORE - PETRA

Doručak. Odlazak prema Madabi, gradu poznatom po grčkoj crkvi sv. Jurja (gdje se čuva mozaik karte Svete zemlje iz 6. stoljeća) kao i po mnogim bizantinskim mozaicima u arheološkom parku, Crkvi apostola i Muzeju Madabe. Nastavak puta prema Planini Nebo najsvetijem mjestu u Jordanu, odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji, gdje je umro, a tu je i sahranjen. S planine se pruža veličanstven pogled prema Jordanskoj dolini. Slijedi put prema Betaniji, mjestu Isusova krštenja na rijeci Jordan, a nakon toga prema Mrtvom moru, najnižoj točci koja se nalazi oko 400 metara ispod površine svjetskog mora. Mogućnost kupanja i mazanja blatom. Slijedi nastavak puta prema Petri. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

PETRA - WADI RUM - AMMAN

Doručak. Razgled jedinstvenog grada uklesanog u ružičaste stijene, do kojeg se dolazi kroz kilometar dug kanjon. Grad, sagrađen od strane Nabatejaca, je imao svoj vrhunac razvoja  1. i 2. stoljeću kao trgovačko središte. Razgled brojnih kamenih grobnica, amfiteatra, sudnice, samostana, trijumfalnih vrata. Slijedi vožnja prema pustinji Wadi Rum. Po dolasku, vožnja džipovima krajolikom koji je T.E. Lawrence opisao kao “mjesečev pejzaž - beskrajan, odzvanjajući, sličan Bog”. Povratak u Amman. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

AMMAN - JERASH - AMMAN

Doručak. Odlazak u kratak razgled Ammana: antička Citadela, Jordanski Nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište. Odlazak prema Jerashu, antičkom gradu, jednom od najbolje sačuvanih rimskih lokaliteta. Razgled očuvanih ulica s kolonadama, kazalištem, hramovima. Povratak u Amman. Odlazak na večeru u tradicionalni restoran.  Organizirani prijevoz do Zračne luke u Ammanu.

AMMAN - ZAGREB

Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 2:40 sati na liniji TK815 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 6:15 sati, nastavak za Zagreb u 8:05 sati. Dolazak u Zagreb u 8:15 sati.

Termini i cijene putovanja

5 dana / 3 noćenja - hotel 4*, prema programu

 • 5 dana / 3 noćenja
 • hotel 4*, prema programu
25.10.2019. - 29.10.2019.
first minute cijena
redovna cijena
5590 kn
5890 kn

Popusti i doplate

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.000 kn
 • doplata za napojnice vozaču i vodiču 15 eur na licu mjesta
 • doplata za jednokrevetnu sobu 790 kn

Korisne informacije

Viza: dobiva se na licu mjesta po ulasku u Jordan, potrebna kopija putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja)

Novac: jordanski dinar (1 JOD = cca. 8-9 kn)

Jezik: arapski, koristi se engleski i francuski

Električni napon: 220 V, nije potreban adapter

Vremenska razlika: +1 sat; Hrvatska 12 sati, Jordan 13 sati

Kupovanje: cjenkanje je dio tradicije, kupuje se srebro i zlato, staklo, pamuk, mozaici, slastice i karamelizirano voće, predmeti od drva, gline, mirodije …

Odjeća: lagana, slojevita, pamučna odjeća i udobna obuća

Hrana i piće: u hotelima se služe međunarodna jela i pića; domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni umaci, … Piti isključivo pića iz boca, ne koristiti led, a sirovo voće i povrće guliti

Važne napomene

VIZA: dobiva se na licu mjesta, po ulasku u Jordan, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu).

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. 

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca. 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 15 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativnu ponudu (nije obavezna – ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
 • organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • podaci i slike na web stranici su informativnog karaktera, podložni izmjenama i dopunama

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 20 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »