Adventska putovanja autobusom

Advent u Dresdenu i Leipzigu 4 dana PREMIUM

Advent u Dresdenu i Leipzigu 4 dana PREMIUM

GARANTIRAN POLAZAK

već od 1473 kn

Ako bismo ga baš morali jednostavno opisati, vjerojatno bismo se odlučili reći da je Dresden sve što trebaš, na malom prostoru. Kad kažemo „sve“, mislimo na: muzeje, noćne klubove, političke institucije, galerije, veliku četvrt sa shopping centrima, impresivne crkve, male alternativne restorančiće, malo veće otmjene restorane, sveučilišta, studentske četvrti, jazz klubove, šetnicu uz rijeku, pa čak i „balkon Europe“. A sve na tristotinjak kvadratnih kilometara. Odnosno manje jer se sve to može pronaći i u samome centru Dresdena i doslovno je na dohvat - noge. Zato, put pod noge, otputuj s nama u Dresden laughing

 • pomno odabrani kvalitetni hoteli 3*/4* u Dresdenu koji su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza
 • pomno odabrani autobusni prijevoznici sa kvalitetnim, udobnim autobusima turističke kategorije i profesionalnim vozačima
 • pomno odabrani stručni tim voditelja putovanja s bogatim iskustvom
 • pomno osmišljeno putovanje našim detaljnim poznavanjem destinacije, pažljivo isplanirano i sastavljeno
 • program putovanja kojim putnici ostvaruju dodatnu vrijednost za uplaćeno putovanje, kvalitetnu uslugu na destinaciji (buffet doručak), ugodan program razgledavanja (bez „trčanja“) i dovoljno slobodnog vremena
 • garantirani polasci iz Zagreba, Varaždina, Čakovca
 • PLAĆANJE MOŽE BITI IZVRŠENO U 4 RATE PO 368,25 kn na žiro račun agencije, zadnja rata 14 dana prije putovanja

Program putovanja

Zagreb – DRESDEN

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Dresdenu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Dresden smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje „Firence na Elbi“, kako često nazivaju Dresden, i to s dobrim razlogom. Naime ovaj čarobno lijep grad ponosi se jednom od najznačajnijih kolekcijom umjetnina u Europi. Dresden je u adventsko vrijeme jedan od najljepših njemačkih gradova koji se ponosi i najstarijim božićnim sajmom Striezelmarkt u Njemačkoj. Ime je dobio po božićnoj slastici, lokalno poznatoj kao „Striezel“, a kod nas kao „biskupski kruh“. Striezelmarkt je prvi puta održan davne 1434. godine te se ponosi iznimno dugom tradicijom, održava se na trgu Altmarkt. Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu. Noćenje.

DRESDEN

Doručak. Dresden je glavni grad Saska, jedna od 16 saveznih pokrajina Njemačke. Dresden je osnovan 1206. godine, odnosno grad je star više od 800 godina. Dresden je uspio očuvati svoju povijesnu baštinu na najbolji mogući način, unatoč činjenici da je 80% grada uništeno tijekom Drugog svjetskog rata. Na sreću, s vremenom su sve glavne atrakcije obnovljene. Šetnja povijesnom jezgrom grada: Kazališni trg (Theaterplatz) na kojem se nalazi spomenik kralju Johannu, jedan je od najimpresivnijih trgova, okružen najljepšim gradskim znamenitostima kao što su dvorac Zwinger, srednjovjekovni barokni dvorac s ogromnim unutrašnjim dvorištem i parkom je najljepši spomenik ovog grada, kraljevski dvorac iz 15.stoljeća, koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kra­ljeva i potpuno uništen u Drugom svjetskom ratu. U dvorci se nalazi povijesni Zeleni trezor (Grünes Gewölbe) u kojem je pohranjena vjerojatno najveća europska zbirka umjetnina i drugih vrijednosti, čak oko četiri tisuće predmeta od slonovače, zlata, srebra i dragulja. I veličanstvena Semper Opera, koja je do­bila naziv po arhitektu Gottfri­edu Semperu koji je 1841. god. projektirao ovalnu zgradu opere. Zatim Kuća straže (Altstädter Wache) – prekrasni Augustov most, najimpresivniji most preko rijeke Elbe – katedrala svetog Trojstva (Katholische Hofkirche ) – Gradska vijećnica – Fürstenzug (zid "Povorka prinčeva") na kojem je prikazan prikazan mimohod saskih knezova i vojvoda. Na zidu duljine 102 i visine 10 metara, od oko 25 tisuća porculanskih pločica, napravljene su slike vladara u njihovim odorama. Zanimljivo je da je ove pločice proizvodio poznati njemački proizvođač porculana u gradu Meissenu – glavni trg Neumarkt s velebnom protestantska crkva Frauenkirche koja je neprikosnoveni simbol grada i svojom ljepotom krasi povijesni dio grada – Sinagoga, podignuta bez prozora kao simbolika kako su se židovi tada osjećali (stara sinagoga je spaljena u Kristalnoj noći) – Bruhlska terasa, duž obale Elbe prostire se duga terasa i parkovi za šetnju nazvani „balkon Europe“… Slobodno vrijeme za uživanje u adventskim sajmovima uz miris cimeta, kuhanog vina i svjetski poznati kolač Striezel. Noćenje.

DRESDEN – LEIPZIG – DRESDEN

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u Leipzig (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), najljepši grada istočne Njemačke udaljenog oko 115 km od Dresdena. Drugi je najveći grad njemačke savezne pokrajine Saske nakon Dresdena, a vjerovali ili ne nalazi se na listi 70 najpoželjnijih svjetskih gradova za život, i jedna je od deset najpopularnijih turističkih destinacija po mišljenju New York Times-a. Slijedi razgled grada brojnih kulturno – povijesnih i ostalih znamenitosti: spomenik Bitke naroda (najveći memorijalni kompleks u Europi, izgrađen u čast pobjede europskih sila nad Napoleonom) – Augustov trg (Augustusplatz), gdje se nalazi zgrada Sveučilišta, drugog najstarijeg u Njemačkoj – Panorama Tower, najviša zgrada u gradu visoka 142 m – zgrada Opere – crkva Sv. Nikole (Nikolaikirche) s prekrasnim interijerom – Nikolaikirchhof, trg na kojem se nalazi spomenik „Čudu iz Leipziga“ – Marktplatz, centralni gradski trg – zgrada stare Gradske vijećnice (u kojoj je danas muzej) – Mädler Passage, jedna od najpoznatijih europskih trgovačkih arkada – Stara zgrada burze – Naschmarkt – spomenik Goetheu – Coffe Baum, jedna od najstarijih europskih kavana, koja na istom mjestu djeluje od 1717. godine, a danas se u sklopu kavane nalazi i muzej kave – Bachov muzej i crkva Sv. Tome – Spomenik Holokaustu, 140 praznih stolaca koji se nalaze na mjestu nekadašnje sinagoge, koja je stradala za vrijeme nacizma – Nova Gradska Vijećnica (Neues Rathaus), monumentalna zgrada iz 1905. godine koja je jedan od najljepših spomenika kasne renesanse. Slobodno vrijeme za obilazak jednog od najstarijih i najvećih adventskih sajmova – Weihnachts Markta. Povratak u Dresden. Putnici koji neće sudjelovati u izletu imat će slobodno vrijeme u Dresdenu. Noćenje.

DRESDEN – BRATISLAVA – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Na povratku prema kući, zaustavljanje u prelijepoj Bratislavi ... gradu šarmantnih kuća, elegantnih palača, malih trgova i romantičnih uskih uličice. Po dolasku šetnja odlično očuvanom povijesnom jezgrom: glavni trg sa starom gradskom vijećnicom i Rolandovom fontanom – Mihalska vrata s tornjem iz 14. stoljeća, jedina preostala od četvora vratiju u gradskim zidinama – Primacijalna palača, današnje sjedište gradonačelnika Bratislave – Slovačko narodno kazalište – palača Grasalkovič, rezidencija slovačkih predsjednika... Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Termini i cijene putovanja

4 dana / 3 noćenja - hotel 3*/4*, doručak

 • 4 dana / 3 noćenja
 • hotel 3*/4*, doručak
09.12.2021. - 12.12.2021.
Garantiran polazak
first minute cijena
redovna cijena
1473 kn
1573 kn

Popusti i doplate

 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • cjelodnevni izlet Leipzig 28 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled grada, voditelja putovanja)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 688 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na fakultativnu ponudu
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na fakultativnu ponudu

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu: 1 red – sjedalo 3,4 125 kn, 2 red – sjedalo 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 811 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

Korisne informacije

Smještaj naših grupa je u Dresdenu ili okolici u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

SAVEZNA REPUBLIKA NJEMAČKA – dobro je znati

Savezna Republika Njemačka prostire se na 357 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Na jugu graniči s Austrijom i Švicarskom, na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom, na istoku s Poljskom i Češkom, a na sjeveru s Danskom, gdje ima izlaz i na Sjeverno more i Baltik. Glavni grad – Berlin, smjestio se na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemačke i smatra i drugim najvećim gradom Europske Unije. Jugom Njemačke proteže se predalpski prostor i Bavarske Alpe, a na jugozapadu se smjestio planinski sustav Schwarzwald – okružen vazdazelenim šumama po kojima je dobio i ime. Od jugozapada prema sjeveroistoku proteže se južno njemačko pobrđe, a središnjim dijelom države njemačko sredogorje. Najprostranija cjelina jest sjeverna njemačka nizina koja se proteže od njemačkog sredogorja do obala Sjevernog i Baltičkog mora. Njemačka je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta. U njoj živi oko 83 milijuna stanovnika što je čini i najmnogoljudnijom državom čiji teritorij pripada isključivo Starom kontinentu. Nacionalna valuta je euro. Njemačka kuhinja nalikuje brojnim srednjeeuropskim gastronomijama. Temelji se na masnoj i začinjenoj hrani – ponajprije svinjetini, govedini i peradi – koja se kombinira s jakim umacima i povrćem. Nijemci obožavaju i svoje kobasice, koje se služe uz kupus i nezaobilazno pivo – najraširenije piće među stanovništvom.

Važne napomene

First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

U vrijeme Adventa, promet je posebno reguliran i kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, mvep.hr

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Istražite najudaljenije kutke svijeta

Već 25 godina kreiramo inspirativna putovanja krojena po “mjeri” i ponosni smo na svoju reputaciju kao jedan od vodećih organizatora putovanja. S nama možete dosegnuti i najudaljenije kutke svijeta!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »